افتتاح جشنواره شعر فجر در کنار مزار شهید فخری‌زاده/ صالحی: پیوند حیات ایران و انقلاب با شعر

افتتاح جشنواره شعر فجر در کنار مزار شهید فخری‌زاده/ صالحی: پیوند حیات ایران و انقلاب با شعر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه جشنواره شعر فجر در کنار مزار شهید فخری‌زاده گفت:‌ حیات ایران و انقلاب اسلامی با شعر پیوند خورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از  مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر چهارشنبه(17 دی‌ماه) در مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر که در امامزاده صالح بن موسی الکاظم(ع) برگزار شد با بیان این موضوع که در جشنواره امسال سه تقارن دیگر وجود دارد، اظهار داشت: از یک سو در چهلمین سالگرد دفاع مقدس قرار داریم و از طرفی دیگر این جشنواره مصادف با اولین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و چهلمین روز از درگذشت شهید فخری‌زاده است، مجموعه این اتفاقات به نحوی نسبت‌هایی را با شعر فجر برقرار می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: اگر ما به عنوان مثال شعر حماسی داشته و داریم در تاریخ ایران زمین بعد از اسلام شاهنامه قله بلند این اتفاق است و باید ببینیم که این حماسه‌ها و شعرهای حماسی چگونه شکل می‌گیرند و چه معیارهایی دارند، شعرهای حماسی با اسطوره‌ها و قهرمانان در ارتباط است.

صالحی با بیان اینکه زندگی شهید سلیمانی، شهید فخری‌زاده و مدافعان سلامت که اسطوره و قهرمان هستند همواره مورد توجه شاعران قرار می‌گیرد، تصریح کرد: اسطوره‌ها برنامه‌هایشان را تنظیم نمی‌کنند، بلکه همواره زمان آنها یک زمان قدسی است، در حوزه حماسه تقابل خیر و شر وجود دارد، هر اندازه این فاصله و عمق بیشتر باشد این تقابل و تضادها بعد از جریان حماسه‌ها و اسطوره‌ها معنای خودش را پیدا می‌کند.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس شر در یک جبهه وسیع قرار داشت و از همه امکانات بهره‌مند بود و در فضای وسیعی خودش را عرضه می‌کرد، بعد از دفاع مقدس، شهدای 8سال دفاع مقدس و شهید سلیمانی و یا شهید فخری‌زاده‌ها که در ایام دفاع مقدس هم بودند علیه جبهه جهالت فکری تکفیری‌ها و داعش ایستادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: جریان زندگی شهید فخری‌زاده‌ها، شهید سلیمانی‌ها و همچنین مدافعان سلامت می‌تواند مضامینی برای شعر حماسی فراهم کند، اگر در تاریخ شعر ایران شعرهای عرفانی داریم مبتنی بر توحید نظری و عملی است، شعر عرفانی ایرانی مبتنی بر این گزاره‎‌ها و مضمون‌ها است، در زندگی شهدا و مدافعان سلامت جوهره زیادی از توحید عملی و نظری را می‌بینیم، بنابراین حجم وسیعی از مضامین عرفانی در یک زندگی و سیره عملی خودش را نشان می‌دهد.

صالحی در پایان گفت: اگر  عنوان شعر آئینی را در این عرصه داریم نشان از آن دارد که زندگی این افراد پر از عشق و محبت به اهل‌بیت(ع) است و از آن بزرگواران الگوپذیری کرده‌اند، آنچه که در دفاع مقدس ظهور و بروز داشت نشان‌دهنده این است که ما حتی در یک قالب خاص شعر آیینی فضای دفاع مقدس و زندگی شهید سلیمانی، شهید فخری‌زاده و مدافعان سلامت، مضمون می‌بینیم. در قالب‌های دیگر شعر نیز چنین است. زندگی این افراد آکنده از مضمون برای شعر است و ما حس می‌کنیم که یک گنجینه و چشمه‌های جوشانی از مضمون را از این تاریخ و از این شخصیت‌ها برای شعر معاصر خودمان و حتی شعر معاصر جهان داریم.

در این مراسم شاعران شناخته‌ شده‌ای چون یوسفعلی میرشکّاک، علی داودی، محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، علی‌محمد مودب، عباسعلی براتی‌پور، احمد علوی، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، سعید بیابانکی و عباس احمدی به شعرخوانی پرداختند.

همچنین در این مراسم حامد فخری‌زاده، فرزند شهید محسن فخری‌زاده نیز حضور داشت و به خوانش یک مثنوی که برای پدر سروده بود پرداخت و غزلی نیز از آثار شهید فخری‌زاده خواند.

در این مراسم، تابلوی یادبود این محفل را شعرا و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا و به حامد فخری‌زاده که به نمایندگی از خانواده شهید فخری‌زاده در مراسم حضور داشت، تقدیم کردند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران
مدیران