روایت تسنیم از تشنگی اهالی شهر کاج در کنار رودهای خروشان بهشتآباد / انتظار مردم برای آب شرب به ۴ دهه رسید
گروه استانها - چند ده سال است که شهر کاج در چهارمحال و بختیاری با معضلات مختلف آب شرب از جمله قطعی یا کمبود آب مواجه است و گویا مسئولان همتی برای رفع این مشکل ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، نیازهای اولیه انسان از ابتدای خلقت تاکنون با تمام تغییرات و تحولات دنیا، تغییری نداشته و خوراک، پوشاک و سرپناه همواره از مهمترین و ابتداییترین نیازهای انسانها بوده است.
از بین نیازهای اولیه، خوراک که شامل خوردن و آشامیدن میشود، اساسیتر و حیاتیترین نیازها را تشکیل میدهد و زیربنای همه آن نیازها وجود آب سالم است.
چشمهها، رودخانهها و قنوات منابع آبی مرسومی هستند که به منظور تامین آب شرب با تکنولوژی روز بهرهوری میشوند و به دست مردم میرسد اما برخی نقاط دور دست با اینکه در کمترین فاصله از چشمههای جوشان و آبهای خروشان قرار دارند رنج بیآبی، کمآبی و بدآبی میکشند. استان چهارمحال و بختیاری یکی از مناطقی است که با دارا بودن سرچشمههای فراوان که سرشاخه دو رود بزرگ کشور را تشکیل میدهند خود دچار مشکلات خرد و کلان آبی است.
یکی از مناطق دچار مشکل آبی این استان پرآب، شهر کاج شهرستان اردل در حدود 75 کیلومتری مرکز استان با جمعیتی حدود 7 هزار نفر است که معضل آب شرب ناسالم و نبود آب را در تمام مویرگهای خود حس میکند.
مردم این خطه که چند سالی است از روستا به شهر تبدیل شده ولی کمترین بهره از مزایای شهر بودن را به خود ندیده است، فقط از نبود آب در ساعات متعدد شبانهروز گلایهمند نیستند بیشتر از مسئولان، بهانهها، کمکاریها، پشتگوش انداختنها و کملطفیها ناخشنودند. گفتنی است در پایین دست شهر کاج رودخانه قرار دارد، اما با این وجود مردم این شهر با معضلات مختلف آب شرب مواجهاند.
اکنون پس از پیگیریهای متعدد رسانهها از جمله خبرگزاری تسنیم، باری دیگر این معضل را به چالش کشیدیم و این بار با نائب رئیس شورای اسلامی کاج گفتوگو کردیم.
حمیدرضا محمدی در خصوص مشکل آب شرب این شهر اظهار داشت: مشکل آب شرب کاج به 40 سال پیش برمیگردد. تا قبل از آن مردم با چارپایان از چشمه آب میآوردند و استفاده میکردند و پس از مدتی چاه احداث شد که آب شرب لولهکشی از این طریق تامین میشد.
وی افزود: با احداث واحدهای شیلات در بالادست آب داخل لولهها بوی ماهی و فاضلاب میداد که با آزمایش آن در آزمایشگاههای یزد، کاشان و تهران خطرناک تشخیص داده شد و چاه پلمب شد.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر کاج عنوان داشت: منبع آب دیگری که آب آن از سرداب تامین میشد مورد استفاده قرار گرفت اما به دلیل اینکه کاج آخرین نقطه مسیر آبرسانی است دچار قطعی آب به ویژه در تابستان هستیم بهطوریکه حدود 15 روز مستمر بدون آب سپری میکنیم و الان که هوا سرد است به صورت جیرهبندی آب داریم و یکی از محلههای کاج نیز فقط در ساعت2 یا 3 بامداد امکان استفاده از جیره آب را دارد.
محمدی با اشاره به تلاش و پیگیری مسولان شوراهای قبلی، بیان داشت: در شورای جدید نیز اقدام به پیگیری این معضل و اختصاص منبع دایمی آب کردیم و موفق به اخذ مجوز استفاده از آب باغرستم و تصویب آن در شورای برنامهریزی استان شدیم که این مصوبه از طریق مسئولان استانی رسانهای و به دستگاههای مربوطه هم اعلام شد.
وی با اشاره به فاصله 9 کیلومتری منبع آبی مذکور و عدم اختصاص اعتبار مناسب به این طرح، ادامه داد: یک سال پیش 4 میلیارد تومان به طرح انتقال آب باغرستم به کاج اختصاص داده شد که بسیار ناچیز است.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر کاج تصریح کرد: به دلیل شیب زیاد در منطقه این طرح ،حدود 2 کیلومتر لوله فلزی نیاز دارد و حدود هزار متر لوله تهیه شد که برای 500 متر از مسیر لولهگذاری انجام و 500 متر دیگر باقیمانده است. جهت اخذ مجوز برای500 متر، 14 میلیون و 500 هزار تومان هزینه شد و برای 10 متر آخر آن مردم مدعی شدند این مسیر را اداره راه از ما خریداری نکرده و اجازه حفاری برای لولهگذاری ندادند. با اینکه قول مساعد برای خرید داده شد اما گویا مسئولان به تعهدات خود عمل نکرده و هزینهای ندادهاند.
وی با اشاره به اینکه قرار بود در خرداد امسال این طرح تکمیل و تحویل داده شود، خاطرنشان کرد: این زمینها بلااستفاده است و لوله گاز، آب و خطوط برق از آنها عبور کرده اما برخی از مردم موافقت نمیکنند و برطرف کردن این معضل همت مسئولان از جمله استاندار، نمایندگان مجلس و فرماندار را میطلبد.
محمدی در پایان تشریح کرد: شورای اسلامی شهر تا حدی میتواند اقدام کند اما اگر حمایت و پشتیبانی مسئولان نباشد طرح پیش نمیرود و مشکل 40 ساله مردم از بین نخواهد رفت.
انتهای پیام/7540/ش