عروسی‌های «پیلوتی»؛ معضلی که کرونا را "مهمان ثابت" خراسان شمالی می‌کند

عروسی‌های «پیلوتی»؛ معضلی که کرونا را "مهمان ثابت" خراسان شمالی می‌کند

گروه استان‌ها- با وجود خطر شدید شیوع کرونا در خراسان شمالی و حضور ۵ ماهه این استان در میان استان‌های قرمز کرونایی٬ راه افتادن دوباره مراسمات عروسی٬ خطری در راستای برای ماندگاری کرونا است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ ماه‌ها از تعطیلی صنوفی نظیر تالارها و سالن‌های برگزاری مراسمات عروسی در استان خراسان شمالی می‌گذرد و این صنوف حق بازگشایی اماکن خود را ندارند.

با این حال خبرها و گزارشات رسیده تسنیم از مناطق مختلف شهر بجنورد حاکی است٬ عروسی‌ها در پیلوت منازل و فضاهای شخصی با حضور تعداد زیادی از میهمانان در حال برگزاری است.

تالارها فعلا باید تعطیل باشند

این موضوع نگرانی زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است. علی رغم هشدارهای زیاد مسئولان و کادر درمانی برای لغو شدن مراسمات٬ اما برگزاری عروسی‌ها در شهر و روستا و با حضور جمع زیادی از مردم و برگزاری میمهمانی‌های خانوادگی٬ تهدید کرونا را جدی‌تر از گذشته کرده است.

احمد برادران معاون سیاسی اجتماعی استانداری خراسان شمالی در جلسه بررسی مصوبات ستاد استانی مدیریت کرونا با اشاره به لزوم تعطیلی تالارهای عروسی٬ اظهار داشت: اتاق اصناف استان جلسه‌ای را با حضور مدیران تالارها و هتل ها برگزار کند تا پیشنهادات اجرایی و پروتکل های نوشته و الزامات لازم تعیین شود. در نهایت با ارائه این پیشنهادات تصمیم نهایی با ستاد استانی است.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط بیماری کرونا در سطح کشور و استان بدون شک سلامت مردم در اولویت اصلی است.

برادران خاطرنشان کرد: با تشدید نظارت‌ها در حوزه های مختلف می‌توان آمار شیوع بیماری کرونا را کاهش داد.

استاندار خراسان شمالی گفت: باتوجه به شرایط موجود جهان که همگان درگیر بیماری کرونا هستند لذا باید برای برگزاری تمام مراسم ها یک نسخه واحد با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی تدبیر شود.

محمد علی شجاعی استاندار خراسان شمالی نیز روز گذشته در جلسه هماهنگی و برنامه ریزی مراسم هفته وحدت اظهار داشت: منظور از ارائه یک نسخه واحد جهت برگزاری هرگونه مراسم، مشخص شدن شرح وظایف دستگاه‌های اجرایی استان با شاخص های تعریف شده و رعایت پروتکل های بهداشتی است زیرا جان و سلامت مردم اولویت اصلی کار ما است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری هر مراسمی تا پایان سال باید با یک اجرای منظم انجام پذیرد، تصریح کرد: در هر شهرستانی یک فضای مسقف و غیر مسقف با تمامی امکانات و تجهیزات برای برگزاری مراسم تعریف شود.

تفسیر این صحبت‌ها این است که مراسمات استانی باید با اجازه ستاد کرونا و تعریف قواعد بهداشتی مرتبط با آن باشد. موضوعی که درباره عروسی ها و دورهمی‌های خانوادگی به هیچ وجه رعایت نمی‌شود.

نگران برگزاری مراسمات عروسی هستیم

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بااشاره به پایان ماه محرم و صفر و آغاز مراسمات شادی در استان گفت: شیوع کرونا در استان خانوادگی شده است. نگرانیم بعد از پایان ماه‌های محرم و صفر مراسم عروسی در برخی نقاط شروع شود. در ستاد استانی کرونا این موضوعات را بررسی می‌کنیم. هم اکنون آمار مبتلایان کرونا که در بیمارستانهای استان بستری شدند بین 300 تا 310 نفر است.

دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه کنترل این بیماری نیازمند همت همه اقشار مردم است تاکید کرد: رعایت مسائل و پروتکل های بهداشتی، زدن ماسک، دوری از تجمعات و رفت و آمدهای خانوادگی که متاسفانه عادی شده است باید مورد توجه جدی همه افراد جامعه قرار گیرد.

وی با انتقاد از حضور برخی از افراد در تجمعات، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی یادآور شد: متاسفانه کماکان این موضوع باعث شده که همواره دغدغه افزایش تعداد بیماران بستری را داشته باشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به تلاش های ارزنده  8 ماهه کارکنان بهداشت و درمان در سطح کشور و استان گفت: افزایش تعداد بیماران بستری باعث شده است تا همکاران ما در بخش های بهداشت و درمان دچار فرسایش روحی و جسمی شوند.

دکتر هاشمی افزود: متاسفانه تعداد موارد ابتلا در کارکنان دانشگاه بخاطر تماس های مکرری که این عزیزان با بیماران دارند افزایش پیدا کرده است که در این راه متاسفانه شهید دکتر یحیوی را نیز در همان ابتدای شیوع این اپیدمی از دست دادیم.

وی اذعان داشت: خواهش ما از مردم توجه به پروتکل های بهداشتی، محدود کردن حضور و شرکت در تجمعات، دورهمی های خانوادگی، رفت و آمدها، وسایل حمل و نقل عمومی، پاساژها، نانوایی‌ها، بانک ها، ادارات و ... می باشد.

دکتر هاشمی با تاکید بر لزوم استفاده از ماسک در بین همه افراد جامعه گفت: متاسفانه آمار استفاده از ماسک در استان بخصوص در امکان عمومی کمتر از 50 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: برای محافظت از خود، فرزندان و عزیزان مان باید تمام پروتکل‌های بهداشتی را جدی گرفته و رعایت کنیم که در نتیجه شاهد ابتلای کمتر و در نتیجه مرگ و میر کمتری باشیم.

با توجه به آنچه گفته شد و با ذکر این نکته که تالارهای عروس و اماکن عمومی محل برگزاری مراسمات چند ماهی است به حالت تعطیل درآمده‌اند٬ سوال اینجاست که آیا عزمی برای تعطیل کردن مراسمات عروسی در فضاهای خانگی و روستایی وجود دارد؟

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/311/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران