بیش از ۳۰ درصد جرائم سایبری چهارمحال و بختیاری را کلاهبرداری تشکیل می‌دهد

بیش از 30 درصد جرائم سایبری چهارمحال و بختیاری را کلاهبرداری تشکیل می‌دهد

گروه استان‌ها - رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از ۳۰ درصد جرائم سایبری استان مربوط به کلاهبرداری است.

مرتضی عسگری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: 30 درصد از جرایم سایبری استان در نیمه اول امسال مربوط به کلاهبرداری بوده که 84 درصد پرونده‌های مربوطه تاکنون منتج به نتیجه شده است.

وی با بیان اینکه مردم در خریدهای اینترنتی باید از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر خرید خود را انجام دهند، افزود: کاربران فضای مجازی باید به‌جای کالای معتبر در اینترنت به‌دنبال فروشنده معتبر باشند چراکه اگر از فروشنده و فروشگاه معتبر خرید کنند دچار مشکل نخواهند شد.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات چهارمحال و بختیاری تشریح کرد: به منظور آشنایی شهروندان با چگونگی بهره‌مندی از کالا و خدمات فروشگاه‌های آنلاین، بسته‌های آموزشی از سوی پلیس فتا در فضای مجازی به صورت مستمر قرار می‌گیرد.

عسگری با ابراز تاسف از سطح پایین سواد رسانه‌ای شهروندان چهارمحال و بختیاری، عنوان داشت: دانش‌آموزان قشر بسیار حساسی هستند که تا پیش از شیوع ویروس کووید 19 ورود و استفاده آن‌ها از فضای مجازی بسیار محدود بود و توصیه به دور بودن آن‌ها از وسایل فضای سایبری می‌شد، اما اکنون شیوع ویروس کرونا و استفاده گسترده دانش‌آموزان از آموزش آنلاین، نظارت و مراقبت دوچندان والدین را می‌طلبد.

وی با اشاره به هوش بالای دانش‌آموزان در فراگیری سریع علوم سایبری و استفاده از بخش‌های متعدد آن، تاکید کرد: آموزش باید در خانواده‌ها به ویژه برای والدین نهادینه شود و والدین همراه با فرزندان خود از فضای مجازی استفاده و در گروه‌های دوستانه فرزندان عضو باشند.

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری با اشاره به  افزایش 30 درصدی جرایم رایانه‌ای 6 ماه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ادامه داد: ضروری است پدر و مادرها با آگاه‌سازی کودک و نوجوان خود نسبت به آسیب‌های احتمالی فضای سایبری آن‌ها را از حمایتگری خود در صورت بروز مشکل و مزاحمت، مطمئن کنند و همواره با مهر و عطوفت در کنار آن‌ها باشند.

وی با بیان اینکه والدین بهترین الگو برای فرزندان هستند، اضافه کرد: اگر والدین بسیاری از رفتارهای خود مانند استفاده بی‌رویه و مداوم از تلفن همراه، تبلت و ... را کاهش دهند کودکان و نوجوانان نیز از آن‌ها می‌آموزند که وسایل و امکانات باید هدفمند و به‌اندازه استفاده شوند.

عسگری با تاکید بر ضرورت صمیمیت والدین با فرزندان، خاطرنشان کرد: استفاده قانونمند، ایجاد پیمان‌نامه خانوادگی و تعهد به آن برای استفاده مناسب، به‌موقع و به‌جا از وسایل الکترونیکی اینترنتی  از راهکارهای بسیار موثر در کنترل آسیب‌های گوناگون فضای مجازی است.

وی با اشاره به انتشار امواج اکترومغناطیسی از وسایل الکتریکی اینترنتی، یادآور شد: امواجی که از این وسایل ساطع می‌شود بسیار خطرناک بوده و در بلندمدت سلامتی انسان را به خطر می‌اندازد، همچنین شهروندان به ویژه دانش‌آموزان و خانواده‌ها باید بدانند نگاه بیش از حد بر صفحه موبایل و تبلت به بینایی آسیب وارد و موجب اختلالات عصبی و پرخاشگری نیز می‌شود.

رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری با اشاره به انجام مشاوره و تکریم ارباب‌رجوع، مطرح کرد: مسائل 20 درصد از مراجعان امسال، با استفاده از مشاوره برطرف شده است و رفتار حاکی از پذیرش بی‌قیدوشرط با قربانیان فضای مجازی از سوی مشاوران متبحر و دلسوز، در برطرف کردن آسیب‌های روحی روانی، خانوادگی و اجتماعی افراد آسیب‌دیده اثر چشمگیری دارد.

وی با توصیه به عدم‌اطمینان به سایت‌های ناشناس و نامعتبر، خاطرنشان کرد: بیشتر قربانیان جرایم کلاهبرداری، آقا و قربانیان جرایم نشر اکاذیب، خانم‌ هستند.

انتهای پیام/7540/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon