تأثیر تغذیه صحیح بر کاهش مصرف داروها

تأثیر تغذیه صحیح بر کاهش مصرف داروها

عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران با اشاره به تأثیر آموزش تغذیه و ارائه خدمات رژیم‌‌درمانی به مردم بر کاهش مصرف دارو و هزینه‌‌های سازمان‌‌های بیمه‌‌گر از ثبت رکوردی بی‌‌نطیر در دانش‌‌افزایی فارغ‌‌التحصیلان رشته تغذیه خبر داد.

دکتر فواد عسجدی در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌‌ها اظهار داشت: تغذیه از لحظه شکل گرفتن جنین در رحم مادر تا پایان زندگی نقش حیاتی در کیفیت زندگی و طول عمر فرد دارد؛ تغذیه نامطلوب باعث کاهش کیفیت زندگی و بروز بیماری‌‌ها می‌‌شود؛ ما با ژنتیک اجدادمان زندگی می‌‌کنیم؛ اجداد ما انسان‌‌هایی با فعالیت بدنی زیاد بوده‌‌اند ولی ما با آن ژنتیک در دنیای امروز زندگی می‌‌کنیم و کم‌‌تحرک هستیم؛ اگر فعالیت بدنی خود را بیشتر نکنیم و تغذیه ناسالم داشته باشیم به تدریج به بیماری‌‌های مزمن و متابولیکی مبتلا می‌‌شویم.

وی افزود: از سوی دیگر در زمان حاضر با میکروب‌‌هایی زندگی می‌‌کنیم که نسبت به آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها مقاوم شده‌‌اند بنابراین چیزی که اهمیت دارد این است که سطح سیستم ایمنی خود را با تغذیه مناسب بالا ببریم.

عسجدی با اشاره به فعالیت برخی افراد در فضای مجازی و ارائه رژیم‌‌های غیراصولی ادامه داد: تغذیه یک علم تخصصی است و نباید ساده به آن نگاه کرد. تغذیه انسان‌‌ها یک تجارت نیست بلکه یک دانش و تخصص علمی است بنابراین افرادی که دارای صلاحیت نیستند نباید در علم تغذیه و رژیم‌‌درمانی دخالت کنند زیرا کیفیت و طول عمر زندگی افراد جامعه را به خطر می‌‌اندازند.

وی تصریح کرد: ما در پاندمی کرونا هستیم و بسیاری از ساختارهای بشری در حال تغییر هستند و در این شرایط یکی از مواردی که می‌‌تواند کیفیت زندگی و سیستم ایمنی بدن را بالا ببرد توجه به تغذیه سالم است؛ متخصصین تغذیه می‌‌توانند با تغییر سبک زندگی و تغذیه افراد، نیاز به مصرف دارو را در کشور کاهش دهند.

وی با ارائه مثالی افزود: چندی پیش خبر کمبود انسولین به گوش می‌‌رسید و توجه همه را به داروی انسولین جلب کرد در حالی‌‌که با اصلاح سبک زندگی و الگوی تغذیه‌‌ای می‌‌توان دیابت نوع 2 را در مراحل اولیه بیماری کنترل و فرد را از دریافت انسولین بی‌‌نیاز کرد. افرادی که در مراحل ابتدایی دیابت نوع 2 یا اصطلاحاً پیش‌‌دیابت هستند و یا در آستانه سندرم متابولیک و چاقی شکمی هستند با پیروی از یک رژیم غذایی سالم تحت نظر یک متخصص تغذیه دارای شماره نظام پزشکی تغذیه و آموزش تغذیه سالم می‌‌توانند از دریافت دارو بی‌‌نیاز شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران با بیان این‌‌که در صورت پیروی افراد از رژیم غذایی سالم تحت نظر متخصصین تغذیه، نگرانی بیماران برای کمبود مقطعی داروها نیز کاهش می‌‌یابد، تصریح کرد: آموزش تغذیه به مردم علاوه بر تضمین سلامت جامعه می‌‌تواند بار مالی و هزینه‌‌های سازمان‌‌های بیمه‌‌گر را نیز کاهش دهد.

وی با اشاره به اهمیت دانش‌‌افزایی متخصصین تغذیه برای ارائه خدمات تغذیه‌‌ای به افراد جامعه گفت: کنگره‌‌ها و دوره‌‌های آموزشی به دلیل شیوع کرونا به خوبی برگزار نمی‌‌شد و انجمن تغذیه ایران تصمیم گرفت سلسله وبینارهایی را برای آموزش متخصصین تغذیه طراحی کند. در همین راستا در انجمن تغذیه ایران نیازسنجی کردیم که بدانیم همکاران تغذیه در کدام قسمت تقاضای بیشتری برای دانش‌‌افزایی دارند.

وی از برگزاری 12 وبینار با عناوین رژیم‌‌درمانی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌‌کیستیک، کبد چرب، کاهش وزن، تداخل غذا و دارو، کاربرد اکسل در محاسبات رژیم‌‌درمانی، جست‌‌وجوی پایگاه‌‌های اطلاعاتی، مکمل‌‌های ورزشی و مکمل‌‌های مرتبط با افزایش و کاهش وزن و تفسیر نتایج آزمایشگاهی کم‌‌خونی، برآورد میزان مواد مغذی و مطالعه موردی درمورد اختلالات خوردن و نکات کلیدی کنکور کارشناسی ارشد خبر داد و گفت: به طور میانگین هر وبینار 160 دقیقه زمان برد و سه هدف اصلی از برگزاری این وبینارها داشتیم؛ یکی این‌‌که دسترسی آسان و ارزان به همکاران تغذیه‌‌ای برای دانش‌‌افزایی‌‌شان بدهیم؛ دوم آن‌‌که بازار وبینارهای گران‌‌قیمت و بی‌‌کیفیت را بشکنیم و سوم این‌‌که به اساتید جوان فرصت داده شد که بتوانند در امر دانش‌‌افزایی فعالیت کنند. اگرچه این وبینارها رایگان بود اما شرکت متخصصین تغذیه در این آموزش‌‌ها با کنترل شماره‌‌های نظام پزشکی، دانشنامه‌‌ها و یا کارت دانشجویی افراد صورت گرفت و متخصصین تغذیه در این وبینارها به خوبی آموزش دیدند.

عسجدی با بیان این‌‌که 99.46 درصد شرکت‌‌کنندگان در این وبینارها تقاضای تکرار مجدد این دوره‌‌‌‌های آموزشی را داشتند، تصریح کرد: در طی 27 روز آموزش‌‌ها ارائه شد و 24 درصد از شرکت‌‌کنندگان دانشجویان کارشناسی، 21 درصد دانش‌‌آموخته کارشناسی، حدود 48 درصد دانشجویان و فارغ‌‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد، چهار درصد دانشجویان دکترای تخصصی و سه درصد نیز فارغ‌‌التحصیلان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‌ها بودند که این میزان آموزش، در سطح دانش‌‌افزایی و آموزش رشته تغذیه و حتی در سایر گروه‌‌های علوم پزشکی، رکوردی بی‌‌نظیر است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon