روستای شیران به عنوان پایلوت گردشگری روستایی کشور معرفی می‌شود

روستای شیران به عنوان پایلوت گردشگری روستایی کشور معرفی می‌شود

گروه استان‌ها ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: روستای شیران به عنوان پایلوت گردشگری روستایی کشور معرفی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان اردبیل، نادر فلاحی در نشست با سرمایه‌گذاران در روستای شیران اظهار داشت: از جمله هدفگذاری‌ها در راستای توسعه گردشگری روستایی در استان توسعه واحد‌های بومگردی بوده که در این راستا بنا داریم با توسعه واحد‌های بومگردی در روستای شیران، این روستا را به عنوان پایلوت گردشگری روستایی در کشور معرفی کنیم.

وی با اشاره به دریافت بیش از 100 مورد درخواست ایجاد واحد بومگردی در روستای شیران از سوی اهالی این روستا بیان کرد: اولیت احداث این واحد‌ها در روستای شیران با افراد علاقمند و توانمند بوده تا بتوانیم شاهد عملیاتی شدن این مهم باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: در راستای تحقق توسعه گردشگری، روستای شیران با الگوی توسعه اقامتگاه‌های بومگردی و شعار هر خانه یک اقامتگاه بومگردی و هر خانواده یک میزبان گردشگری به منظور دریافت لوگوی روستای گردشگری کشورتعیین شده و اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

فلاحی از جمله اقدامات در این حوزه را بازدید‌های مکرر کارشناسان از روستا و سخنرانی و صحبت با اهالی روستا در مسجد شیران در راستای تبیین توسعه گردشگری روستایی عنوان کرد و افزود: در این راستا اهالی روستا نسبت به ساماندهی ظرفیت‌های طبیعی روستا نظیر بازسازی و احیای چندین چشمه آب داخل راستا اقدامات اولیه را انجام داده‌اند.

وی گفت: به صورت تدریجی متقاضیان ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی طرح توجیهی به همراه درخواست را ارائه می‌کنند و اداره کل به تمامی درخواست‌ها با توجه به برنامه‌ریزی‌های در این زمینه به شرط رعایت الگوی معماری مد نظر ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی موافقت خود را اعلام کرده و در اسرع وقت نسبت به تشکیل پرونده و پروسه اداری اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل با اشاره به مهاجرت اکثریت اهالی روستای شیران از روستا اظهار کرد: در صورتی که گردشگری روستایی با الگوی اقامتگاه‌های بومگردی در این روستا راه‌اندازی شود می‌توانیم شاهد مهاجرت معکوس و حضور گردشگران در این روستا باشیم.

فلاحی با تاکید بر تعریف جاذبه‌های جدید گردشگری در کنار ظرفیت‌های طبیعی روستا گفت: باید با اقداماتی نظیر تعریف جشنواره‌های، رونق گردشگری کشاورزی، کشت گیاهان دارویی، ایجاد نمایشگاه نوع زندگی روستایی، معرفی غذا و خوراک روستا و دیگر برنامه‌ها برای جذب گردشگر به روستا برنامه‌ریزی کرد.

وی از حمایت از ایجاد و توسعه واحد‌های اقامتی بومگردی در روستا‌ها در راستای رونق گردشگری در این مکان‌ها خبر داد و افزود: برای این منظور آموزش و فرهنگسازی در روستاها، تربیت کادر آموزش‌دیده در حوزه واحد‌های بومگردی، آموزش افراد محلی در مورد نحوه برخورد با گردشگران و ... در اولویت است.

32 پروژه مرمت و ساماندهی بنای تاریخی در اردبیل اجرا شد

کریم لطفی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: از مهمترین اقدامات این معاونت مرمت و احیای بنا‌های تاریخی در سطح استان بوده که امسال مرمت و ساماندهی 32 مورد بنای تاریخی انجام شده است.

وی از جمله پروژه‌ها در این حوزه را مرمت بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، اجرای دیوار ضلع شمالی سردر عالی قاپو، اجرای رواق و محوطه‌سازی بقعه شیخ جبرائیل کلخوران، مرمت و کاوش محوطه جمعه مسجد، مرمت حسینیه مجتهد دلجو، مرمت حسینیه حاج عبادالله، مرمت مسجد میرزاعلی‌اکبر، مرمت مدرسه جعفری اسلامی، مرمت مدرسه پورسینا، مرمت خانه رئیسی و برنجی، مرمت خانه خلیل‌زاده به صورت مشارکتی، مرمت مشارکتی حمام یعقوبیه، مرمت مشارکتی سرای وکیل و مرمت خانه وکیل عنوان کرد.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل افزود: حفاظت اشیا، قلعه قوناخ قیران، مرمت اضطراری بنا‌های اردبیل، مرمت بنا‌های اضطراری خلخال، محوطه تاریخی کنزق، مرمت پل قرمز نیر، مرمت غار گلستان اباذر، مرمت حمام حور، اجرای ساختمان صنایع‌دستی، مرمت مسجد عبدالغنی (خمس)، مرمت بقعه شیخ حیدر، محوطه تاریخی شهریری، موزه مشگین‌شهر، مرمت کهنه‌قلعه، مرمت کاروانسرای قانلی بولاغ، شهدای گمنام بیله‌سوار و موزه گرمی دیگر طرح‌های این حوزه بوده است.

لطفی با اشاره به اقدامات در راستای مرمت خانه رئیسی و برنجی بیان کرد: پاکسازی و آواربرداری دیوار شمالی بنا و شروع عملیات اجرایی اجراه سنگی شامل خاکبرداری، شفته‌ریزی اجرای بتن مگر، اجرای ایزولاسیون، کرسی‌چینی و اجرای سنگ ازاره و خانی در نیمه نخست امسال در این بنا اجرا شده است.

وی از اجرای شیب‌بندی و ایزولاسیون پشت بام در خانه تاریخی خلیل‌زاده اردبیل در این مدت خبر داد و گفت: در مدرسه جعفری اسلامی نیز شاهد تکمیل مرمت تمامی درب‌ها و پنجره‌های چوبی طبقه اول، تکمیل مرمت اورسی تالار و اتاق، اجرای تاسیسات الکتریکی و مکانیکی فاز اول، بندکشی دیوار نمای ضلع شمالی، مرمت دو مورد پنجره چوبی طبقه فوقانی، تکمیل نازک‌کاری و اجرای کف‌سازی انجام شده است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل با اشاره به عملیات اجرای رواق‌های ضلع جنوبی محوطه حیاط در طرح مرمت حسینیه مجتهد دلجو در نیمه نخست امسال افزود: مرمت و بازسازی لمبه کوبی زیر سقف کلاس‌ها و راهروی مدرسه پورسینا، خارج کردن بند‌های فرسوده دیوار‌های آجری کلاس‌ها و راهرو همراه با تمیزکردن آجر‌ها و همچنین اجرای بندکشی، خارج کردن بند فرسوده سنگ ازاره کلاس‌ها و اجرای بندکشی، رنگ‌آمیزی نرده‌های فلزی، مرمت و رنگ‌آمیزی پنجره‌های چوبی، رنگ‌آمیزی نرده‌ها و پنجره‌های چوبی و آجرفرش راهرو و کلاس‌ها نیز از اقدامات مرمتی در مدرسه پورسینا در این مدت بوده است.

انتهای پیام/132

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon