قرار گرفتن ماهواره‌ ایرانی با شعاع دید ۲۰۰۰ کیلومتری در فضا

قرار گرفتن ماهواره‌ ایرانی با شعاع دید 2000 کیلومتری در فضا

مدیرعامل یک استارتاپ فضایی، قرار گیری یک ماهواره در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین را اصلی‌ترین هدف خود بیان کرد و گفت: در این ارتفاع هم از لحاظ پرتاب و هم از لحاظ ماهواره مشکل جدی نداریم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حسین شهرابی فراهانی، مدیرعامل استارتاپ فضاجو در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: هدف اصلی این استارتاپ، شکل دادن صنعت توسعه ارزان ماهوارههای کوچک و پرتعداد است؛ باید این اکوسیستم و زیست‌بوم را به کمک شرکتهای خصوصی و دانش‌بنیانِ چابک، سرعت بدهیم؛ افراد ماهرتر از مجموعه فضاجو، در گذشته موفقیت چندانی کسب نکرده‌اند و ما با چند جوان، نه یک ماهواره بلکه یک منظومه کامل را شکل داده‌ایم.

مدیرعامل این استارتاپ فضایی با اشاره به تجربه خود در صنعت فضایی اظهار کرد: در سال 1387 مدیر پروژه ماهواره امید بودم  و قبل از امید نیز در یک پروژه با کشور روسیه همکاری داشتم که در آن پروژه، ماهواره سینا در سال 1385 به فضا پرتاب شد و این تجربه‌ها، تجربه کمی نبود.

شهرابی از لزوم قرار گرفتن یک مجموعه ماهوارههای مخابراتی در مدار زمین گفت و افزود: ایده اصلی این است که وقتی دکلهای BTS روی زمین قرار دارند، محدوده دیدشان از 1 کیلومتر تجاوز نمیکند اما اگر روی ماهواره قرار بگیرد، محدوده دید آن به 2 هزار کیلومتر خواهد رسید.

 وی با بیان اینکه 20 سال تجربه من در حوزه فضایی به شما میگوید که 80 درصد هدفمان در این حوزه بالفعل است، تصریح کرد: هدف ما این نیست که یک ماهواره را در ارتقاع 36 هزار کیلومتری قرار بدهیم که مشکلات خاص خودش را دارد، بلکه هدف ما این است که یک ماهواره را در ارتفاع 500 کیلومتری بگذاریم که هم از لحاظ پرتاب و هم از لحاظ ماهواره مشکل جدی در این زمینه وجود ندارد.

مدیرعامل استارتاپ فضاجو متذکر شد: ایران با وجود اینکه 14 پرتاب ماهواره انجام داده است اما کار فضایی در ذهن بسیاری از افراد، یک کار بسیار پیچیده و نشدنی است؛ در موضوعات فضایی از جمله موقعیت‌یابی، سنجش از راه دور و کارهای مخابراتی، ما ایده مخابراتِ ماهواره را انتخاب کردیم.

شهرابی با اشاره به همکاری این استارتاپ با شرکتهای باتجربه فضایی گفت: شرکتهایی که برای تشکیل کنسرسیوم یا مشارکت مدنی انتخاب کردیم، سابقه و تجربه 10 تا 15 ساله در صنعت فضایی داشتند؛ هر کدام از این شرکتها بخشی از کار این پروژه را برعهده گرفتند تا کار ساخت این سامانه ارزان و پرتعداد در بخش خصوصی سامانه فضایی و ماهواره‌ای در بهترین شکل ممکن انجام شود.

وی با اشاره به لزوم پرتاب یک ماهواره در کمتر از 2 سال آینده تصریح کرد: برای اینکه وارد یک گام عملیاتی بشویم باید یک ماهواره آزمایشی را کمتر از 2 سال آینده پرتاب کنیم و این یکی از گامهای آزمایشی است که ما باید از قبل از کار اصلی خودمان، انجام بدهیم.

مدیرعامل این استارتاپ با یادآوری کاربریهای موضوع صنعت فضایی بیان کرد: در موضوع پرتاب ماهواره باید بر روی 2 طیف از متخصصان صنعت فضایی کار کنیم که یکی در موضوع ماهوارهها و یکی در بحث استفاده از آنها است؛  با این منطق در حال شکلگیری یک  اکوسیستم و زیستبوم هستیم که هر کسی با خلاقیت خودش، بخشی از کار را بر عهده بگیرد.

شهرابی اظهار کرد: ان‌شالله تلاشها به سمتی خواهد بود که صنعت فضایی کشور از یک صنعت صرفاً دولتی به یک صنعت خصوصی دانش‌بنیان و چابک تغییر جهت بدهد و بتواند در عرصه بین‌الملل قدبلند کرده و سرآمد شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon