۱۸سال ناتوانی در ساماندهی مشاغل مزاحم سنندج/ راه و شهرسازی در ساماندهی صنوف همکاری نمی‌کند

18سال ناتوانی در ساماندهی مشاغل مزاحم سنندج/ راه و شهرسازی در ساماندهی صنوف همکاری نمی‌کند

گروه استان‌ها- مشاغل آلاینده و مزاحم همواره یکی از معضل‌های اصلی شهر سنندج به حساب می‌آیند به نحوی که برخی از کوچه و خیابان‌های سطح شهر سنندج را علی‌رغم میل باطنی خود اشغال کرده‌ و باعث ایجاد مزاحمت برای شهروندان شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، یکی از اصول اصلی شهرسازی در هر کشور توجه به ساخت و سازهای مسکونی و تجاری است به گونه‌ای که هرمکان تجاری باید از مناطق مسکونی جدا باشد.

جدایی واحدهای تجاری از مسکونی که اکثرا در شهرهای مختلف جهان و حتی کشور نیز می‌توان آن را مشاهده کرد یکی از ارکان مهم شهرسازی و البته آسایش مناطق مسکونی شهری است.

جدا از اینها ساماندهی واحدهای تجاری در یک شهرک مناسب و خارج از شهر که بتوان دسترسی آسانی به آن داشت مزایای بسیار خوبی برای ساکنان آن شهر اعم از نبوده آلاینده‌های شغلی را در پی دارد.

در شهر سنندج سال‌هاست همچین موضوعی غریب مانده و شاهد فعالیت واحدهای تجاری و مشاغل مزاحم که گاها سلب آسایش را به همراه دارد، هستیم.

شهرک صنعتی سنندج هم که قریب به 30سال از افتتاح آن می‌گذرد دیگر کشش این حجم از مشاغل و اصناف جدید را ندارد و به اجبار شاهد فعالیت برخی از اصناف در داخل شهر هستیم!

در همین باره تورج سلطنت‌پوری رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: در سال 96 شهرداری‌های کل کشور به عنوان دبیر اجرای ساماندهی مشاغل آلاینده معرفی شد تا این مشاغل که اکثرا باعث شلوغی و ازدحام می‌شوند را ساماندهی کند.
وی افزود: متاسفانه از 18سال گذشته هیچ اتفاقی در حوزه ساماندهی مشاغل آلاینده سطح شهر سنندج اتفاق نیفتاده است.

سلطنت‌پوری خاطر نشان کرد: در حال حاضر پنج اتحادیه نمایشگاه‌داران اتومبیل، درودگران، فلزکاران، تعمیرکاران و مصالح‌فروشان جزو مشاغل آلاینده در سطح شهر به حساب می‌آیند که در نظر داریم آنها را در قالب شهرک صنفی مرتبط در خارج از شهر قرار دهیم.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری سنندج تصریح کرد: برای ساخت شهرک‌های صنفی که از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است می‌توانیم از زمین‌های شخصی و دولتی مناسب در خارج از شهر استفاده کنیم، فلذا در این زمینه اراضی دولتی در اولویت قرار دارد.

وی افزود: اتحادیه مصالح‌فروشان با گرفتن زمین 50هکتاری در حوالی روستای سرنجیانه سنندج اولین اتحادیه پیشرو در این زمینه به حساب می‌آید.

سلطنت‌پوری در پایان سخنان خود به نمایشگاه‌داران اتومبیل که در اولویت دوم قرار دارند، نیز اشاره و یادآور شد: اختصاص شهرک صرف نمایشگاه‌داران اتومبیل‌های کارکرده و اتومبیل‌های صفر با داشت حداکثر امکانات لازم از دیگر ملزومات است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به نتیجه برسد.

در ادامه مجید شاه‌اویسی عضو و رئیس کمیسون عمران شورای شهر سنندج درباره مشاغل آلاینده اظهار داشت: در حال حاضر چند اتحادیه صنفی به دنبال خروج از شهر و ساماندهی مشاغل هستند اما متاسفانه توپوگرافی سنندج به گونه‌ای است که با کمبود زمین برای توسعه فیزیکی شهر روبه‌رو هستیم و این خود دلیلی کندی ساماندهی مشاغل آلاینده می‌تواند باشد.

وی افزود: به نظر بنده تنها مکانی که در حال حاضر آمادگی توسعه شهر را دارد ضلع شمال غربی شهر به دلیل داشتن زمین مناسب برای شهرسازی است البته به شرطی که پادگان لشکر28 به مکان دیگری در خارج از شهر منتقل شود.

شاه‌اویسی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اتحادیه مصالح فروشان یک زمین 50 هکتاری را در نزدیکی روستای سرنجیانه را فراهم کرده‌اند که متاسفانه در این زمینه با کم‌کاری  اداره راه‌وشهرسازی مواجه هستند‌.

وی به وجود برخی مشاغل آلاینده در هسته مرکزی شهر و مناطق مسکونی اشاره و گفت: شهرک صنعتی که در دهه 60 در سنندج احداث شده در حال حاضر جوابگوی این حجم از مشاغل نیست و همین است که شاهد افزایش مشاغل آلاینده در کوچه و خیابان‌ها هستیم.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر سنندج اظهار کرد: در کارگروه امور زیربنایی باید مشکلات ناشی از وجود مشاغل آلاینده حل شود و بر این اساس راه و شهرسازی مکلف است تا زمین را در اختیار این مشاغل قرار دهد که متاسفانه این مهم انجام نمی‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از ادارات خود را مالک زمین و شهر دانسته و برخلاف اصول موجود خود را همه کاره در زمینه‌های مربوطه تلقی می‌کنند.

شاه‌اویسی یادآور شد: افتتاح شهرک صنعتی شماره 3 سنندج به عنوان یک پروژه موفق نقطه عطفی در جابه‌جایی برخی از صنوف به خارج از شهر بود.

وی افزود: متاسفانه در سال 92 قانون نظام جامع قانون صنفی استعلام از شهرداری‌ها را حذف کرد و در سال 96 قانون تشدید مجازات استفاده‌کننده‌گان از انشعابات غیرمجاز نابسامانی‌های اصناف را در داخل شهر تشدید کرد و باعث احداث واحد‌های تجاری غیر مجاز شد.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر سنندج در پایان سخنان خود به ارائه راهکارهای خود برای ساماندهی مشاغل مزاحم پرداخت و تصریح کرد: باید واحدهایی که غیر مجاز و در مناطق مسکونی فعالیت دارند تعطیل و به مناطقی در خارج از شهر انتقال داده شوند تا دیگر شاهد مشاغل آلاینده در داخل شهر نباشیم.

در ادامه احمد خسروی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان درباره مشاغل آلاینده سطح شهر سنندج به خبرنگار تسنیم گفت: مسئله ساماندهی اصناف مشاغل در راستای توسعه استان قرار دارد.

وی افزود: این کار دارای سابقه طولانی در استان است و از حدود 20 سال پیش در دست اقدام بوده که متاسفانه در شهر سنندج به دلیل نبود زمین عملی نشده است.

خسروی خاطرنشان کرد: در راستای ایجاد اشتغال و ساماندهی صنوف آلاینده و رفع مشکلات ناشی از وجود برخی مشاغل و اصناف مزاحم در شهر سنندج وجود شهرک‌های صنفی یکی از احتیاجات مهم به شمار می‌رود.

وی گفت: در استان کردستان ورود شرکت شهرک‌ها برای ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم به این کار منع قانونی دارد لذا  شرکت شهرک‌ها تنها در احداث شهرک‌های کارگاهی می‌تواند وارد عمل شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کردستان با اشاره به اینکه شرکت شهرک‌ها در بحث کارگاه‌های کوچک تولیدی در شهرک صنعتی شماره یک فعال است، عنوان کرد: در شهرک صنعتی شماره 4 حدود 220 واحد کارگاهی را ایجاد کرده‌ که حدود 140 واحد آن آماده است.

وی ادامه داد: برای رفع این مشکل در شهر سنندج باید شهرک کارگاهی با کمک ادارات ایجاد شود تا این مشاغل مزاحم ساماندهی شوند.

خسروی در پایان سخنان خود از اعلام آمادگی شرکت شهرک‌های صنعتی سنندج در راستای ساماندهی مشاغل آلاینده و مزاحم سنندج خبر داد و گفت: آماده هر گونه همکاری هستیم.

اشکان احمدی به عنوان یکی از افرادی که در یکی از محلات سنندج تعمیرکار است، به خبرنگار تسنیم گفت: خود ما نیز به هیچ عنوان دوست نداریم که برای مردم مزاحمت ایجاد کنیم اما به دلیل نبود مغازه و البته بالا بودن اجاره در داخل شهرک صنعتی مجبور هستیم در چنین مکان‌هایی به کارخودمان ادامه دهیم.

وی افزود: اگر مسئولان یک مکان و شهرک صنفی مناسب و در دسترس مردم را برای ما فراهم کنند ما نیز از آن استقبال کدده و حتی مایل هستیم تا هزینه اجاره نیز پرداخت کنیم.

این تعمیرکار اتومبیل سنندجی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر چند سال است که مسئولان به ما اعلام کرده که جا و مکان مناسبی را برای شما در نظر گرفته‌ایم اما فقط در حد حرف زدن بوده و هیچ اقدامی در این‌باره صورت نگرفته است.

در ادامه محمود کریمی به عنوان یکی از نمایشگاه‌داران اتومبیل بلوار شهید قاسم سلیمانی سنندج که همواره از این بلوار به عنوان یکی از خیابان‌های شلوغ سطح شهر سنندج نام برده می‌شود به خبرنگار تسنیم گفت: ما به عنوان یکی از اصناف شهر سنندج همواره خواهان اختصاص یک مکان مناسب همانند استان‌های همجوار برای شغل خود هستیم، چرا که دیگر این خیابان کشش این حجم از مردم و ماشین را ندارد.

وی افزود: اکنون چند سال است که به ما درباره ساخت شهرک نمایشگاهی اتومبیل صحبت می‌شود ولی هیچ کاری انجام نشده است.

کریمی در پایان سخنان خود اظهار کرد: ما نیز خواهان اختصاص یک مکان مناسب برای نمایشگاه اتومبیل در خارج از شهر به شرط دسترسی آسان مردم هستیم تا دیگر برای همشهری‌هایمان ایجاد مزاحمت نکنیم.

به گزارش تسنیم؛ در پایان آنچه می‌توان نتیجه گرفت این است که برای داشتن یک شهر عاری از مشکل، عزم جزم مدیریتی، هماهنگی بین ادارات و البته برنامه‌ریزی‌های مدون از اصول مهمی است که مسئولان آن شهر و استان درباره چگونگی ساماندهی شهر باید انجام دهند.

انتهای پیام/487/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon