توپ گرانی مسکن در زمین مسئولان/ قیمتهای فضایی مسکن در بیرجند مردم را در رویای خانهدار شدن میگذارد
گروه استانها- فعالان و مشاوران املاک بیرجند عامل گرانی در بازار مسکن را گرانی مصالح ساختمانی میدانند واز سویی دیگر فعالان بازار مصالح ساختمانی گرانی مسکن را نوسانات دلار، عدم خریداری مصالح ساختمانی درون استانی وانبوه سازان میدانند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، یکی از مهمترین دغدغه مردم در این روزها تامین سرپناه امن برای زندگی است، مسکنی که به آرزویی بزرگ برای مردم مبدل شده است.
قیمتهای یک ملک در بیرجند 6 میلیارد و7 میلیارد تومان آب میخورد و این قیمتهای مردم را در رویای خانهدار شدن میگذارد.
تهیه مسکن همواره یکی از دغدغههای اصلی مردم است در حالی که به شدت تحت تاثیر نوسانات بازار قرار دارد و با کوچکترین افزایش قیمتی در دیگر بخشها، شاهد افزایش نرخ مسکن یا اجاره بها هستیم.
این روزها به دلیل نبود ثبات در بازار و افزایش لجام گسیخته قیمتها، قدرت خرید تا جایی کاهش یافته که رکود معاملات را رقم زده است.
یکی از شهروندان با گلایه از وضعیت موجود در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: در این شرایط و با توجه به قیمتهایی که برای یک واحد آپارتمان در شمال شهر مطرح میشود، جوانان باید به طور کامل خانه دار شدن را فراموش کنند و تا پایان عمر خانه به دوش باشند.
یکی دیگر از شهروندان هم دلیل این وضعیت را بی برنامگی و نبود نظارت در بازار دانست و اظهار داشت: مسئولان فقط حرف میزنند اما در عمل هیچ اقدامی انجام نمیدهند، از سویی اجرای طرحهایی چون دریافت مالیات از خانههای خالی و احداث مسکن ملی هم تاثیری بر کاهش قیمتها نداشته است.
به گفته احمدی، بازار مسکن در دو سال گذشته شاهد تلاطمهای قیمتی بسیار زیادی بوده و در برههای از زمان قیمتها تا حدودی ثابت ماند اما در دو هفته گذشته این قیمتها رو به افزایش است.
گچ و سیمان، آجر، کاشی و سرامیک، سیم و لوله و در مجموع تمام مصالح اگر در بازار نایاب نباشند، به صورت روزانه یا هفتگی افزایش قیمت دارند حال و روز این روزهای بازار مصالح ساختمانی به دلیل رکود حاکم بر بازار مسکن و ساخت و ساز وگرانی دلار چندان خوشایند نیست.
کافی است احتیاج به خرید مصالح پیدا کنید و به بازار مراجعهای داشته باشید اگر این اتفاق را طی دو هفته اخیر انجام داده باشد متوجه تغییر عجیب قیمت میشوید و فروشندگان در این زمینه قیمت خرید از درب کارخانه را گرانتر از قیمت فروش همان محصول در روزهای گذشته میدانند و مقصر را تولیدکننده یا عرضهکنندههای اصلی عنوان میکنند
این روزها صحبت از افزایش نرخ مصالح ساختمانی و تأثیرپذیری بازار مسکن از بالا رفتن نرخ محصولات این حوزه میشود.
بیتوجه به اینکه تبعات گرانی مصالح ساختمانی شرایط خانهدار شدن مردم را هم سختتر کرده و ساخت و ساز را به شدت کاهش میدهد هرچند این موضوع از سوی فعالان حوزه مصالح ساختمانی رد میشود.
در این میان سخنان یک بام و دوهوای مسئولان و پاسکاری آنها در زمین یکدیگر بر بازار گرانی مسکن بیتأثیر نیست. آن طور که رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند عامل افزایش قیمت مسکن در دو هفته اخیر را گرانی مصالح ساختمانی میداند.
اربایی در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: دلیل افزایش قیمت مسکن در مدت یاد شده افزایش قیمت مصالح ساختمانی . نرخها نسبت به مدت مشابه ماه قبل 20 درصد افزایش یافت است.
وی افزود: قیمت آهن افزایش زیادی داشته و از سویی قیمت زمین با توجه به حذف برخی مزایدهها در یک ماه گذشته تغییر چندانی نداشته و کمترین قیمت هر مترمربع زمین در بیرجند چهار میلیون تومان و بالاترین قیمت 12 میلیون تومان است.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند تأکید کرد: شرایط اقتصادی فعلی غیرقابل پیش بینی است و تمام بازارها دچار التهاب شده و بازار مسکن در این شرایط درگیر نوسان است.
اما وقتی به سراغ رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در بیرجند میرویم او گرانی را در بازار تنها مختص به مصالح ساختمانی نمیداند ومعتقد است اگر گذرتان به بازار افتاد این روزها هیچ جنس ارزان قیمتی پیدا نمیشود و هر کالایی به تبع خود گرانی و افزایش قیمت را داشته است.
علوی افزود: دلار مصوب گرانی در مصالح ساختمانی است که با افزایش قیمت دلار، همه چیز افزایش قیمت پیدا میکند. به عنوان مثال کرایه حمل بار سنگ در یک ماه اخیر یک میلیون تومان افزایش داشته است.
وی تأکید کرد: در حال حاضر با توجه به گرانی و افزایش قیمت، بازار مصالح ساختمانی در بیرجند راکد است و یکی از مهمترین دلایل کسادی بازار مصالح ساختمانی در بیرجند انبوه سازان و افرادی هستند که مصالح ساختمانی را از دیگر استانها خریداری میکنند.
رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی در بیرجند گفت: انبوه ساز به دنبال سود حتی به اندازه یک ریال است وقتی برای خرید یک مصالح ساختمانی مانند سنگ از استانی دیگر اقدام به خرید میشود هرچند از نظر قیمت شاید ارزانتر باشد اما از نظر کیفیت محصولی که در استان تولید میشود کیفیت بیشتری دارد.
علوی بیان کرد: در حال حاضر کمبودی در مصالح ساختمانی در بیرجند نداریم و سیمان در استان تولید وحتی صادرات میشود اما با همه این تواناییها بازار مصالح بیرجند کساد است و بساز بفروشها دنبال یک ریال منفعت هستند وکیفیت برایشان مطرح نیست.
وی افزود: گرانی آنقدر در مصالح ساختمانی وجود ندارد که بتواند رقمهای فضایی مسکن در بیرجند را رقم زند و بیشترین عامل گرانی متوجه انبوهسازان و دلالان حوزه مسکن است.
انتهای پیام/254/ ع