صنعت گلاب کاشان نیازمند نفسی تازه/مسئولان در رفع مشکلات تولیدکنندگان چه اقداماتی انجام دادند؟


صنعت گلاب کاشان نیازمند نفسی تازه/مسئولان در رفع مشکلات تولیدکنندگان چه اقداماتی انجام دادند؟

گروه استان‌ها - صنعت گلاب کاشان نیازمند نفسی تازه است در حالی که مسئولان اقدام خاصی انجام ندادند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، شهرستان کاشان به شهر گل و گلاب معروف است و تولید گلاب و عرقیجات گیاهی و محصولات دیگر از این گیاهان دارویی شغل بسیاری از مردم این منطقه است که به صورت سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی در گوشه به گوشه منطقه کاشان تولید می‌شود.

مبحث صادرات نیز یکی از مقوله‌هایی است که تولیدکنندگان در زمینه عرقیجات گیاهی با آن رو به رو هستند و برای فروش بیشتری، ارزآوری و گسترش بازار فروش علاوه بر مشتری‌های داخلی روی به مشتری‌های خارجی نیز می‌آوردند و در زمینه صادرات نیز ورود پیدا می‌کنند.

تولیدکنندگان گلاب و عرقیجات گیاهی اما در این میسر با مشکلات بسیار زیادی رو به رو هستند که در زمینه‌های مختلف این مشکلات مطرح است و شیوع ویروس کرونا نیز دلیل و بهانه‌ای شده است تا بر مشکلات تولیدکننده در این زمینه بیفزاید اما حمایت خاصی از این افراد صورت نپذیرد.

سیدتقی حجازی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تحریم‌های داخلی و خارجی اظهار داشت: متاسفانه مدیران کاشانی ما نتوانستند کانون فرش را حفظ کنند و تبریز این امتیاز را از کاشان گرفت و بر همین اساس لازم است تا با تلاش‌های بیشتر این کانون به مهد خود یعنی کاشان برگردد.

وی با بیان اینکه لازم است تا به اقتصاد فعالان در حوزه گلاب و عرقیجات گیاهی نفسی تازه بدهیم، افزود: به این موصوع توجه داشته باشید که تحریم نفت فرصتی به سایر محصولات داده شده است و بر همین اساس لازم است تا بیش از پیش به دیگر صنایع به ویژه صنعت گلاب و اسانس در منطقه کاشان اهمیت دهیم.

رئیس انجمن گل سرخ کاشان لازم است تا مسئولان به صورت منسجم در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان در حوزه گلاب و عرقیجات گیاهی بیندیشند، ابراز داشت: تحریم‌ها از سویی و از سوی دیگر شیوع کرونا باعث شده است تا بر مشکلات تولیدکنندگان در این حوزه افزوده شود و بر همین اساس لازم است تا مسئولان برای رفع مشکلات صنعتگران این حوزه چاره‌اندیشی کنند.

وی ضمن تاکید بر پرهیز از ﺷﻌﺎرزدﮔﯽ و اﻓﺮاط و ﺗﻔﺮﯾﻂ در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ﻫﺎی ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی از جمله ﮐﺸﺖ ﮔﻞ‌ﻣﺤﻤﺪی گفت: لازم است تا ﺑﺎزار ﮔﻼب در داﺧﻞ و ﺧﺎرج ﮐﺸﻮر ﺑﻪ ﺟﺎی ﮐﻤﺮﻧﮓ ﮐﺮدن ﻣﺤﺼﻮل ﮔﻼب تقویت جدی شود و ﺑﺎ ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ در ﮔﻼب و ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﺗﻘ ﺒﯽ مبارزه جدی صورت پذیرد.

حجازی ضمن تاکید بر ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺟﺪی از ﺻﻨﻌﺖ داﺧ ﯽ ﺑﺮای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻓﺮآورده‌ﻫﺎی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﮔﻞ ﺳﺮخ تاکید کرد: لازم است تا ﺑﺮﻧﺪ ﻣﺸﺘﺮک ﺑﺮای ﮔﻼب ﺟﻬﺖ ﺑﺎزارﯾﺎﺑﯽ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﻫﺪف ایجاد و اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎی ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺑﺮای ﻣﺤﺼﻮﻻت و ﺻﻨﺎﯾﻊ ﮔﻞ ﻣﺤﻤﺪی اصلاح و بازنویسی شود.

حسین بتولی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه لازم است تا گلاب و سایر عرقیات گباهی بر مبنای برند معتبر ملی استانداردسازی شود، اظهار داشت: لازم است تا به سایر فرآورده‌های حاصل از تقطیر گل محمدی نظیر عطر، اسانس تام و محصولات فرعی حاصل از بکارگیری ترکیب‌های معطره گیاهی در صنایع آرایشی، بهداشتی و غذائی توجه ویژه‌ای شود.

وی ضمن اشاره به ضرورت تولید عطر ملی کشور مبتنی بر طراحی و احداث شرکت عطرسازی با برند کاشان افزود: گلاب، عرقیات گیاهی و عطر گل محمدی در قالب بروشورهای علمی و جذاب به منظور ارائه در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های غذائی، داروئی، بهداشتی و آرایشی معرفی شود.

رئیس باغ گیاه شناسی شهرستان کاشان ضمن تاکید بر ساماندهی صنایع بسته‌بندی گلاب، عرقیات گیاهی و عطر ملی و سایر دمنوش‌های گیاهی ابراز داشت: لازم است تا تولیدکننده‌های کاشانی انواع محصولات طعم‌دهنده و عطر دهنده‌های گیاهی را با بسته‌بندی متناسب مبتنی بر اخذ مجوزهای بهداشتی و غذائی به منظور صادرات فعال شود.

رضا مظلومی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه میز گلاب فرصتی را ایجاد کرده که از تمام ظرفیت میز گلاب باید برای حفظ و ارتقاء این میراث گران‌بها به کار گرفت، اظهار داشت: لازم است تا ابتدا برنامه زمان‌بندی در سه مقطع زمانی کوتاه-میان و بلند مدت برای میز گلاب و صنعت گلاب پیش‌بینی شود.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن تاکید بر تشکیل کمیته پایش با بررسی مصوبات شش ماه یا یکساله افزود: برنامه‌ها باید فرا منطقه ای باشد و نباید نگاه معطوف به تولید گلاب و نگاه صنف محوری باشد و با توجه به چرخه تولید لازم است تا به قبل از تولید گلاب به عبارتی حقوق فعالین و قشر زحمتکش گلکاران بخش کشاورزی توجه ویژه شود.

وی ابراز داشت: ایجاد تنوع محصولات و فرآوری محصولات جدید، تکمیل زنجیره تولید، تولید اسانس و فرآوردهای عطری و ادکلن، لازم است بیش از پیش توجه شود و نباید خود را محدود کنیم و در صنعت گلاب نباید محصور و محدود باشیم و از فرآورده‌های آن خصوصا صنعت عطر و ادوکلن و سایر فرآور‌ده‌های جنبی آن نباید بی‌بهره باشیم.

علی مصطفوی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن تاکید بر کیفیت محصول و حفظ و تداوم آن اظهار داشت: دلارهای نفتی نباید رقیب دلار حاصل از صادرات غیر نفتی باشد و دخالت‌های بی مورد دولت دربرگشت ارز نباید وجود داشته باشد و بتوان در دنیا رقابت کرد.

این فعال حوزه تولید گلاب و عرقیجات گیاهی ضمن تاکید بر حذف مقرات زائد گمرکی افزود: لازم است تا در رابطه با صادرات ثبات در تصمیمات ایجاد شود و درتصمیمات از افراد حرفه‌ای، با تجربه،عالم وعاشق ایران استفاده شود تا در زمینه های مختلف شاهد رشد و پیشرفت باشیم.

گزارش از زهرا جمالی

انتهای پیام/801/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon