شمسا: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری نیازمند تغییرات بیشتر است
شمسا کارشناس علوم سیاسی با طرح این سوال که نقش احزاب در طرح اصلاح قانون انتخابات چیست، گفت: هر فردی میتواند دیدگاه سیاسی خود را داشته باشد و مردم باید طبق خواسته خود انتخاب کنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا شمسا کارشناس علوم سیاسی در نشست استماع نظرات کارشناسی پیرامون «طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری» که عصر امروز در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهوری افراد مختلفی استقبال و ثبتنام میکنند و برخی این را یک بحران میدانند؛ ما برای این مسأله چه راهکاری اندیشیدهایم و آیا با این راه حل ما، بحرانهای دیگری رخ نخواهد داد؟
وی همچنین با انتقاد به تبصرهای در این طرح مبنی بر اینکه ملاک تشخیصهای رجل سیاسی و مذهبی فقط با شورای نگهبان است، تصریح کرد: معمولاً در دنیا برای شرایط نامزدها دو شیوه در نظر میگیرند، یکی شرایطی سلبی است و افرادی که شرایط مشخصی را نداشته باشند و یا دچار جرائم امنیتی شده باشند، به راحتی قابل تشخیص هستند. این شیوه قابلیت سنجش دارد.
این کارشناس علوم سیاسی ادامه داد: یک روش ثبوتی هم در دنیا وجود دارد که برای تعریف یک بحث، به مراجع ذیصلاح ارجاع داده میشود؛ مثلا درباره رجل سیاسی میگویند کسی رجل سیاسی است که مثلاً 1500 فعال سیاسی او را بپذیرند و یا درباره مباحث مذهبی و علمی نیز مشابه این را عمل میکنند. به نظر من با گسترش حوزه این طرح، ما مقداری هم وارد حیطه انتخاب مردم شدهایم و این جایگاه مردم است که باید فرد دارای این ملاکها را انتخاب کنند.
شمسا افزود: مثلا در شرایط گفته میشود که یک فرد باید بتواند در مسائل کلی تصمیمگیری کند؛ تشخیص این توانایی با مردم است. آیا ملاکهایی که برای مدیر بودن داوطلبان عنوان شده، حصری است و یک فرد باید همه اینها را با هم داشته باشد؟ مباحثی دیگری مانند اجرای عدالت که در این طرح آمده، خیلی جزئی است و هر فردی میتواند دیدگاه سیاسی خود را داشته باشد و مردم باید طبق خواسته خود انتخاب کنند. ما اینجا خود را جای مردم قرار میدهیم و مفاهیم گستردهای در این طرح آورده شده است.
وی با بیان اینکه گستردگی حوزه این طرح چند پیامد دارد، خاطر نشان کرد: برداشت فعالان سیاسی از این طرح چیست و آیا این طرح موجب نشاط و مشارکت آگاهانه که در سیاستهای کلی انتخابات آمده است، خواهد شد؟ اگر کسی از این طریق با تعداد پایین رأی بیاورد و مشارکت کم باشد، قدرت چانه زنی و پشتوانه خواهد داشت؟
شمسا عنوان کرد: این طرح خوبی بوده ولی میتوانست اصلاحات زیادی داشته باشد؛ اگر این طرح تصویب شود، به مجلس شورای اسلامی هم سرایت خواهد کرد و شرایط سخت خواهد شد. در این طرح چه نقشی برای احزاب که وظیفه معرفی افراد را برعهده دارند، قرار داده شده است؟
انتهای پیام/