فارین پالیسی: آمریکا نمی‌تواند مدعی رهبری دموکراسی جهان باشد چون قادر به حفظ آن در داخل نیست

فارین پالیسی: آمریکا نمی‌تواند مدعی رهبری دموکراسی جهان باشد چون قادر به حفظ آن در داخل نیست

یک رسانه آمریکایی در مقاله‌ای در واکنش به حمله هواداران رئیس‌جمهور آمریکا به کنگره این کشور، تأکید کرد: آمریکا که حتی قادر نیست در خانه از دموکراسی محافظت کند، نمی‌تواند مدعی رهبری دموکراسی در جهان باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه آمریکایی فارین پالیسی در مقاله‌ای به قلم «اِما اشفورد» با اشاره به حمله هواداران ترامپ به کنگره آمریکا و تسخیر کنگره توسط آنها به مدت چند ساعت، تأکید کرد کشوری که حتی قادر نیست در خانه از دموکراسی محافظت کند، نمی‌تواند مدعی رهبری دموکراسی در جهان باشد.

نویسنده مقاله در ابتدا اتفاقات روز چهارشنبه 6 ژانویه (17 دی) را با اعتراضات گسترده‌ای همچون «بهار عربی» مقایسه کرده و افزوده است: «برای آنهایی که از سراسر جهان این اتفاقات را دیدند، ایالت متحده به چیزی بدل شده است که اغلب رهبران آمریکایی آن را رد می‌کردند؛ یک دموکراسی ضعیف که قادر نیست از خشونت و خون‌ریزی در هنگام انتقال قدرت از رئیسی به رئیسی دیگر جلوگیری کند.»

وی در ادامه خاطرنشان کرده است: «خشونت‌های روز چهارشنبه قطعاً بر وجهه جهانی ایالات متحده تأثیرگذار خواهد بود؛ هرچند پیش از این نیز در چهار سال ریاست جمهوری ترامپ آسیب‌های جدی به آن وارد شده است.

در بخش دیگری از مقاله فارین پالیسی درباره فاجعه روز ششم ژانویه در کنگره آمریکا تأکید شده است: «شورش روز چهارشنبه دو مشکل عمده را در حوزه سیاست خارجی ایالت متحده ایجاد و تثبیت خواهد کرد. اول اینکه باعث خواهد شد که دولت‌های دیگر درباره تعهدات ایالات متحده و همچنین برقراری همکاری‌های عمیق با این کشور دچار تردید و نگرانی شوند. دوم اینکه احتمال اینکه کشورهای دیگر تدریجاً به جای اینکه ایالات متحده را به جای یک عامل تثبیت‌کننده در نظام بین‌المللی، یک عامل ریسک تصور کنند نیز افزایش می‌یابد.»

نویسنده مقاله فارین پالیسی در پایان خاطرنشان کرده است: «یک مسئله دیگر نیز باعث تشدید این نگرانی‌ها می‌شود: اقدامات ایالات متحده در خاورمیانه از سال 2001 به بی‌ثباتی این منطقه و همچنین به بحران پناهندگان در اروپا دامن زده است. سیاست‌های تحریمی ایالات متحده اغلب پرهزینه و در نزد سایر کشورها منفور بوده است. کشمکش‌های دولت ترامپ با ایران، کره شمالی و حتی چین طی سال‌های اخیر نیز بیش از آن‌که باعث ایجاد ثبات شود، بی‌ثبات‌کننده بوده است. ریسک رهبری ایالات متحده به‌عنوان کشوری که از قدرت نظامی عظیمی برخوردار است و در عین حال سیاست‌های داخلی آن بیش از هر زمانی دیگری آشفته و غیردموکراتیک است، مسئله‌ای نیست که کشورهای دیگر به راحتی از کنارش عبور کنند.»

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon