نماینده بویراحمد در مجلس: منتظر تعیین تکلیف احداث ۵ سد مخزنی هستیم

نماینده بویراحمد در مجلس: منتظر تعیین تکلیف احداث 5 سد مخزنی هستیم

نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس از وضعیت کنونی تخصیص آب از حوضه آبریز کارون انتقاد کرد و گفت: حداقل نیاز آبی در این حوضه ۷۰۲ میلیون متر مکعب است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، مهدی روشنفکر در نشست با وزیر نیرو، معاونان و مدیران عامل شرکت‌های مادر تخصصی این وزارتخانه اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد در حوضه آبریز کارون بزرگ با وسعتی برابر 4200 کیلومتر مربع بوده و  براساس آمار ماخوذه در دوره آماری بلند مدت میزان آب خروجی از این استان در حوضه آبریز به میزان 3500 میلیون متر مکعب است.

وی کل سطح اراضی قابل کشت استان در حوضه آبریز کارون را 52 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: نیاز آبی آن براساس استانداردهای موجود و الگوی کشت مصوب حدود  422 میلیون متر مکعب است که علاوه بر این نیاز، تامین آب شرب و صنعت جمعیتی افزون‌بر 350 هزار نفر نیز  در گذشته برای افق سال 1415 به میزان 120 میلیون متر مکعب درسال برآورد و به تایید وزارتخانه نیرو رسیده است.

روشنفکر خاطرنشان کرد: از آن جایی که احجام طرح‌های توسعه منابع آب، پروانه‌های صادره تعدیل شده توسط شرکت آب منطقه‌ای، شبکه‌های آبیاری و زهکشی موجود، آبزی پروری و برداشت‌های سنتی از انهار و چشمه‌ها مجموعاً حجمی برابر 477 میلیون مترمکعب بوده و متاسفانه براساس ابلاغیه شماره 100/31/30799/94 مورخ 23 شهریورماه 94  آب قابل برنامه ریزی وزیر وقت نیرو سهم لحاظ شده در حوضه آبریز کارون بزرگ برای کل این استان حدود 236 میلیون متر مکعب بوده است.

وی تاکید کرد: این میزان به هیچ عنوان پاسخگوی مصارف، نیازهای فعلی و آتی شهرستان‌های بویراحمد و دنا نبوده و براساس آمار، اسناد و سند توسعه استان در بخش‌های مختلف مصرف، حداقل نیاز آبی در این حوضه آبریز حدود 702  میلیون متر مکعب در سال با احتساب نیازهای زیست محیطی و پایداری جریان رودخانه‌ای است.

روشنفکر تنها سد قابل بهره برداری در این حوضه سد شاه قاسم با حجم مخزن 9 میلیون متر مکعب و تنها سد در دست اجرای این حوضه سد تنگ سرخ بشار با حجم 125 میلیون متر مکعب با پیشرفت حدود 35 درصد اعلام کرد و ادامه داد: اهداف مشترک تامین آب شرب بخشی از شهر شیراز و همچنین حدود 12000 هکتار شبکه آبیاری و زهکشی است.

نماینده مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد خواستار  بازنگری و افزایش سهم تخصیص آب این استان در حوضه آبریز کارون بزرگ شد و از وضعیت مجود به شدت ابراز نگرانی کرد.

روشنفکر گفت: شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون علیرغم دارا بودن حجم قابل توجهی از آورد سرشاخه‌های رودخانه‌های بزرگ از جمله کارون و مارون و پتانسیل بالای مطالعه و اجرای طرح‌های تامین منابع آب بلند مدت منطقه در زمینه شرب و صنعت و کشاورزی، متاسفانه تاکنون به دلیل کمبود اعتبارات طرح‌ها و همچنین عدم تعیین تکلیف تخصیص آب، مطالعات پروژه های انجام گرفته در این مناطق نیمه تمام رها شده و به سرانجام نرسیده است.

وی با اشاره به طرح‌های مطالعاتی در این حوزه بیان کرد: تامین اعتبار برای ادامه مطالعه سد مخزنی سقاوه  با هدف تامین آب شهرک صنعتی سقاوه و مارگون، سد مخزنی سادات  با هدف تامین آب کشاورزی 4300 هکتار زمین، سد مخزنی شبلیز  با هدف  تامین آب 1500 هکتار اراضی کشاورزی و برق آبی ، سد مخزنی عزیزی، سد مخزنی پراشکفت با هدف تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، برق آبی و آبزی پروری در دستور کار وزارت نیرو باشد.

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سد مخزنی تنگ سرخ یاسوج با اهداف تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی یاسوج و همچنین تآمین آب شرب بخشی از شهر شیراز یکی از طرح‌های مهم و تاثیرگذار تأمین آب استان کهگیلویه و بویراحمد بوده که از سال 1390 عملیات اجرایی آن آغاز و سال خاتمه آن 1400 می باشد که به دلیل عدم تأمین اعتبار لازم و کافی برای طرح در ده سال گذشته ، پیشرفت فیزیکی پروژه  هم اکنون حدود 35 درصد است.

روشنفکر تاکید کرد: تخصیص 48 درصدی از اعتبار ابلاغی سال جاری این طرح به مبلغ حدود 120 میلیارد ریال به هیچ عنوان پاسخگوی پیشرفت مطلوب پروژه نبوده و کمبود منابع آبی شرب در سال‌های اخیر و بحران تامین آب شرب در سال‌های آتی به‌دلیل افزایش جمعیت، مهاجر پذیر بودن  و کاهش حجم  و کیفیت منابع فعلی آب در استان در آینده نزدیک چالش برانگیز می‌شود.

وی اعتبار مورد نیاز طرح علاوه بر اعتبار ابلاغی سال جاری را مبلغ 4500 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: پیمانکار طرح قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء بوده که با توجه به پتانسیل بالای آن و نیز براساس توافقات انجام گرفته فرماندهی قرارگاه با سازمان برنامه و بودجه کشور ، تهاتر برای تامین اعتبار بخشی از مطالبات طرح‌های مرتبط با قرارگاه برای تکمیل و به بهره برداری رساندن طرح‌های مهم کشور از محل ظرفیت‌های بودجه‌ای سال جاری و در سقف 1000 میلیارد تومان امکان پذیر است که انتظار می‌رود ضمن تخصیص اعتبار 100 درصدی در سال جاری ، نسبت به تامین اعتبار مورد نیاز طرح به مبلغ 4500 میلیارد ریال از روش‌های تهاتر مالیاتی، بسته‌های در دست اقدام قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء و سایر مکانیزم‌های مالی قابل دستیابی در قانون بودجه سال 1399 اقدام لازم انجام شود.

انتهای پیام/541/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon