«خرید تضمینی» مرهمی بر زخم زعفرانکاران/ جولان دلالها پایانناپذیر است
گروه استانها- از دلالی حوزه زعفران بسیار نوشتیم اما گویا پایانی ندارد و همچنان در بازار زعفران خراسان رضوی آن هم در شرایط کرونا جولان میدهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، این روزها به هر سمت شهرستان گناباد سفر کنید بوی زعفران به مشام میرسد و مردم و کارگران در حال برداشت زعفران هستند اما امسال با توجه به شرایط کرونا زعفرانکاران وضعیت خوبی ندارند.
آنچه امروز کشاورزان گنابادی را در فشار قرار داده قیمت پایین زعفران است و از سویی نمیتوانند محصول و دسترنج یک ساله خود را در زمینها نگهدارند و مجبور میشوند آن را به دلالها بفروشند.
روز گذشته در گزارشی تحت عنوان " گشت و گذار در زعفرانیترین روستای ایران/وقتی دلالان دسترنج یک ساله کشاورزان را به نازلترین قیمت خریداری میکنند" به مشکلات کشاورزان زعفرانکار گنابادی پرداختیم.
یکی از موضوعاتی که در ابتدای فصل برداشت زعفران در استان خراسان رضوی مطرح شد از سویی نمایندگان مجلس تعیین قیمت برای زعفران بود و این گروه برای هر کیلو 20 میلیون تومان را در نظر گرفتند.
در همین زمینه محمد صفایی؛ نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره برگزاری جلسه نمایندگان برای تعیین قیمت زعفران اظهار داشت: من در این جلسات شرکت نکردم زیرا این روش را قبول نداشتم، در اقتصاد امروز نمیتوان قیمت را دستوری تعیین کرد و این عرضه و تقاضا است که قیمتها را تعیین میکند.
وی اظهار کرد: ما چالشی در حوزه صادرات داریم و اینکه صدها نفر در حوزه صادرات فعالیت میکنند که سواد حداقلی در این حوزه ندارند و در همین خصوص نگاه ملی به آن نداریم.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید در این حوزه یک مونوپلیسم ایجاد کنیم و شاهد بودید در این جلسات برای هر کیلو قیمت 20میلیون تومانی تعیین شد ولی دیدید که اجرایی نشد.
خرید حمایتی زعفران در گناباد
حامد قربانی طی گفت و گو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: خرید زعفران حمایتی در شهرستان گناباد به عنوان یکی از 6 مرکز خرید حمایتی زعفران در استان خراسان رضوی تا 30 آذر ماه سالجاری ادامه دارد و زعفران شهرستانهای جنوبی این استان در این مرکز خریداری میشود.
وی ادامه داد: زعفران پوشال مرغوب با قیمت هر کیلو 110 میلیون ریال و نگین 130 میلیون ریال از زعفرانکاران خریداری میشود.
فرماندار گناباد گفت: با هدف جلوگیری از جولان دلالها در بازار زعفران خرید حمایتی توسط مراکز خرید تعاون روستایی انجام و کشاورزان باید از این قابلیت استفاده کنند.
وی با بیان اینکه باید از فرصت ثبت جهانی زعفران گناباد در سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) برای رونق اقتصادی منطقه و تبیین و شناساندن اصالت این محصول در سطح بینالمللی استفاده مناسب کرد، افزود: زعفران تولیدی گناباد از کیفیت مطلوب برخوردار است و نقش مهمی در اقتصاد خانوارهای تولید کننده این محصول ایفا میکند و سالانه 12.5 تا 13 میلیون تن زعفران در این شهرستان برداشت میشود.
قربانی ادامه داد: ثبت زعفران مبتنی بر قنات این شهرستان در فهرست آثار جهانی سازمان خواروبار ملل متحد (فائو) طی دو سال گذشته نشان دهنده غنای این محصول است.
گزارش از یاسر سالاری گناباد
انتهای پیام/282/ ز