صادرات از استان گلستان ۲۳ درصد آب رفت!؟

صادرات از استان گلستان 23 درصد آب رفت!؟

گروه استان‌ها- همه‌گیری بیماری کرونا علاوه بر سلامت، معیشت، اشتغال و غیره بر بخش‌های دیگری از جمله تجارت خارجی هم سایه افکنده و آنطور که آمارها نشان می‌دهد صادرات از گمرکات استان گلستان نسبت به ۹ ماهه پارسال ۲۳ درصد کمتر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، استان گلستان به علت همجواری با کشور ترکمنستان می‌تواند دسترسی آسانی به کشورهای حوزه آسیای میانه داشته باشد. گزارش‌های مربوط به صادرات و واردات نشان می‌دهد عمده شرکای تجاری این استان را همسایگان شمالی تشکیل می‌دهند. کشورهایی مانند ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان و غیره همواره کشورهای هدف صادراتی تجار و بازرگانان گلستانی بوده‌اند.

علاوه براین عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا نیز یک مزیت بسیار بزرگ برای تجار و بازرگانان ایرانی به شمار می‌رود تا از طریق مرز اینچه برون به بازار چند صد میلیون نفری این منطقه دسترسی پیدا کنند.

وجود خط ریلی سراسری ایران- ترکمنستان- قزاقستان، وجود و نزدیکی فرودگاه بین‌المللی گرگان، مرز جاده‌ای بین ایران و ترکمنستان، مستقر بودن گمرک در منطقه مرزی اینچه برون و غیره از جمله مزیت‌های استان گلستان برای توسعه تجارت خارجی به ویژه با کشورهای حوزه CIS است.

در حالیکه گفته می‌شد مسئولان برنامه صادرات بیش از 350 میلیون دلار را برای سال گذشته هدفگذاری کرده بودند اما عوامل مختلفی سبب عدم تحقق این برنامه شد و پایان سال هم با شیوع بیماری کرونا مرز اینچه برون مانند سایر مرزهای کشور بسته شد. هرچند پس از چندماه گذرگاه‌های مرزی با همسایگان ایران یکی یکی بازگشایی شد اما ترکمنستان هنوز مرز جاده‌ای اینچه برون را بازگشایی نکرده است.

البته با پیگیری‌ها و تلاش‌های فراوان شهریورماه امسال مرز ریلی بین ایران و ترکمنستان با ایجاد تونل‌های ضدعفونی مخصوص واگن‌ها بازگشایی و تجارت بین دو کشور از سر گرفته شد.

مدیرکل گمرکات استان گلستان در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: مرز زمینی اینچه برون همچنان بسته است و هنوز مشخص نیست که چه زمانی طرف ترکمنستانی اجازه بازگشایی را خواهد داد.

سید ابراهیم حسینی افزود: تونل‌های ضدعفونی ویژه کامیون‌ها در دو سوی مرز اینچه برون راه‌اندازی شده و مشکلی از این نظر وجود ندارد؛ اما ترکمنستان ملاحظات خاص به خود را دارد و مسئولان نیز همچنان مشغول رایزنی هستند.

وی با اشاره به کاهش 23 درصدی صادرات استان در 9 ماهه امسال اظهار داشت: در این مدت 140 میلیون و 961 هزار و 645 کیلوگرم انواع کالا از استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 48 درصد کمتر شده است.

وی توضیح داد که از نظر ارزش دلاری نیز در این مدت صادرات استان با افت 23 درصدی ارزش صادرات مواجه بود و ارزش کالاهای صادر شده از استان 79 میلیون و 287 هزار و 916 دلار بوده است.

به گفته مدیرکل گمرکات استان پنیر، رب گوجه فرنگی، پلی استایرن و ید عمده محصولات صادراتی استان هستند که اغلب آن به عراق، ترکمنستان، قزاقستان و افغانستان صادر شده است.

حسینی درباره آمارهای مربوط به واردات در 9 ماهه اخیر نیز بیان داشت: در این مدت 7 میلیون و 567 هزار و 731 کیلوگرم انواع کالا به ارزش 13 میلیون و 37 هزار و 667 دلار وارد استان شده است که از نظر وزنی و دلاری به ترتیب کاهشی 77 و 71 درصدی دارد.

به گفته وی ماشین‌های جوجه‌کشی و جوجه پروری مصنوعی، ژنراتورهای برق، روغن خام سویا و جو دامی عمده اقلام وارداتی به استان بوده که عمدتاً از کشورهای ترکیه، چین، قزاقستان و ترکمنستان وارد استان گلستان شد.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران