گزارش تسنیم از بورسیه‌ها / وقتی دیوان عدالت خود مشکل می شود


گزارش تسنیم از بورسیه‌ها / وقتی دیوان عدالت خود مشکل می شود

اطاله دادرسی و طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده های بورسیه یکی از مشکلات اساسی دانش آموختگان بورسیه در دیوان عدالت اداری است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، یکی از مشکلات و گره‌های جدی پرونده بورسیه ها در دیوان عدالت، اطاله دادرسی و طولانی شدن فرایند رسیدگی به این پرونده است، موضوعی که باعث نارضایتی دانش آموختگان از عملکرد دیوان عدالت اداری در این پرونده شده و بورسیه ها را با مشکلات مختلفی مواجه کرده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

یکی از این دانش آموختگان، کاظم صابر چناری است که بعد از گذشت یک دوره چند ساله همچنان منتظر رای و حکم قطعی دیوان عدالت اداری است. به گفته خودش حدود 40 بار به دیوان مراجعه کرده است.

چناری سال 96 فارغ التحصیل شده و وزارت علوم طبق تعهد موظف به جایابی وی بوده است که به دلیل عمل نکردن وزارت علوم به تعهداتش به دیوان عدالت شکایت می کند.

وی درباره روند پرونده خود در دیوان عدالت می گوید: پس از شکایت از وزارت علوم به دیوان در سال 96، در سال 97 رای بدوی مثبت را از قاضی دیوان دریافت کردم اما در دادگاه تجدید نظر، رای بدوی ام منفی شد که این مسئله  پس از تعیین ضرب الاجل قوه در  سال گذشته بود. درخواست ماده 79 کردم که 15 اسفند سال 98 این مسئله تایید شد و برای صدور رای به شعبه یک تجدید نظر رفت. از اردیبهشت سال 99 منتظر رای تجدید نظر هستم اما هنوز رایی به من ابلاغ نشده است.

وی تصریح کرد: با اینکه آرا مشابه من در دیوان وجود دارد و احکام آنها در فاصله زمانی کوتاهی اعلام شده است اما همچنان با اطاله دادرسی روبرو هستم. چندین کارشناس عوض شده اما جواب قطعی و روشنی در پرونده اعلام نشده است. حتی در نامه ای به رئیس دستگاه قوه قضائیه این مسیله را بیان کرده ام.

نامه یکی از دانش آموختگان به آیت الله رئیسی

دانشجویان بورسیه , دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , وزارت علوم , دیوان عدالت اداری , مجلس شورای اسلامی ایران ,

 

مشکل دیگر این دانش آموختگان، فاصله طولانی اجرای حکم از سوی نهاد و مقام مربوطه است. این مسئله باعث شده، با گذشت چند سال، پرونده برخی از دانش آموختگانی که آرا قطعی و گاها مثبت خود را هم دریافت کردند  در دیوان عدالت اداری باز باشد.

این مسئله بعضا در پرونده هایی که وزارت علوم مسئول اجرای حکم شده و باید نسبت به جایابی بورسیه ها اقدام کند بیشتر به چشم می خورد.

یکی دیگر از موضوعاتی که دانش آموختگان بورسیه در دیوان عدالت با آن مواجه هستند، عدم تسلط کافی قضات به قوانین بورس است.

یکی از دانش آموختگان بورسیه که نامش در خبرگزاری تسنیم محفوظ است در این خصوص می گوید سال 89 به دلیل بورسیه شدن از شغل رسمی خود استعفا دادم و یکی از دانشگاهها نیز برای رشته تحصیلی ام اعلام نیاز کرد. وقتی فارغ التحصیل شدن به دلیل موجی که در سال 93 علیه بورسیه ها ایجاد شد  دانشگاه در حالیکه به تخصص من نیاز داشت و مقرری نیز پرداخت کرده بود نسبت به تخصص من عدم نیاز زد و مجبور به شکایت در دیوان شدم.

در حالی که از دادگاه بدوی رای مثبت گرفتم دادگاه تجدید نظر به دلیل معدل دوره کارشناسی که طبق نظر و فرمول شورای بورس آن زمان قانونی بوده است، رای منفی برای من صادر کرده در حالیکه در برخی شعب دانش آموختگان دیگری با این شرایط رای مثبت دریافت کردند.

 

اینها تنها سه مورد از مواردی است که دانشجویان بورسیه در پیگیری پرونده خود در دیوان عدالت با آن مواجه هستند. به نظر می رسد دیوان عدالت اداری برای پایان دادن به این پرونده به عزم و اراده بیشتری نیاز دارد چرا که سن  و عمر دانش آموختگان بورسیه که یکی از موارد مهم در فعالیت علمی دانشگاهی آنها است با گذشت زمان بیشتر می شود و هر گونه معطلی باعث هدر رفت این سرمایه های علمی می شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon