افزایش چشمگیر بودجه نظامی آلمان در دوران شیوع کرونا

افزایش چشمگیر بودجه نظامی آلمان در دوران شیوع کرونا

دولت فدرال آلمان در حالی که این کشور با عواقب اقتصادی شیوع مجدد کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، از رکورد جدید در بودجه نظامی در سال جاری میلادی خبر داده و در این باره به مقر ناتو در بروکسل اطلاع رسانی کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "آر ان دی"، آلمان مجددا هزینه های دفاعی خود را به رکورد بالای جدیدی رسانده و در این باره به ائتلاف نظامی ناتو اطلاع رسانی کرده است.

بر اساس اطلاعات خبرگزاری آلمان برلین در سال جاری میلادی مبلغ 53.03 میلیارد یورو را برای این منظور مد نظر قرار داده و به مقر ائتلاف نظامی ناتو در بروکسل اطلاع رسانی کرده است.

به این ترتیب بودجه نظامی آلمان در سال جاری میلادی به نسبت سال گذشته که 51 میلیارد و 390 میلیون یورو بود حدود 3.2 درصد افزایش پیدا می کند.

ناتو ابراز امیدواری کرده است که افزایش بودجه نظامی کشورهایی مانند آلمان مناقشات دو سوی آتلانتیک درباره تقسیم بار عادلانه نظامی در این ائتلاف نظامی را کاهش دهد.

دبیر کل ناتو اخیرا چندین بار بر این مسئله تاکید کرده که انتظار می رود رئیس جمهور جدید آمریکا هم در این باره بر کشورها فشار وارد کند.

وی در گفت‌وگویی با خبرگزاری آلمان به مناسبت آغاز سال میلادی جدید گفته بود روسای جمهوری آمریکا طی چند دهه برای افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی تلاش کرده‌اند و جو بایدن هم حتی پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده از کشورهای اروپایی خواسته بود در حوزه دفاعی بیشتر سرمایه‌گذاری کنند.

در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ فشار آمریکا برای افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی عضو ناتو به شدت افزایش پیدا کرد.

ترامپ در نشست سران ناتو در سال 2018 تهدید کرده بود که اگر هم‌پیمانان ناتو مطابق توافق‌های انجام شده 2درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص ندهند آمریکا از این پیمان خارج خواهد شد.

کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی سال 2014 متعهد شدند بودجه دفاعی خود را به سطح 2درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.

بر پایه تازه‌ترین برآوردهای ناتو بودجه دفاعی آلمان در سال گذشته 1،57درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بوده و در سال قبل از آن 1،36درصد.

پیش از بحران کرونا انتظار می‌رفت بودجه نظامی آلمان 1،42درصد تولید ناخالص داخلی باشد، اما به رغم کاهش درآمدهای عمومی به دلیل بحران کرونا این نسبت افزایش پیدا کرد.

دونالد ترامپ به منظور افزایش فشار بر برلین برای افزایش بودجه نظامی اواخر بهار امسال اعلام کرد شمار نظامیان آمریکایی مستقر در آلمان را از 34 هزار و 500 نفر به 25 هزار نفر کاهش می‌دهد.

نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه با توافق بر سر طرحی که اوایل دسامبر در کنگره به تصویب رسید کاهش تعداد نظامیان آمریکایی تا پایان حضور ترامپ در کاخ سفید را ناممکن کردند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

رئیس جمهوری جدید آمریکا گرچه با رویکرد همتایان پیشین خود برای فشار بر آلمان و افزایش بودجه دفاعی مخالفتی ندارد اما با ادامه سیاست‌های تنش‌آفرین ترامپ موافق نیست.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

آنتونی بلینکن که با ورود بایدن به کاخ سفید وزیر خارجه آمریکا شد، سال پیش تصمیم ترامپ برای کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان را "احمقانه" و "بدخواهانه" توصیف کرده و گفته بود، این اقدام به تضعیف ناتو، کمک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و آسیب به آلمان، "مهم‌ترین متحد ما در اروپا" می‌انجامد.

دولت بایدن اخیرا از تعویق طرح خروج نظامیان آمریکایی از خاک آلمان خبر داده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon