تهران| کابوس‌ ۲۴ ساعته، سهم ساکنان مجاور گودهای پر خطر

تهران| کابوس‌ 24 ساعته، سهم ساکنان مجاور گودهای پر خطر

۲۷۵ گود پرخطر در سطح شهر تهران وجود دارد که به یک کابوس دائمی برای ساکنان ساختمان های اطراف آنها تبدیل شده‌اند و جان و مال شهروندان را تهدید می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، یکی از معضلات سال‌های اخیر کلانشهر تهران را می‌توان گودهای رها شده و پرخطر دانست؛ گودهایی که می‌تواند به راحتی ساختمان‌های مجاور خود را ببلعد و جان چندین انسان را به خطر بیندازد.

این گودها علاوه بر تهدید جانی و مالی شهروندان، چهره شهر را تخریب و آشفته می‌کند و با وجود اینکه چند سالی است در معرض توجه مسئولان شهری و مردم قرار گرفته‌اند و هرازگاهی هشداری درباره آنها داده می‌شود اما تغییری حاصل نشده و همسایگان این گودها همچنان شب‌ها را با نگرانی صبح می‌کنند.

در حال حاضر 275 گود پرخطر در سطح شهر تهران وجود دارد که در این بین مناطق 22 و یک به ترتیب دارای رتبه‌های اول و دوم هستند اما هر چند وقت یکبار این گودها در نقاط مختلف شهر حادثه‌ای به بار می‌آورند و کام شهروندان را تلخ می‌کنند. آخرین حادثه مربوط به روز گذشته و ریزش یک ساختمان در خیابان فلاح (منطقه 17 شهرداری) بود که با هشدارهای آتش نشانی، شب قبل از وقوع حادثه ساختمان‌های اطراف تخلیه شده بودند اما در نهایت دو نفر جان خود را از دست دادند و معلوم نیست اگر ساکنان ساختمان‌های مجاور گود، در محل حضور داشتند چند نفر به تعداد کشته شدگان افزوده می‌ شد.

                                    شهر تهران , شهرداری تهران , معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ,

تداوم بلاتکلیفی  گود 35 متری مرزداران

در منطقه دو شهرداری نیز گودهای پرخطر کم نیست و در سال گذشته 35 گود پرخطر در این منطقه شناسایی شده بود؛ یکی از این گودها «گود مرزداران» است که حدود 35 متر ارتفاع دارد و اطراف آن تأسیساتی چون لوله آب غرب تهران و کابل فشار قوی وجود دارد.

این گود از سال 94 تاکنون رها شده و تهدیدی برای ساکنان اطراف آن محسوب می‌شود. یکی از ساختمان های مجاور این گود، ساختمان پزشکانی است که حدود 80 واحد دارد و بیش از 300 نفر در آن ساکن هستند. در ضلع جنوبی ساختمان پزشکان نیز سه پلاک مسکونی وجود دارد که چناچنه ریزشی رخ دهد، به دلیل رانش خاک، برای ساختمان های اطراف نیز خطرات زیادی ایجاد خواهد شد.

                                                شهر تهران , شهرداری تهران , معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ,

خبرگزاری تسنیم اواخر شهریور ماه گزارش جامعی درباره این گود و نگرانی های ساکنان اطراف آن منتشر کرد؛ مازیار بنایی؛ معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 2 در جریان بررسی این موضوع با اشاره به اینکه از سال 94 تاکنون 50 اخطار در ارتباط با ایمن سازی دیواره گود به صاحب پروژه، ارسال شده است، گفت: در جلسه کمیسیون رفع خطر در گود مرزداران که تاریخ 21 مرداد امسال به دستور شهردار منطقه تشکیل شد، درخواست حکم قضایی برای اخذ مجوز برای پر کردن این گود داده شده است که به‌زودی عملیاتی می‌شود .

در این مدت هیچ اقدامی برای گود مرزداران انجام نشده و حادثه شب گذشته در منطقه 17 نیز بر نگرانی ساکنان اطراف این گود افزوده و مدت هاست اضطراب از وقوع حادثه دست از سرشان بر نمی‌دارد آنها هنوز چشم انتظار هستند شهرداری برای رفع خطر اقدام جدی انجام دهد، پیش از آنکه دیر شود!

اخطار شهرداری به صاحبان گودهای پرخطر

البته عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران نیز در نشست خبری اخیر خود درباره گودهای پرخطر شهر تهران خبر جدیدی داد و اظهار کرد: این گودها برای مردم نگرانی‌هایی به وجود آورده است در این راستا لایحه ای تنظیم کردیم که طی هفته آینده در صحن شورای شهر تهران مطرح خواهد شد. بر این اساس در یک بازه زمان مشخص مالک و متقاضی باید گود را به سطح ایمن برساند در غیر این صورت با ضمانت نامه بانکی که از مالک گرفته می شود شهرداری وارد عمل خواهد شد .

گلپایگانی ادامه داد: با هماهنگی اداره کل حقوقی و اعضای شورای شهر تهران درباره گودهای موجود نیز تصمیمات جدی گرفته شده و شهرداری با هزینه خودش یا گودها را با خاک پر می‌کند یا سازه‌ای برای تثبیت آن ایجاد می‌کند. به کسانی که ساخت و سازشان را رها کرده و باعث نگرانی مردم شده‌اند، اخطار می‌دهم شهرداری تحمل تداوم این وضعیت را ندارد؛ از این رو با مهندسین ناظر مکاتبه خواهد شد و به طور حتم تا پایان سال به وضعیت ایمنی در این زمینه خواهیم رسید .

وی گفت: از مالکین می‌خواهم پیش از اینکه با خاک گودها را پر کنیم نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام کنند چرا که در غیر این صورت هزینه مضاعفی گریبانگیرشان خواهد شد. حتما با دستگاه‌های قضایی نیز در این زمینه همکاری‌های هماهنگی های لازم صورت می‌گیرد .

به گزارش تسنیم، اگرچه هشدار و تصمیم جدید شهرداری روزنه امیدی برای همسایگان گودهای رها شده ایجاد کرده است اما در صورتی که برای اجرای آن تعلل شود و زمان از دست برود، معلوم نیست چند حادثه دیگر رخ خواهد داد و چند نفر به دلیل سهل انگاری یا بی مسئولیتی عده ای، به کام مرگ کشیده خواهند شد بنابراین لازم است شهرداری تهران درموضوعی که به طور مستقیم با جان شهروندان ارتباط دارد اقدام عاجلی انجام دهند و با تدابیر اتخاذ شده، از بروز حوادث بیشتر پیشگیری کنند. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران