گزارش| دوربرگردان دانشگاه زنجان یک خطر جدی برای دانشجویان / مسئولان استانی کی دست به کار میشوند؟
گروه استانها ـ مشکل دوربرگردان دانشگاه زنجان سالهاست که به قوت خود باقیست و در این میان مسئولان استانی برای رفع این مشکل هیچ قدمی برنداشتهاند و همچنان کمبود اعتبار را بهانه میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، جاده قدیم زنجان به میانه یکی از راههای مواصلاتی پرتردد استان زنجان محسوب میشود که سالیانه ترددهای بیشماری را ثبت میکند و متاسفانه طبق گفته مسئولان پلیس راه استان یکی از جادههای پرخطر و حادثهخیز استان است.
در ضلع جنوبی و در کیلومتر شش این جاده "دانشگاه ملی زنجان" قرار دارد که سالیان سال است دانشجویان و کارکنان این دانشگاه از خطرات این جاده در امان نبوده اند و انگار مسئولان هم چشم دیدن این مشکلات را ندارند و خودشان را به خواب زمستانی زدهاند.
متاسفانه پس از سالهای سال مسئولان مربوطه در این جاده زیرگذر و یا پل روگذری احداث نکردهاند که وقتی دانشجویان از سمت زنجان به دانشگاه حرکت میکنند مجبور نباشند به واسطه یک دور برگردان کاملا غیرکارشناسی شده به سمت دانشگاه تغییر مسیر دهند. باید به این واقعیت بسیار تلخ اشاره کنیم که همین دوربرگردان سبب شده بسیاری از تصادفات جانی و مالی در این محل رخ بدهد و مسئولان به جای چارهاندیشی به این موضوع فقط کمبود اعتبار را بهانه میکنند.
دانشگاه سراسری و ملی زنجان با دارا بودن دانشجویان غیر بومی و حتی دانشجویان بینالمللی شایسته این نیست که با حادثه از میهمانان خود پذیرایی کند جادهای که با طراحی و مهندسی بالقوه می تواند زیرگذر یا روگذر داشته باشد تا حافظ جان و مال کارمندان و دانشجویان این دانشگاه باشد اما مورد بیمهری تمام مسئولان قرار گرفته است و امیدواریم هرچه سریعتر این موضوع از سوی مسئولان عالی رتبه استانی حل شود.
متاسفانه در اقصی نقاط مختلف کشور در سالهای گذشته خبرهای دردناکی را شنیدهایم که دود کمکاریهای مسئولان به چشم دانشجویان و آیندهسازان کشور رفته است. واژگونی سرویس فرسوده دانشگاه آزاد علوم تحقیقات نمونه بارزی است که همین چند وقت اخیر رخ داد و سبب عزادار شدن چندین خانواده ایرانی شد.
با این حال سوال از مسئولان ذیربط این است که آیا پس از چندین سال از زمان احداث این دانشگاه، وقت آن فرا نرسیده است که فکری برای دوربرگدان این دانشگاه شود؟ مردم و دانشجویان تا چه زمانی باید تاوان کمکاریهای شما را بدهند؟ آیا باید یک حادثه دلخراش و ناگواری رخ دهد و سپس شروع به ساخت زیرگذر در دستور کار قرار بگیرد؟
جواد یوسفی، معاونت راهداری اداره کل راهداری و حمل ونقل جادهای استان زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: سال گذشته و امسال تلاش زیادی از طرف دانشگاه زنجان و اداره راهداری صورت گرفت و به عنوان پروژه بسیار مهم به وزارتخانه انعکاس داده شد و خوشبختانه در ردیف اعتباری نام تقاطع دانشگاه زنجان قرار داده شد.
وی افزود: اما باتوجه به شرایط مالی کشور توقع وزارتخانه این بود که خود استان هم باید در تامین هزینه مشارکت داشته باشد به این صورت که 50 درصد اعتبار را تامین کند که متاسفانه بر سر این موضوع همچنان اختلافات وجود دارد این در حالی است که منابع تخصیص اعتبار در سال جاری به شدت کاهش پیدا کرده است و سازمان هم به مشکل خورده است.
یوسفی گفت: سرانجام مقرر شد جلسهای با مسئولان وزارتخانه، رئیس دانشگاه زنجان و اداره راهداری استان برگزار شود و از این پروژه دفاع شود که متاسفانه تاکنون این جلسه برگزار نشده است.
وی افزود: متاسفانه خود استان هم توانایی پرداخت 50 درصد را باتوجه به بودجه استانی ندارد و این پروژه طبق آخرین برآورد 15 میلیارد تومان اعتبار لازم دارد.
این مسئول در پایان افزود: دانشگاه زنجان هم مایل به احداث زیرگذر برای این تقاطع نیست و خواهان روگذر با المان دانشگاه است که خود روگذر قطعا هزینه بالاتری نسبت به زیرگذر دارد.
با این اوصاف قطعا باید سالیان سال منتظر ماند که سازمانها این پروژه را به سازمانهای دیگر پاسکاری دهند و کمبود اعتبار ا بهانه کنند. 15 میلیارد تومان قطعا مبلغ خاصی نیست که یک استاندار و یا یک اداره نتواند از پس آن بر بیاید و اگر استاندار زنجان مدعی آن است که این پروژه باید هرچه سریعتر حل شود لازم است خود مستقیما وارد این موضوع شود و این مشکل اساسی را حل کند. مجددا این سوال را باید از مسئولان استانی پرسید که " آیا منتظر آن هستید که حادثه ناگواری در این تقاطع رخ دهد و سپس اقدام کنید؟"
انتهای پیام/ش