بیتوجهی به دستور معاون اول رئیس جمهور برای احیای خلیج گرگان / چرا اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومانی نجات تخصیص نیافت؟
گروه استانها- با اینکه چندماه قبل استاندار گلستان اعلام کرده بود به دستور معاون اول رئیس جمهور ۹۰۰ میلیارد تومان برای نجات خلیج گرگان مصوب شده اما در لایحه بودجه سال آینده، رد و نشانی از اختصاص این اعتبار نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، پسروی آب دریای خزر در سالهای اخیرو همچنین مسدود شدن کانالهای ارتباطی دریا با خلیج گرگان، سبب شده تا بخش زیادی از خلیج گرگان خشک و تبدیل به مرداب شود.
خلیج گرگان که تنها خلیج ایرانی دریای خزر است حدود 40 هزار هکتار وسعت دارد و آنطور که تصاویر ماهوارهای نشان میدهد حدود یک چهارم این خلیج که جزو پناهگاه حیات وحش میانکاله به شمار میرود، خشک شده است.
دولت یازدهم در سفر سال 93 به استان گلستان قول احیای خلیج گرگان را به مردم این استان داد، قولی که بعد از گذشت حدود 6 سال از زمان تاکنون اقدامی عملیاتی درباره آن انجام نشده است.
تا اینکه چندماه قبل و پس از سالها قول و وعدههای نافرجام دولتیها برای احیا و نجات خلیج گرگان، خبر امیدوارکننده تصویب اعتبار 900 میلیارد تومانی از سوی استاندار گلستان اعلام شد.
خبری که همان زمان هم اجرایی شدنش بسیار مورد تردید قرار داشت اما مسئولان استان معتقد بودند چون این مصوبه امضای معاون اول رئیس جمهور را به عنوان رئیس کارگروه ملی احیای تالابها دارد، به طور قطع جنبه اجرایی پیدا خواهد کرد.
هادی حق شناس، استاندار گلستان در پاسخ به خبرنگار تسنیم گفت: این یک مصوبه ملی است و در دولتهای دیگر هم اجرای آن ادامه خواهد داشت. همانطور که در دولتهای قبل مطالعات احیای دریاچه ارومیه انجام شده بود و اجرای آن در این دولت صورت گرفت درباره خلیج گرگان هم چنین اتفاقی رخ خواهد داد.
محمدرضا کنعانی، مدیرکل محیط زیست استان نیز در اینباره به تسنیم گفته بود ریاست این کارگروه ملی در هر دولتی با معاون اول رئیس جمهور است؛ بنابراین نجات خلیج گرگان مصوبه ملی دارد و به طور حتم اجرایی میشود.
اینکه دولت در چندماه پایانی عمر خود اعتبار 900 میلیارد تومانی برای نجات خلیج گرگان مصوب میکند به زعم بسیاری بیشتر جنبه نمایشی دارد تا اینکه بخواهد برای خلیج گرگان " آبی" در پی داشته باشد.
عبدالجلال ایری، نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: خشکی خلیج گرگان یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید دولت به آن توجه ویژه داشته باشد اما متأسفانه تاکنون کاری برای احیا و نجات آن انجام نداده است.
وی افزود: در لایحه بودجه 1400 نیز به رغم تصویب اعتبار 900 میلیارد تومانی، حتی یک ریال برای این خلیج در نظر گرفته نشد. این در حالی است که خشکی خلیج گرگان نه فقط شهرهای ساحلی استان گلستان بلکه بسیاری از شهرها و روستاهای استان مازندران را هم در معرض خطر قرار میدهد.
ایری بیان داشت: دولت باید در این زمینه پاسخگوی مطالبه مردم استان گلستان باشد و اعتبار ملی برای نجات خلیج گرگان پیش بینی کند.
انتهای پیام/581/ی