فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| آمریکا چطور دسترسی کودکان و نوجوانان به اینترنت را محدود کرد؟

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| آمریکا چطور دسترسی کودکان و نوجوانان به اینترنت را محدود کرد؟

ایالات متحده آمریکا برای حفاظت از کودکان و نوجوانان از آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی، قوانینی وضع کرده است که در این گزارش بدان می پردازیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در اکثر کشورهای دنیا به خصوص کشورهای پیشرفته مدنظر دولت ها قرار گرفته است و این کشورها می کوشند با وضع مقررات و قوانین سختگیرانه، با آسیب ها و مضرات استفاده کودکان از فضای مجازی مقابله نمایند. از جمله این کشورها می توان به ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس، ژاپن، اتریش و غیره اشاره کرد.

ایالات متحده آمریکا برای مقابله با آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی برای کودکان، قوانین مستقلی را به تصویب رسانده است که این قوانین عبارت است از:

1. قانون کوپا (Child Online Protection Act)

یکی از قوانین حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی در ایالات متحده آمریکا، قانون کوپا است. این قانون بر محدود کردن دسترسی افراد زیر سن قانونی به موارد آسیب رسان که به وسیله وب جهانی توزیع شده است متمرکز بود. هم محتوای مستهجن و هم محتوای تجاری مورد بررسی و محدودیت قرار می گرفت. به عبارت دیگر اگر محتوای مستهجنی بر روی اینترنت منتشر می شد تنها پس از تأیید سن یا ورود کد برای مخاطب بزرگسال نمایش داده می شد. از سوی دیگر هر سایت تجاری که توسط افراد زیر سن قانونی قابل دسترسی و با محتوای مضر باشد، غیر قانونی اعلام می شد.

2. قانون کوپّا (Child Online Privacy Protection Act)

همزمان با تصویب قانون کوپا در سال 1998، قانون حفاظت از حریم شخصی کودکان (COOPA) به عنوان یک قانون فدرال ایالات متحده تصویب شد و اجرای آن از 21 آوریل 2000 با قوت پیگیری شد. بر این اساس اطلاعات شخصی کودکان زیر 13 سال باید مورد حفاظت قرار گرفته و کسی حق اطلاع یا فروش آنها را ندارد. اگر یک پایگاه یا ارائه کننده خدمات به این اطلاعات نیاز داشته باشد باید رضایت والد یا سرپرست کودک را اخذ کند.

طبق این قانون، کودکان زیر 13 سال می توانند به طور قانونی اطلاعات شخصی خود را با اجازه والدین خود ارائه دهند اما بسیاری از وب سایت ها، اجازه نمی دهند که کودکان زیر سن قانونی خدمات آنها استفاده کنند مگر اینکه این اطلاعات را داشته باشند.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

3. قانون سیپا (Children,s Internet Protection Act)

قانون محافظت از کودکان در اینترنت (CIPA) برای مدارس و کتابخانه ها در ایالات متحده الزامی شده و از آنها می خواهد که برای محافظت از کودکان برابر محتوای آنلاین مضر از فیلترینگ استفاده کنند تا بتوانند از شرایط تامین مالی فدرال بهره مند شوند. این قانون در تاریخ 21 دسامبر 2000 به امضا رسید و توسط دادگاه عالی ایالات متحده در 23 ژوئن قانونی شد.

CIPA مستلزم آن است که هم در مدارس و هم کتابخانه ها یک سیاست ایمنی اینترنت در نظر گرفته شود تا آسیب های فضای مجازی برای افراد زیر سن قانونی از محتوای مضر اینترنت به حداقل برسد. بر اساس این قانون، مدارس و کتابخانه ها باید سیاست ایمنی اینترنت را بپذیرند که دربردارنده استفاده از نرم افزارهای فیلتر در رایانه هایی است که به اینترنت دسترسی دارند. طبق قانون سیاست ایمنی اینترنت در مدارس و کتابخانه های آمریکا، شامل اقدامات حفاظتی در برابر دسترسی به محتواهای زشت و مستهجن، پورنوگرافی کودکان و آن محتوایی است که برای زیر سن قانونی مضر است و باید کتابخانه و مدارس اقدامات حمایتی و حفاظتی برای عدم دسترسی این کودکان به این محتواها را فراهم کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon
آسیاتک