اتفاقات تلخ ‌همچنان در آذرآب‌ پابرجاست / چوب حراج به دارایی‌های استهلاک‌پذیر یک شرکت ‌استراتژیک

اتفاقات تلخ ‌همچنان در آذرآب‌ پابرجاست / چوب حراج به دارایی‌های استهلاک‌پذیر یک شرکت ‌استراتژیک

گروه استان‌ها ـ درحالی سهام‌داران آذرآب بیشترین و بی‌سابقه‌ترین افزایش سرمایه را در این شرکت درخواست کردند که با این اقدام چوب حراج حتی به دارایی های استهلاک‌پذیر می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مسافران وقتی وارد شهر اراک می‌شوند نرسیده به میدان صنعت تابلوی بزرگی ابتدای جاده فرعی نظرشان را جلب می‌کند که روی آن نام "شرکت صنایع آذرآب" نوشته شده است.

اما در سال‌های اخیر نه مسافران که تمام کشور با اتفاقات افتاده از حراج شرکت بزرگ تولید کننده بویلرها، برج‌ها، راکتورها، مخازن تحت فشار، مخازن ذخیره، مبدل‌های حرارتی و... تا اعتراض کارگرانی که نگران سرنوشت شرکت و بخش تولید آن بودند و... عواملی بود که بارها و بارها این شرکت را در راس خبری رسانه‌ها قرار داد.

شرکت صنایع آذرآب فعالیت خود را از سال 1368 در شهر اراک شروع کرد و در طول عمر خود فعالیت چشمگیری در طرح‌های بزرگ ملی مانند ساخت دیگ‌های بخار نیروگاه حرارتی شهید رجایی، نیروگاه سیکل ترکیبی قم، نیروگاه شازند اراک، همچنین ساخت مخازن، مبدل‌ها و برج‌ها در پروژه‌های واحد روغن‌سازی پالایشگاه اصفهان، پالایشگاه گاز کنگان، مجتمع پتروشیمی اراک و پالایشگاه اراک به منصه ظهور رساند.

اما روند غلط در اجرای خصوصی‌سازی و بورس‌بازی در این شرکت سبب شد تا این مرکز تخصصی تولیدات مهم و استراتژیک کشور با مشکلات عدیده و بزرگی در عرصه تولید رو به رو شود.

همانطور که در بخش نخست گزارش خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت واگذاری غلط شرکت آذرآب بیان شد این کارخانه مهم تولیدی چگونه براثر بورس‌بازی به سمت نابودی و به ورطه رکود رفت ولی با پیگیری‌های انجام شده سهام‌دار عمده خلع ید و سهام به بانک کشاورزی بازگشت.

حکایت تسنیم از خصوصی‌سازی غلط در آذرآب اراک/ "تولید و رونق" در استراتژیک‌ترین شرکت ایرانی قربانی بورس‌بازی آقازاده‌ها شد

پس از گذشت مدتی و در اوایل سال 1398 بانک کشاورزی تصمیم به واگذاری سهام خود نمود، پس از قیمت گذاری مقرر شد که این شرکت به مجموعه ای با قیمت نازل واگذار شود که تعدادی از مسئولین دلسوز در استان و خارج استان موضوع را پیگیری و در همین حال مجددا کارگران که پیشتر طعم تلخ سوء مدیریت را چشیده بودند دست به اعتراض زده و خواهان جلوگیری از این واگذاری شده که با پیگیری هایی که از قبل  صورت گرفته بود ، از جمله  پیگیری ها و دلسوزی های مکرر نماینده ولی فقیه در استان مرکزی حضرت آیت الله دری نجف آبادی به گواه اسناد و مدارک در دو مرحله سهامی که بنا بود به قیمت پایه هر سهم 350 تومان در خرداد ماه 98 به یک شرکت که صلاحیت آن احراز نشده بود واگذار شود جلوگیری نموده  و این در حالی است که ارزش این سهام در خرداد ماه سال بعد تا 4300 برای هر سهم افزایش یافت.

پس از عبور از این جریان ها و با افزایش قیمت سهام آذرآب، گروه فوق الذکر با تنظیم شکایتی علیه بانک کشاورزی خواهان بازپس‌گیری سهام و ابطال قرارداد فروردین ماه 1396 شد که دادگاه در رای بدوی حکم به نفع  این گروه  می‌دهد، همین امر سبب اعتراضات گسترده در استان نسبت به رای و همچنین اصل موضوع سهامداری می‌شود تا آنجا که نماینده ولی فقیه در استان مرکزی که پیش از این بارها در سخنرانی‌ها و جلسات پیگیر حقوق کارگران بود در روز 18 اسفندماه 98 در نامه ای خطاب به آیت الله رئیسی رئیس دستگاه قضا خواستار ورود به موضوع می‌شود.

با پیگیری انجام شده و عزم جزم دستگاه قضا برای حمایت از بخش تولید، پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع می‌شود که درنهایت در تاریخ 28 تیر 99 رای بر رد درخواست مدیرعامل سابق مبنی بر بازگشت سهام آذراب به وی صادر و سهام به بانک کشاورزی تحویل می‌شود.

متاسفانه پس عبور از این اتفاقات به ناگاه سهام داران شرکت آذرآب تصمیم به افزایش سرمایه نموده که سرمایه خود را از 1000 میلیارد ریال به 77000 میلیارد ریال برسانند که از این مبلغ 4000 میلیارد ریال آورده نقدی و 73000 میلیارد ریال بقیه از محل مازاد تجدید ارزیابی که بخش عمده این قسمت یعنی 54000 میلیارد ریال آن از تجدید ارزیابی ماشین آلات، تجهیزات، تاسیسات و وسایط نقلیه با استهلاک سالیانه 5400 میلیارد ریال تامین می‌شد.

نکته عجیب و قابل توجه قضیه در آنجا بود که علیرغم تصمیم مقامات استان و مصوبه‌ شورای تأمین در رابطه با موضوع افزایش سرمایه شرکت آذرآب که همان‌طور که گفته شد تأکید بر این است به‌منظور ورود نقدینگی و حل مشکلات ناشی از عدم وجود سرمایه در گردش هرگونه افزایش سرمایه صرفاً از محل آورده نقدی سهامداران انجام گیرد اما طبق اطلاعیه منتشره در سامانه کدال هیئت‌مدیره شرکت آذرآب در پیشنهاد افزایش سرمایه خود علاوه بر افزایش سرمایه از محل آورده نقدی موضوع افزایش سرمایه فوق سنگین از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را نیز مطرح کرد که سازمان بورس در طی نامه ای خواستار ارائه مدارک و مستندات و شفاف سازی مواردی در این رابطه و همچنین وضعیت موافقت یا عدم موافقت مسئولین استان شده است.

این افزایش سرمایه از نظر کارشناسان کاری ناشایسته بود، زیرا این حجم از استهلاک در صورت‌های مالی قابل جبران نبوده و در طولانی مدت باعث ورشکستگی شرکت می‌شد و از طرفی جای سوال بود که این تجدید ارزیابی ها چرا سالیان پیش که بنا بود این سهام عمده این شرکت واگذار شود صورت نپذیرفت.

حال با وقوع این زنجیره‌ای این اتفاقات تلخ کماکان در شرکت مهم و استراتژیک آذراب، این شرکت مادر تخصصی پابرجاست و پتانسیل بسیار بالایی برای تولید و رفع وابستگی کشور عزیزمان را دارد ولی بیش از همیشه نیازمند ورود جدی ناظران و مسئولان دلسوز برای حل مشکلات است.

به گزارش تسنیم، باید دید که مدیران بانک کشاورزی و دیگر سهامداران عمده این شرکت برای برون رفت این شرکت از وضعیت فعلی چه  خواهند کرد و در  انتصابات بعدی هیات مدیره این شرکت چه میزان تلاش می  نمایند تا افرادی متعهد و متخصص در این جایگاه بکار گیرند.

گزارش از مهرداد محمدی

انتهای پیام/711/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران