جزئیات برنامههای یادروز حافظ؛ از نشستهای تخصصی تا تدوین لایحه بوستان غزل در شیراز
گروه استانها - امسال برنامههای گرامیداشت حافظ تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفته و سبب شده که برنامهها به صورت مجازی برنامهریزی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، روز بیستم مهرماه در تقویم ملی به نام شاعری شیرازی ثبت شده که حافظه تاریخی همه ما ایرانیان است. خواجه شمسالدین محمد حافظ که تفال به دیوانش در روزهای سخت و گرفتاری راه گشایشی برای مردمان این سرزمین و دوستداران ادبیات و زبان فارسی است.
تحولی که حافظ شیرازی در غزل فارسی ایجاد کرد تا سالها و قرنها مورد استقبال شاعران و ادیبان بوده است. علاوه بر این اندیشه و دیدگاهی که این شاعر برجسته نسبت به زندگی داشت سبب شده که بسیاری از شاعران خارج از مرزهای ایران شیفته وی شوند که نمونه آنها گوته شاعر آلمانی است.
هر سال بیست مهرماه برای حافظ دوستان روز گرامیداشت این شاعر شیرین سخن است اما امسال برنامههای گرامیداشت حافظ نیز تحت تاثیر بیماری کرونا قرار گرفته و سبب شده که برنامهها به صورت مجازی برنامهریزی شود.
صابر سهرابی مدیرکل ارشاد استان فارس در گفتوگو با تسنیم درباره این برنامهها اظهار داشت: برنامههای یادروز حافظ همه با همکاری مرکز حافظ شناسی و بر بستر اینترنت است.
به گفته وی شاخصترین برنامه امسال برگزاری نشستهای تخصصی و علمی است که با حضور 12 حافظ پژوه از داخل و خارج کشور از روز یکشنبه 20 مهرماه تا روز چهارشنبه 23 مهرماه برگزار میشود.
سهرابی با بیان اینکه امسال برنامههای رسمی در خود حافظیه به صورت فیزیکی برگزار نمیشود، اعلام کرد که صحبتهای مسئولان استانی و دیگر مسئولان آماده شده و امشب از صداوسیما پخش میشود.
به گفته مدیرکل ارشاد استان فارس علاوه بر برنامههای رسمی که در مرکز استان تدارک دیده شده، برنامههایی هم در سراسر استان توسط ادارات ارشاد شهرستانها آماده شده است.
در کنار این برنامهها شهرداری شیراز نیز برنامههایی برای یادروز حافظ تدارک دیده که از جمله آنها میتوان به نمایشگاه عکس «حافظیه در گذر زمان» در قالب نمایشگاه تاریخی و تدوین لایحهای برای ایجاد بوستان غزل در شیراز به مناسبت یادروز حافظ اشاره کرد.
اما مهمترین برنامههای یادروز حافظ نشستهای علمی است که در میان آنها چهرههای برجستهای مانند بهاءالدین خرمشاهی و میرجلالالدین کزازی را دید که سرآمد استادان زبان و ادبیات فارسی در ایران هستند.
نشستهای علمی که با حضور استادان برجسته حافظپژوهی از داخل و خارج از کشور برگزار میشود به قرار زیر است:
نشست نخست: یکشنبه 20 مهر
1. بهاءالدین خرمشاهی؛ حافظپژوه و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی با موضوع « بعضی از مهمترین مرجعهای حافظپژوهی».
2. میرجلالالدین کزازی؛ استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع « دوگانهگرایی ایرانی در سرودههای حافظ».
3. محمود فتوحی رودمعجنی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع « حافظ در چهارسوی نظریه ادبی».
نشست دوم: دوشنبه 21مهر
1.غلامرضا کافی؛ استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز با موضوع « بهره عاشوراییان از شعر حافظ»
2. سودابه نوذری؛ عضو هیئتعلمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با موضوع « رویکردی انتقادی به پایاننامهها و رسالههای دکتری با محوریت حافظ»
3.محسن معینی؛ عضو هیئتعلمی بنیاد دایرهالمعارف اسلامی با موضوع « نقد و بررسی رویکردها به شخصیت و شعر حافظ در سده اخیر»
نشست سوم: سهشنبه 22 مهر
1. مریم حسینی؛ استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا با موضوع « گریز از هژمونی از سنایی تا حافظ»
2. عبدالمحمود رضوانی؛ استاد ترجمه و مدیر مؤسسه ترجمان علوم با موضوع « ترجمه آثار بزرگانی چون حافظ و دشواریهای آن»
3. مو هونگ یان؛ استاد دانشگاه مطالعات خارجی پکن با موضوع « حافظشناسی در چین»
نشست چهارم: چهارشنبه 23 مهر
1. حجابی قرلانغیچ؛ مترجم دیوان حافظ و استاد زبان و ادبیات فارسی و معاون دانشگاه آنکارا با موضوع « بررسی حافظشناسی در دوره جمهوری ترکیه»
2. عدنان قره اسماعیل اغلو؛ استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه قریققلعه- ترکیه با موضوع « جایگاه حافظ شیرازی در فرهنگ و ادب آسیای صغیر»
3. روشنک اکرمی؛ دانشآموخته زبان و ادبیات انگلیسی، دانشگاه تگزاس با موضوع « حضور حافظ در دفترهای شعر امرسون».
از آنجا که همه برنامهها تحت تاثیر کرونا و بر بستر فضای مجازی برگزار میشود؛ علاقهمندان میتوانند از طریق ابر دراک http://derak.live/stream/hafezstudies؛ ادوبیکانکت https://vc44.shirazu.ac.ir/hafezstudies و پیج اینستاگرامی مرکز حافظشناسی hafezstudiescenter@ در برنامهها شرکت کنند.
انتهای پیام/424/ح