گزارش| نخلداران استان بوشهر نگران از افت قیمت/ نرخ خرما در نخلستان‌ها ۱۰ درصد کاهش یافت

گزارش| نخلداران استان بوشهر نگران از افت قیمت/ نرخ خرما در نخلستان‌ها 10 درصد کاهش یافت

گروه استان‌ها- قیمت فروش خرما در نخلستان‌های استان بوشهر بین ۵ هزار تا ۱۰ هزار تومان به ازاء هر کیلوگرم است که نسبت به سال قبل ۱۰ درصد کاهش یافته و سبب نگرانی تولیدکنندگان و نخل‌داران بوشهری شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر تولید محصولات کشاورزی است که سالانه افزون بر یک میلیون و 580 هزار تن انواع محصول صیفی، سبزی، خرما، گندم، گوجه فرنگی، مرکبات و گیاهان دارویی در استان بوشهر تولید و به بازار عرضه می‌شود.

استان بوشهر در عرصه تولید محصول خرما جایگاه مهمی دارد به‌گونه‌ای که سالانه افزون بر 165 هزار تن خارک، رطب و خرما از 5.5 میلیون اصله نخل استان بوشهر تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

محمد خسروی نخل‌دار دشتستانی که سال‌ها در عرصه تولید محصولات کشاورزی فعال است با اشاره به وضعت نابسامان قیمت خرما در باغ اظهار داشت: امسال قیمت خرما در باغات خرمای دشتستان افت قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته که نگرانی بین نخل‌داران ایجاد شده است.

قیمت سم و کود در تولید محصولات کشاورزی چند برابری شده است

وی با بیان اینکه "محصولات نخیلات با زحمات و تلاش‌های فراوانی در هوای بالای 50 درجه سانتیگراد تولید می‌شود" گفت: علاوه بر تلاش شبانه‌روزی برای تولید محصولات خرما، در تهیه سم و کود مورد نیاز قیمت‌ها افزایش چند برابری شده است.

"عباس حیاتی" دیگر نخل‌دار دشتستانی که از افت قیمت خرما در نخلستان‌ها گلایه دارد، افزود: چرا قیمت یک کیلوگرم خرما در باغ نسبت به بازار بیش از 7 برابر تفاوت دارد چراکه قیمت خرما در باغ  هر کیلوگرم 7 هزار تومان و بازار تا 24 هزار تومان عرضه می‌شود.

وی هزینه تمام شده تولیدهر کیلوگرم خرما برای کشاورزان بیش از قیمتی است که به فروش می‌رسد تاکید کرد: باید برای کمک به نخل‌داران در فروش محصول خرما چاره اندیشی شود.

افزایش قیمت نگه داری خرما در سردخانه‌ها

"ناصر بحرینی" دیگر نخل‌دار دشتستانی با اشاره به افزایش قیمت نگه داری خرما در سردخانه‌ها تصریح کرد: نگه‌داری خرما در سردخانه‌ها باید بر اساس قیمت تعیین شده سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باشد.

وی با بیان اینکه "بیش از 3 برابر قیمت تعیین شده برای نگه‌داری خرما در سردخانه‌ها دریافت می‌شود" افزود: جهاد کشاورزی، سازمان صمت و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان  باید در این عرصه چاره اندیشی کنند.

110 هزار تن خرما از نخلستان‌های استان بوشهر برداشت می‌شود

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برداشت خرما در این استان تا آبان‌ماه دارد و پیش بینی 110 هزار تن خرما از نخلستان‌های استان می‌شود و این در حالی است که بیش از 55 هزار تن خارک و رطب از این نخلستان‌ها برداشت شده است.

محمد تقی منوچهری با بیان اینکه دشتستان بیشترین نخل‌های استان را در خود جای داده است اظهار داشت: بیش از 70 درصد محصول خرمای استان بوشهر از نخلستان‌های دشتستان تولید می‌شود.

وی گونه‌های خرمای استان بوشهر را کبکاب، زاهدی، شکر، خاصه و استعمران دانست و بیان کرد: خرمای استان بوشهر به ویژه، گونه کبکاب و زاهدی به سبب کیفیت بالای آن دارای برند و نشان ملی شده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به وضعیت سردخانه‌های استان بوشهر گفت: ظرفیت سردخانه‌های استان بوشهر نسبت به سه سال گذشته بیش از 2 برابر افزایش یافته و این در حالی است که تا پایان امسال 800 تن دیگر به این ظرفیت افزوده می‌شود.

ظرفیت سردخانه‌های استان بوشهر 56 هزار و 500 تن است

منوچهری ظرفیت سردخانه‌های استان بوشهر را 56 هزار و 500 تن دانست و تصریح کرد: استان بوشهر در زمان حاضر دارای 67 واحد سردخانه با ظرفیت 56 هزار و 500 هزار تن خرما است.

وی، به وضعیت صنایع فرآوری محصولات کشاورزی استان بوشهر پرداخت و خاطرنشان کرد: اکنون ظرفیت 78 صنایع فرآوری محصولات کشاورزی استان بوشهر 85 هزار تن شامل بسته بندی و فراوری است که بیشتر آنها در دشتستان و تنگستان قرار دارد.

افت قیمت خرما نخلداران استان بوشهر را نگران کرده است

رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه قیمت محصول خرما در باغات نسبت به بازار بسیار متفاوت است افزود: اکنون قیمت خرما در  نخلستان‌های استان بوشهر بین 5 هزار تا 10 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است که این قیمت در بازارهای داخلی کشور تا 37 هزار تومان وجود دارد.

منوچهری با تاکید بر حمایت از کشاورزان و نخل‌داران در عرصه محصول خرما تصریح کرد: اکنون مشکلات کشاورزان رکود بازار خرما است که باید برای حل مشکلات نخل‌داران چاره‌اندیشی شود.

وی، با بیان اینکه سود اصلی در فروش خرما واسطه‌ها و دلالان می‌برنند گفت: باید برای حمایت از نخل‌داران خرید توافقی خرما مورد توجه قرار بگیرد.

قیمت فروش خرما در نخلستان‌های استان بوشهر 10 درصد کاهش یافت

در همین حال معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به افت قیمت خرما در نخلستان‌های استان بوشهر گفت: قیمت فروش خرما در باغات استان بوشهر بین 7 هزار تا 9 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، سبب نگرانی نخلداران شده است.

ابوالقاسم محمدزاده با بیان اینکه قیمت فروش خرما در نخلستان‌های استان بوشهر نسبت به سال قبل 10 درصد کاهش یافته است تاکید کرد:  از یک میلیون و 300 هزار تن تولید خرمای کشور بیش از 165 هزار تن آن در استان بوشهر تولید می‌شود که خرمای استان بوشهر با کیفیت‌ترین خرما در کشور معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه تنها مصرف کنندگان و نخل‌داران در خرید و فروش خرما متضرر می‌شوند خاطر نشان کرد: قیمت خرما که در نخلستان‌های استان حدود 7 هزار تومان است در بازار بیش از 3 برابر آن عرضه می‌شود و در این بین  بیشترین سود این محصول از آن واسطه‌ها می‌شود.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از افزایش نرخ سردخانه‌ها در نگه داری محصولات کشاورزی از جمله خرما خبر داد و بیان کرد: بر اساس مصوبه تعیین شده، نرخ نگه‌داری محصولات کشاورزی برای هر تن در 6 ماه 250 هزار تومان است واین در حالی است که اکنون 650 هزار  تا 900 هزار تومان از کشاورزان دریافت می‌شود که تاثیر فراوانی در بازار خرما ایجاد کرده است.

محمدزاده با بیان اینکه افزایش قیمت نگه‌داری محصولات در سردخانه‌ها قیمت تمام شده خرما را افزایش داده است تصریح کرد: این مهم قیمت هر کیلو خرما را افزایش داده البته مصرف کننده و تولیدکننده در قیمت خرما متضرر می‌شود چراکه نخل‌دار با افت قیمت به دلالان عرضه می‌کند و  مردم هم با افزایش چند برابری قیمت زیر باغ، خریداری می‌کنند.

وی به صادرات خرما پرداخت و با بیان اینکه سال گذشته 25 هزار تن خرمای استان صادر شد گفت: در نیمه نخست امسال 11 هزار تن محصول خرمای استان صادر که با توجه به رایزنی‌های انجام شده با بازارهای شرق آسیا پیش بینی افزایش صادرات خرما تا پایان امسال شده است.

انتهای پیام/190/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon