تعیین دستمزد کارگران ـ ۲| حقوق کارگری تنها ۳۰ درصد هزینه زندگی را تأمین می‌کند

تعیین دستمزد کارگران ـ 2| حقوق کارگری تنها 30 درصد هزینه زندگی را تأمین می‌کند

گروه استان‌ها- رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان قزوین گفت: دستمزدی که کارگران دریافت می‌کنند بیش از ۳۰ درصد هزینه‌های زندگی آنان را تأمین نمی‌کند و به همین سبب کارگران با مشکلات متعددی در حوزه معیشت و اقتصاد خانواده روبرو هستند.

ابوالفضل فتح‌الهی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین با بیان اینکه موضوع شکاف مزدی سال‌های متمادی است که در کشور وجود دارد اظهار داشت: متأسفانه شورای عالی کار نتوانسته این شکاف را پوشش دهد.

فتح الهی اظهار داشت: سازمان جهانی کار تمام کشورها را موظف کرده بر اساس وضعیت خود، با در نظر گرفتن سطح عمومی مزدها در کشور و نیاز کارگران و خانواده‌های آنان نظام متعادلی را برای حداقل دستمزد کارگرها ایجاد کنند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان قزوین با بیان اینکه ماده 41 قانون کار تنها ساز و کار تعیین دستمزد کارگران در کشور خوانده می‌شود عنوان کرد: هنوز نتوانسته‌ایم به این ماده از قانون به درستی عمل کنیم چراکه همچنان ضریب اطمینان مزدی کارگران وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هر ساله ستاد مزد، سبد معیشت را با در نظر گرفتن مؤلفه‌های مختلف در خصوص هزینه‌های یک کارگر تعریف می‌کند، گفت: به این ترتیب معمولی‌ترین سبد معیشتی ممکن را در نظر می‌گیرند تا برای حداقل دستمزد کارگران نرخی منصفانه تعیین شود.

دولت همراهی مناسبی در خصوص تغییر نرخ دستمزد کارگران ندارد

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان قزوین تصریح کرد: باید توافق سه گروه دولت، کارفرما و کارگر در این خصوص وجود داشته باشد زیرا دستمزد کارگران همیشه در گرو تصمیم‌های این سه گروه قرار دارد.

فتح الهی خاطرنشان کرد: تورم و گرانی موضوع تازه‌ای نیست و تمامی کارگران جامعه همچون دیگر اقشار این مساله را لمس و درک می‌کنند اما این در حالی است که از سوی دولت و کارفرمایان درک نمی‌شوند چراکه وقتی زمان به پرداخت دستمزد کارگری می‌رسد معمولاً شرایط کارگران توسط دولت و کارفرماها در نظر گرفته نمی‌شود.

رئیس سابق کانون انجمن‌های صنفی کارگران کشور با بیان اینکه شورای عالی کار می‌تواند چند بار در سال موضوع دستمزد کارگری را مطرح کرده و نسبت به اوضاع اقتصادی جامعه آن را تغییر دهد اظهار داشت: سند این امر در شورای عالی کار پذیرفته شده و باید با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و افزایش بی رویه قیمت‌ها، نرخ دستمزدها را نیز تغییر یابد در حالی که این اتفاق رخ نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون تورمی بالای 45 درصد در کشور وجود دارد و کارگران باید درآمدی حداقلی برای گذران زندگی خود داشته باشند، تصریح کرد: به سبب عدم همراهی دولت در خصوص تغییر نرخ دستمزد کارگران، این قشر از جامعه با مشکلات اقتصادی عظیمی مواجه شده‌ است.

فتح الهی عنوان کرد: تورم در کلانشهرها بالاتر و در شهرها و روستاهای کوچک طبیعتاً کمتر است اما باید به این موضوع نیز توجه کرد کارگران با این میزان از دستمزد دیگر تاب گرانی نداشته و توان پرداخت هزینه‌های زندگی را ندارند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان قزوین تصریح کرد: کارفرماها در این برهه زمانی با افزایش قیمت محصولات خود و همچنین افزایش چند برابری ارزش دارایی‌هایشان توانستند بخش زیادی از ضرری که بابت تورم متحمل شده بودند را جبران کرده و به سود برسند اما در این میان کارگران با داشتن یک دستمزد ثابت تنها با سختی روز افزون مواجه شده و با مشکلات فراوان اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

حداقل دستمزد کارگران باید 8 میلیون تومان باشد

این فعال کارگری با بیان اینکه دستمزد کارگران نباید کمتر از 8 میلیون تومان باشد، افزود:  عقب افتادگی حقوق و دستمزد کارگران از سنوات گذشته وجود داشته و این معوقات همراه کارگران است که سالانه باعث پس رفت معیشتی آنها می‌شود.

وی ادامه داد: دستمزد کارگران در طول 40 سال گذشته از نرخ تورم عقب بوده و تنها یکسال در دولت قبل این عقب افتادگی تا حدی جبران شد این در حالی است که این شکاف مزدی همواره با کارگران همراه بوده است.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان قزوین اظهار داشت: برخی از کارگران علی رغم اینکه مشغول به کار هستند بیش از سه ماه حقوق معوقه دارند در حالی که بعضی دیگر از این قشر که در برخی از شرکت‌ها و کارخانجات مشغول هستند حتی تا 25 ماه معوقات خود را دریافت نکرده‌اند.

فتح الهی با بیان اینکه استان قزوین به عنوان یک قطب صنعتی در کشور به شمار می‌رود اما وجود معضلات اقتصادی و اعمال تحریم‌ها موجب بروز مشکلات عدیده‌ای شده است، گفت: امروز نیازمند ماشین‌آلات نوین صنعتی هستیم تا بتوانیم با دنیا رقابت کنیم در حالی که تحریم‌ها مانع خرید این ماشین‌آلات شده است.

وی خاطرنشان کرد: کارگران نقش مؤثری در حرکت چرخ اقتصاد و تولید در یک جامعه دارند به همین منظور باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان و متولیان امر قرار گیرند اما این در حالی است که این قشر از جامعه دستمزد بسیار پایینی دریافت می‌کنند که کفاف خرج زندگی آنها را نمی‌دهد.

پشتیبانی نهادهای حمایتی از کارگران راه برون رفت از مشکلات است

وی اظهار داشت: تنها راه نجات در دوره‌ای که شیوع ویروس کرونا افزایش یافته و شرایط معیشتی کارگران نیز به خطر افتاده است، پشتیبانی از کارگران توسط نهادهای حمایتی است.

فتح الهی با بیان اینکه متاسفانه در این برهه حساس برخی از این نهادهای حمایتی شرایط را روز به روز برای کارگران سخت‌تر می‌کنند، گفت: یارانه‌هایی که باید به کارگرانی که بنیه ضعیفی داشته و قادر به پرداخت حق بیمه خود نیستند، هم اکنون توسط دولت در حال حذف شدن است.

وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی از اجرای آرایی که توسط شورای حل اختلاف برای استیفای حقوق کارگران صادر می‌شود، امتناع کرده و اجرای آن را منوط به جلساتی می‌داند که خودشان تأیید کننده آن هستند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان قزوین در ادامه خاطرنشان کرد: از طرفی نیز سازمان با این حرکت خود تصمیم‌های شورای حل اختلاف را بی‌اثر کرده و موجب فشار مضاعف بر قشر کارگر می‌شوند.

رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور با بیان اینکه مشکلات کارفرمایی نیز بهتر است در اسرع وقت در حوزه مربوط به خود رفع شود و در این میان دولت شرایط مزدی را نباید به موضوعات کارفرمایی گره بزند، گفت: دستمزد کارگران نباید تبدیل به بهانه‌هایی برای مشکلاتی از قبیل اقتصاد، خدمات، کشاورزی و صنعت در کشور شود.

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon