"داروی مطالعه" توهم است/ مصرف "ریتالین" عملکرد تحصیلی را نزولی می‌کند

"داروی مطالعه" توهم است/ مصرف "ریتالین" عملکرد تحصیلی را نزولی می‌کند

گروه استان‌ها- برخلاف تصور رایج شکل گرفته در مورد ریتالین، تحقیقات نشان می‌دهد این دارو هیچ تاثیری در بهبود عملکرد تحصیلی ندارد.

محبوبه اسلام‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: "متیل فنیدیت" با نام تجاری ریتالین که متاسفانه به عنوان "داروی مطالعه"مشهور شده از داروهایی است که جهت درمان اختلال "کمبود توجه بیش فعالی" مورد تایید قرار گرفته است، اما متاسفانه مقدار زیادی از این دارو مورد سوءمصرف قرار می‌گیرد.

وی افزود: یکی از این گروه‌ها دانشجویان هستند و با این امید که بیدار بمانند، تمرکز بیشتری داشته باشند و خود را برای امتحانات آماده کنند این دارو را با زحمت و به قیمتی گزاف از بازار آزاد تهیه و سوءمصرف می‌کنند.

عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگر چه این دارو در بسیاری از مبتلایان به اختلال کمبود توجه بیش فعالی اثرات آرام بخشی دارد، اما در افراد فاقد این اختلال می‌تواند با تحریک پذیری، بی‌قراری، اضطراب و احساس ملال همراه باشد، خاطرنشان کرد: سایر عوارض این دارو هم شامل مواردی همچون کاهش اشتها، درد سردل، تهوع، کاهش وزن، سرگیجه، بیخوابی و کابوس شبانه بوده است.

اسلام‌زاده تصریح کرد: داروی ریتالین می‌تواند سبب تجربه‌های ناخوشایندی مانند دندان قروچه، احساس راه رفتن مورچه روی بدن و حتی توهم شود و تا زمانی که افراد طبق دستور پزشک و با همان میزان دوزی که پزشک تجویز کرده است دارو را ادامه دهند می‌توانند عملکرد خود را بهبود ببخشند و از عوارض منفی آن در امان باشند، اما مصرف خودسرانه این دارو می‌تواند سبب اعتیاد، تشدید اختلالات اضطرابی و بیماری‌های جسمی مانند پرکاری تیروئید، اختلالات قلبی عروقی، تشنج و فشارخون شده و حتی باعث مرگ شود.

وی تاکید کرد: افرادی که احساس می‌کنند تمرکز کافی جهت مطالعه ندارند لازم است توسط روانپزشک ویزیت شوند، چه بسا علت اختلال تمرکز، اضطرابی پنهان باشد که مصرف ریتالین آن را شعله‌ور کند.

انتهای پیام/281

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران