خراسانرضوی| ظرفیت مغفول دانشگاهها در حوزه کیفیتبخشی زعفران/ طرح جامع زعفران اجرایی میشود؟
گروه استانها ــ زعفران به عنوان یکی از محصولات اصلی و استراتژیک خراسان رضوی در این سالها مورد بیمهری دانشگاهها قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، زعفران به عنوان یکی از محصولات اصلی و استراتژیک خراسان رضوی در این سالها مورد بیمهری دانشگاهها قرار گرفته است.
اگر دانشگاههای ما ورود به بحث زعفران چه در حوزه کاشت و چه در حوزه کیفیت بخشی آن را جدی میگرفتند امروز شاید موفقیتهای بیشتری در این حوزه داشتیم.
یداله قیصری رئیس ایستگاه تحقیقات زعفران و گیاهان دارویی گناباد در زمینه تحقیقات صورت گرفته در این حوزه توسط ایستگاه اظهار داشت: در حال حاضر 3 طرح با 12 زیر پروژه در دست اقدام داریم که این طرحها شامل طرح جامع زعفران، طرح بررسی عملکرد انواع اکوتیپهای زعفران کل کشور و طرح تحقیقی ترویجی انواع روشهای به زراعی زعفران است.
علیرضا حسین زاده مدیر جهاد کشاورزی گناباد نیز در همین زمینه اظهار داشت: گناباد از دیرباز در حوزه زعفران ورودی جدی داشته است و ظرفیتهای زیادی در حوزه این محصول استراتژیک در شهرستان وجود دارد و البته به همین اندازه نیز ظرفیت مغفول داریم که یکی از خلأها عدم ورود دانشگاهها و مراکز علمی به این حوزه است.
وی ادامه داد: برای مثال بسیاری از روشهای سنتی در حوزه کشت و برداشت زعفران در شهرستان به عنوان یک میراث قدیمی کشاورزی باقی مانده و تغییری در آنها رخ نداده است.
حسین زاده بیان کرد: هنوز نتوانستهایم آبیاری تحت فشار و مکانیزه را در برخی زمینهای کشاورزی شهرستان پیادهسازی کنیم و تعامل با حوزه دانشگاه نیز در این زمینه الزامی است.
وی بیان کرد: در سالهای اخیر اتفاقات شگرفی در حوزه علمی کاشت و برداشت زعفران صورت گرفته و باید از این ظرفیت که قطعا منجر به بهرهوری بیشتر میشود بهره گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به کیفیت بالای زعفران برداشت شده در گناباد در سطح کشوری خاطرنشان کرد: قطعا با پیادهسازی روشهای نوین و فاصله گرفتن از برخی روشهای سنتی ناکارآمد میتوان این کیفیت را ارتقا نیز داد.
انتهای پیام/282/س