مصوبات و تصمیمات اشتباه سبب شکل‌گیری کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف شد


مصوبات و تصمیمات اشتباه سبب شکل‌گیری کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف شد

گروه استان‌ها- رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس گفت: مسبب شکل‌گیری کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف، مصوبات و تصمیمات اشتباهی است که برای صادرات گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، در سال‌های گذشته رد پای کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف در واردات خودنمایی می‌کرد تا صاحبان پشت پرده خود را از مالیات معاف کند اما بعد از وضع دستورالعمل‌ها و مقررات پی در پی‌ برای صادرات از جمله تعهد صادرکنندگان برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات، صادرکنندگان غیرواقعی نیز به فکر کارت‌های اجاره‌ای افتادند تا دیگر برای این مقررات قید و بندی نداشته باشند.

خسرو فروغان رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه چیزی به اسم کارت بازرگانی یک‌ بار مصرف اصلا وجود ندارد زیرا وقتی می‌گوییم یک بار مصرف یعنی کارتی که بعد از یک بار استفاده دیگر نتوانیم از آن استفاده کنیم و همچین چیزی اصلا وجود ندارد اظهار داشت: همه متقاضیان کارت بازرگانی بعد از طی یک سری مراحل این کارت را دریافت می‌کنند.  

تجار واقعی و شناسنامه‌دار برای دریافت کارت بازرگانی باید مدارکی همچون دسته چک (بدون برگشت)، نداشتن سابقه کیفری، سن بیشتر از 23 سال، حداقل مدرک دیپلم، اجاره‌نامه هولوگرام دار ملک تجاری یا اداری و یا سند و غیره ارائه دهند تا کارت بازرگانی برای آنها صادر شود.

رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه در یکی دو سال گذشته به خاطر تحریم، مشکلات ارزی در کشور به وجود آمد و برای جلوگیری از خروج و کنترل بازار ارز سخت‌گیری‌های از سوی اعضای دولت، وزارت‌خانه‌های اقتصادی و به ویژه بانک مرکزی گرفته شد، افزود: مصوبه هیئت وزیران در تاریخ 22 فرودین ماه 97 مصوب کرد که صادرکنندگان متعهد به بازگرداندن 95 درصد ارز حاصل از صادرتشان هستند.

فروغان افزود: این سخت‌گیری‌ها و تصمیمات اشتباه در حالی گرفته شد که به دلیل تحریم‌ها صادرکننده ما قادر به تبدیل و مبادله ارز در هیچ بانکی نبود و باید از طریق صرافی‌ها و دور زدن بانک‌ها اقدام به بازگرداندن ارز کند که این موضوع هزینه 10 تا 20 درصدی برای صادرکننده دارد.

دقیق نبودن قیمت‌های پایه صادراتی 

وی با بیان اینکه قیمت پایه صادراتی ما دقیق نیست و به همین دلیل تعهدی که از صادرکننده گرفته می‌شود دقیق نیست، خاطرنشان کرد: به دلیل دقیق نبودن قیمت پایه صادراتی، صادرکننده بدحساب شناخته و کارتش تعلیق می‌شود و اگر بخواهد خوش حساب باشد باید ارز را از بازار آزاد خریداری کند و به بانک مرکزی بازگرداند.

رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه در شرایط تحریم صادرات حتی برای شرکت‌های دولتی سخت است و برای صادرکننده عادی به مراتب سخت‌تر است، عنوان کرد: با شرایطی که پیش آمد برخی صادرکنندگان ترجیح دادند که فعلا صادرات انجام ندهند اما برخی صادرکنندگان چون نسبت به مشتری خارجی خود متعهد بودند و تعهداتی برای ارسال کالا داشتند باید صادرات انجام می‌دادند.

فروغان با بیان اینکه یک سری شرکت‌ها برای انجام صادرات از کارت‌های افراد حقیقی که تاکنون با کارت خود صادراتی انجام نداده بودند استفاده کردند که به این کارت‌ها عنوان "یک بار مصرف" اطلاق شده که اصلا یک بار مصرف نیست، افزود: مسبب این اتفاق مصوبات و تصمیمات اشتباهی بود که برای صادرات گرفته شد.

وی با بیان اینکه علاوه بر صادرات تصمیمات خلع‌الساعه و اشتباهی در حوزه واردات نیز گرفته شد اظهار داشت: از جمله این سخت‌گیری‌ها این بود که کسی که کارت بازرگانی می‌گیرد تا یک سال نمی‌تواند واردات انجام دهد و به دلیل وجود کالای مشابه در کشور ورود خیلی از کالاها را ممنوع کردند در صورتی که تولیدکنندگان داخلی قادر به تامین نیاز کشور نیست و بخش زیادی از نیاز کارخانه‌ها از خارج از کشور تامین می‌شود که به دلیل تحریم تامین مواد اولیه با مشکل روبه‌رو شده است.  

ظهور امضاهای طلایی در وزارتخانه‌ها مشکل فعالان اقتصادی

فروغان با بیان اینکه ظهور امضاهای طلایی در وزارت‌‌خانه‌ها نیز یکی از مشکلات فعالان اقتصادی است که مسیر رانت، فساد اداری و انحصارطلبی را فراهم کرده است افزود: با وجود همه این مشکلات صادرات و واردات از طریق راه‌های غیرعادی انجام شد و این وسط آن واردکننده و صادرکننده واقعی آسیب دید.   

کارشناسان معتقدند که شکل‌گیری کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف به قوانین و مقررات ناقصی برمی‌گردد که در سال‌های متوالی، بدون توجه به شرایط تجاری و اقتصادی کشور تدوین شده‌اند. واقعیت آن است که بخشی از کارت‌های بازرگانی، به دلیل ضعف مقررات حاکم بر آنها، به ابزارهایی برای دور زدن قانون و فرارهای مالیاتی تبدیل شده‌اند. بنابراین لازم است که با اصلاح قوانین و نظارت بیشتر این مشکل برطرف شود تا دست سوء استفاده‌ گران از فعالیت اقتصادی کوتاه و زمینه فعالیت تجار واقعی فراهم شود.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon