ماجرای نوجوانی که با دیدن «خط باریک قرمز» از سرقت پشیمان شد

ماجرای نوجوانی که با دیدن «خط باریک قرمز» از سرقت پشیمان شد

اکران فیلم «خط باریک قرمز» با حضور تعدادی از مسئولان قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و مدیران سازمان سینمایی در سینما فرهنگ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، مراسم اکران ویژه فیلم مستند داستانی «خط باریک قرمز» به کارگردانی فرزاد خوشدست و نگار اسکندرفر که در سینماهای «هنر و تجربه» در حال اکران است، در سینما فرهنگ برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه، مرتضی مرادیان مدیرکل توسعه منابع انسانی وزارت خارجه، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، جعفر صانعی‌مقدم مدیرعامل مؤسسه هنر و تجربه، سیدغلامرضا موسوی رئیس هیأت مدیره اتحادیه صنف تهیه‌کنندگان سینمای ایران، مرتضی رزاق‌کریمی قائم‌مقام و معاون مستند مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، امیر دژاکام بازیگر و کارگردان تئاتر، فرزاد خوشدست نویسنده و کارگردان فیلم حضور داشتند.

فرزاد خوشدست با اشاره به اینکه مسئولان قوه قضائیه و سازمان زندان‌ها‌ صاحب اصلی این فیلم‌اند، بیان کرد: 5 ماه فیلمبرداری این کار در کانون اصلاح تربیت بدون همراهی دوستان امکان‌پذیر نبود. من زمانی که این کار را شروع کردم با تجربه‌های گذشته‌ام، سعی کردم متفاوت به این موضوع نگاه کنم.

کارگردان «خط باریک قرمز» ادامه داد: چند وقت پیش پسر نوجوانی که در یتیم‌خانه‌ بزرگ شده است به من پیام داد و گفت: «من در نقشه سرقتی حضور داشتم اما زمانی که اتفاقی در مشهد فیلم شما را دیدم تصمیم گرفتم یک بار دیگر فیلم را ببینم.» من برای او نوشتم آیا سرقت را انجام دادی و او گفت: دیگر نتوانستم با آن گروه همکاری کنم. 

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: دو سال است که پیگیر ساخت اولین مدرسه سایکودرام در ایرانم تا بتوانیم با ایجاد این مدرسه شاهد کاهش جمعیت کیفری باشیم.

امیر دژاکام بازیگر، کارگردان و مدرس تئاتر که در «خط باریک قرمز» نیز حضور داشته است، سخنران دیگر مراسم بود. او گفت: آقایان قضات و پلیس با بزهکارانی رو‌به‌رو می‌شوند که شاید بارها و بارها زندان بروند و بزهکاری را به دلیل اینکه عقل‌ و قلبشان به فهم نرسیده است، تکرار کنند، اما اثر هنری اگر جذاب باشد می‌تواند روی افراد تأثیرگذار باشد و کمک ‌کند بزهکاری کنار گذاشته می‌شود.

این بازیگر در پایان صحبت‌های خود مطرح کرد: یکی از راهکارها برای کاهش جرم ایجاد مدرسه سایکودرام است؛ از آقایان مسئول در قوه قضائیه خواهش می‌کنم به شکل‌گیری این مدرسه کمک کنند.

همچنین حجت‌الاسلام ‌هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه پس از اکران فیلم در سینما فرهنگ درباره «خط باریک قرمز» اظهار کرد: هنر ظرفیت‌های بسیاری دارد ولی بسیار کم از این ظرفیت‌ها در کشورمان استفاده می‌کنیم. البته در این فیلم نمونه‌ای از ظرفیت انسان‌سازی هنر را دیدیم. ‌نمونه کاری که عزیزان در این فیلم انجام داده‌اند تلفیقی بین تئاتر و سینمای مستند است که البته هر دوی آنها جنبه سازندگی دارند و مهم‌اند، البته موسیقی هم می‌توانست بیشتر به کمک این موضوع بیاید. 

وی در پایان با اشاره به اینکه قدمی که کارگردان «خط باریک قرمز» برداشته بسیار کار ارزشمندی است، توضیح داد: اینکه قصد دارند مدرسه هنری جدید را در عرصه سینما و تئاتر معرفی کنند که در فضای کشور ما کمتر استفاده شده بسیار مهم است. باید از این مدرسه برای ساخت انسان بهتر بهره برد. ما چهارده معصوم بیشتر نداریم و همه ما خطاکاریم پس نیاز به ساخته شدن داریم. 

مرتضی مرادیان مدیرکل توسعه منابع انسانی وزارت امور خارجه نیز در سخنانی مطرح کرد: نقطه قوت این فیلم، زاویه دید آن نسبت به بزهکاری و مشکلاتی است که در جامعه وجود دارد. واقعیت این است که ما در کارهای فرهنگی و تربیتی بی‌حوصله شده‌ایم و این فیلم نشان می‌دهد ما می‌توانیم با بازسازی هویت و شخصیت افراد، امکان جبران اشتباه‌ را به افراد بدهیم.

«خط باریک قرمز» داستان گروهی نوجوان مجرم در زندان است که با کمک چند مربی بازیگری تصمیم می‌گیرند نمایشی را روی صحنه ببرند و ناگفته‌های زندگی خود را از این طریق بیان کنند تا اگر این نمایش موفق بود به این بهانه و برای اجرا در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از زندان خارج شوند، اما تعدادی از آنها برای روز اجرا نقشه فرار می‌کشند.

فیلم مستند "18 درصد" در ژاپن ترجمه و زیرنویس شد

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران