بیش از ۳۵ درصد خرمای استان بوشهر صادر میشود/کاهش قیمت خرما در نخلستانها
گروه استانها- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه برداشت خرما در استان رو به پایان است گفت: از ۱۶۵ هزار تن محصول نخیلات استان بوشهر، ۱۱۰ هرار تن خرما و مابقی خارک و رطب است که ۳۵ درصد محصول خرما صادر میشود.
خسرو عمرانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به برداشت 97 درصد محصول نخیلات استان بوشهر اظهار داشت: شش میلیون اصله نخل در سطح 34 هزار هکتار اراضی استان بوشهر بارور است که سالانه افزون بر 165 هزار تن محصول تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
وی از برداشت 50 هزار تن خارک و رطب از نخیلات استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: امسال وضعیت برداشت محصول نخیلات نسبت به سالهای قبل مطلوبتر و از کیفیت بالایی برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به برداشت 115 هزار تن خرما از نخلستانهای این استان تصریح کرد: بیش از 70 درصد تولید محصول خرما در دشتستان است و مابقی در تنگستان، دشتی، جم و دیگر نقاط استان بوشهر است.
عمرانی با اشاره به اینکه برداشت خرما رو به پایان است گفت: تاکنون افزون بر 97 درصد محصول نخیلات برداشت شده و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.
وی با اشاره به صادرات محصول خرما افزود: امسال با توجه به کیفیت مطلوب خرمای استان بوشهر پیش بینی صادرات 35 درصد آن به میزان 25 تا 30 هزار تن شده است که به کشورهای مختلف صادر میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهراز افزایش ظرفیت سردخانههای کشاورزی و فرآوری محصولات در استان خبر داد و تصریح کرد: اکنون به ظرفیت 65 هزار تن سردخانه محصولات کشاورزی در استان بوشهر فعال است که تا پایان امسال 8 هزار تن دیگر به این مجموعه افزوده میشود.
عمرانی، ظرفیت صنایع تبدیلی و بستهبندی خرما را 100 هزار تن دانست و افزود: از خرما محصولات گوناگونی از جمله شکلات، شیرینی و حلواهای مختلف، خمیر و قند مایع تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه خرمای استان بوشهر از کیفیت بالایی برخوردار است تصریح کرد: محصولات نخیلات از گونههای مختلف است که کبکاب و زاهدی دارای ثبت برند جغرافیای ملی هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر به کاهش قیمت خرما در نخلستانها خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت خرما در نخلستانها هر کیلوگرم حداقل 8 هزار تومان و این قیمت در بازارهای مختلف داخلی چند برابر است.
عمرانی با اشاره به کاهش مصرف خرما در سبد خانوارها افزود:کرونا سبب رکود بازار خرما و کاهش قیمت این محصول نخلستانها شده است.
انتهای پیام/190/ ع