دستورالعمل راهبردی امام صادق(ع) در برخورد با دشمنان

دستورالعمل راهبردی امام صادق (ع) در برخورد با دشمنان

پژوهشگر مسائل دینی گفت: حضرت امام جعفر صادق(ع) در نامه‌ای خطاب به شیعیان خویش به دستورالعملی راهبردی و اساسی در برخورد با مخالفین و دشمنان اشاره فرمود.

حجت‌الاسلام علی‌اصغر رادحسینی مدیر گروه طرح تبلیغ تربیت‌گرای پژوهشکده باقرالعلوم(ع) و نویسندۀ کتاب «تفسیر روایی نامۀ امام صادق(ع) به شیعیان» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم گفت: تشکیل جبهه دشمنی و دشمن‌تراشی علیه حق و اهل آن، آسیب و واقعیت تلخی است که در دوره‌های متعددی از تاریخ تکرار شده است.

وی افزود: به‌شهادت تاریخ، نصرت الهی و نیک‌نامی با حق‌مداران بوده و سرنگونی و نگون‌بختی همیشه دامن عداوت‌پیشگان را گرفته است و خواهد گرفت و این وعده صادق و تخلف‌ناپذیر و تعبیر خداوند متعال در قرآن کریم است: مسلماً خدا از مؤمنان دفاع مى‏‌کند، قطعاً خدا هیچ خیانت‌کار ناسپاسى را دوست ندارد: «إِنَّ اللَّهَ یُدَافِعُ عَنِ الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لَایُحِبُّ کُلَّ خَوَّانٍ کَفُورٍ» (حج: 38).

این پژوهشگر مسائل دینی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) در نامه‌ای خطاب به شیعیان خویش چنین توصیه فرموده‌اند؛ در واقع این توصیه یک دستورالعمل راهبردی و اساسی از امام ششم شیعیان در برخورد با مخالفین و دشمنان است.

وی با اشاره به فرمایش حضرت امام جعفر صادق(ع) اضافه کرد: امام(ع) می‌فرماید «وقتى به برخوردهایی [از جانب مخالفان] گرفتار شدید [به تقیه عمل کنید و آن را ترک نکنید] که آنها در پى آزار و اذیت شما برمی‌آیند و در چهره‏‌شان ناراحتى را می‌بینید. اگر خداوند متعال آنها را از شما بازنمی‌داشت، به‌شدت به شما حمله می‌کردند و ستم روا می‌داشتند و آنچه از کینه و عداوت در دل‌هایشان پنهان می‌‌کنند، از آنچه در ظاهر برای شما آشکار می‌‌کنند، بیشتر است؛ وَ لَوْلا أَنَّ اللَّهَ تَعَالى‏ یَدْفَعُهُمْ عَنْکُمْ‏ لَسَطَوْا بِکُمْ، وَ مَا فِی صُدُورِهِمْ مِنَ الْعَدَاوَةِ وَ الْبَغْضَاءِ أَکْثَرُ مِمَّا یُبْدُونَ لَکُمْ.»

حجت‌الاسلام رادحسینی یادآور شد: بنابراین شیعیان باید بدانند که اگر نصرت الهی نبود به هیچ وجه مقابل این‌همه دشمنی‌ها تاب نمی‌آوردند؛ لذا حضرت در ادامه فرمود: «حتی درباره جان و مالتان آزمایش می‌شوید و این‌که تا از دشمنان خدا اذیت‌های زیادى بچشید؛ پس صبر کنید و آن گرفتاریها را تحمل کنید. تا آنجا که [دشمنانتان] شما را خوار می‌شمرند و با شما دشمنی می‌کنند و حتی ستم را به شما تحمیل می‌کنند؛ پس در راه خدا و رسیدن به خوشبختى عالم آخرت آن را تحمل کنید... نفْس را بر [تحمّل‏] بلا در دنیا صبور و شکیبا سازید؛ زیرا نتیجه بلاهایی که پیاپى در دنیا و در راه اطاعت خدا و ولایت او و ولایت کسانى که خداوند به [پذیرش‏] ولایتشان فرمان داده است، [بر شما وارد شوند] نزد خداوند، در آخرت، بهتر است از پادشاهی دنیایى که هرچند پیاپى شدن نعمت‌هایش و رفاه و بَهجت و تازگى و وسعت عیش [و نعمت‌هایش] در [مسیر] معصیت الهى و اطاعت از کسانى که خداوند از پیروى از آنها نهى فرموده است، طولانی باشد.»

این پژوهشگر مسائل دینی گفت: همیشه دشمنی در بسترهایی خطرناک رشد می‌کند و سزاوار است مؤمنان ضمن هوشیاری، راز مگوهای دین را حفظ کنید. زبان، از نعمت‌های خداوندی است که مسلمانان باید در بخش‌های مختلف زندگی، درست از آن استفاده کنند. استفاده حداقلی و نیکو از آن به‌هنگام سخن گفتن و دقت مؤمنانه در استفاده از سخن گفتن در جای خود، از شاخص‌های استفاده صحیح از نعمت زبان است و استفاده نابجا از آن بر اختلافات دامن می‌زند.

وی افزود: به همین دلیل است که حضرت فرمود: «بر شما روا نیست که اصول دین خدا را براى آنها [مخالفان و دشمنان] آشکار سازید؛ چون همانا آنها اگر درباره آن نکته‌‏اى از شما دریابند، دشمنتان شوند و آن را علیه شما به‌کار گیرند و در راه نابودی و هلاکتان بکوشند و به هرآنچه بد مى‏‌دارید، با شما روبه‌رو شوند [وضع ناخوشایندى براى شما پیش آورند] و در دولت فاجران هیچ انصاف و حقّى به شما ندهند.»، مراعات چنین دستورالعمل‌هایی است که نصرت قطعی الهی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon