مصاحبه| ابعاد و اهمیت سفر آیت الله رئیسی به بغداد؛ حکم بازداشت ترامپ چگونه به سرانجام می‌رسد؟

مصاحبه| ابعاد و اهمیت سفر آیت الله رئیسی به بغداد؛ حکم بازداشت ترامپ چگونه به سرانجام می‌رسد؟

یک کارشناس حقوقی عراق تاکید کرد: به طور حتم افزایش سطح روابط میان دو کشور نیازمند هماهنگی در تمام سطوح از جمله در سطوح عالی قضایی است، این هماهنگی می تواند نوید دهنده گسترش این روابط و تقویت آن در راستای منافع دو کشور باشد.‎

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «جمیل حسین الضامن» کارشناس حقوقی عراقی به سئوالات تسنیم درباره سفر رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران به عراق و اهمیت آن و تاثیراتش بر گسترش روابط دو کشور همسایه پاسخ داد که به شرح زیر است:
 
تسنیم: اهمیت سفر رئیس قوه قضائیه ایران را  چگونه ارزیابی می کنید؟ این سفر چه تاثیر بر همکاری قضایی بین دو کشور خواهد داشت؟

هیئت ایرانی با استقبال طرف‌های رسمی  عراقی روبرو شده است ، روز گذشته نیز برنامه زیارت عتبات عالیات هم برای این هیئت ترتیب داده شد و امروز نیز این هیئت با رئیس شورای عالی قضایی عراق دیدار کرد.

عراق و ایران دو کشور همسایه هستند که روابط مشترک زیادی با یکدیگر داشته و بسیاری از پرونده‌های مهم مربوط به نهادهای قضایی دو کشور نیز در این زمینه موجود است.

به طور حتم افزایش سطح روابط میان دو کشور نیازمند هماهنگی در تمام سطوح از جمله در سطوح عالی قضایی است، این هماهنگی مهم و می تواند مژده دهنده گسترش این روابط و تقویت آن در راستای منافع دو کشور باشد.‎

تسنیم: در چه پرونده‌هایی ایران و عراق می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند؟

یکی از موارد همکاری می‌تواند درباره بازداشت شدگان باشد، بسیاری از زندانیان دو کشور به دلیل ورود غیرقانونی و حمل مواد ممنوعه بازداشت شده‌اند، وقوع چنین مسائلی بین دو کشور همسایه امری طبیعی به شمار می‌رود، به طور حتم پرونده‌هایی درباره افراد متهم در عراق و در ایران وجود دارد، پس همکاری نهادهای دو کشور می‌تواند منجر به حل این موضوعات شود، زیرا به هر شکل این مسائل به روابط اجتماعی، انسانی و حقوقی مرتبط هستند.

علاوه بر آن ، همکاری در بخش مبادله دانش و علوم قضایی و سفرهای متقابل می‌تواند زمینه استفاده از تجارب دو کشور را به طور مشترک فراهم کند.‎

 

تسنیم: ایران و عراق چگونه می توانند وارد فصل جدیدی از همکاری در مبارزه با تروریسم شوند؟

مبارزه همه جانبه با تروریسم به نفع  هر دو کشور است، شورای عالی قضایی عراق تجارب طولانی در مبارزه با تروریسم داشته و هم اکنون هزاران پرونده را پیش روی خود دارد که دادگاه‌های ایرانی پیش از این با موارد مشابهی روبرو بوده‌اند. در عراق قانون مبارزه با تروریسم اجرا می‌شود که قانونی معروف است که به موجب آن با رخدادهای تروریستی برخورد می‌شود. قوه قضائیه عراق ید طولایی در مبارزه با تروریسم دارد.

همکاری‌های مشترک مختلفی در مسائل امنیتی بین عراق و ایران برقرار  است  که بر بستر همکاری مشترک صورت گرفته و باید تمام ابعاد از جمله مبارزه با تروریسم را هم دربر بگیرد.

پس بسیار حائز اهمیت است که نهادهای قضایی ایران و عراق در راستای بسترسازی و همکاری مشترک که در چارچوب آن به مقابله با تروریسم پرداخت با یکدیگر همکاری کنند.‎

تسنیم: این سفر چگونه می‌تواند به اجرای دستور دادگاه عراق برای دستگیری ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به سبب صدور فرمان ترور شهیدان سلیمانی و  المهندس و همراهانشان کمک کند؟

قوه قضائیه عراق در یک تصمیم شجاعانه دستور بازداشت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا را صادر کرد، وی از سوی این دادگاه متهم به جنایت فرودگاه است که طی آن شهید ابومهدی المهندس و میهمانش، شهید حاج قاسم سلیمانی به همراه شماری از همراهان به شهادت رسیدند.

این اقدام به خودی خود نقض آشکار حاکمیت عراق به شمار می‌رود و عاقلانه نیست که آمریکا خود را ژاندارم جهان منصوب کرده و هر کسی را که دوست داشته باشد با مرگ مجازات کند، امروز این فرد از سوی تمام نهادهایی که درصدد مبارزه با تروریسم جهانی هستند ، تحت تعقیب قرار دارد، زیرا رفتار و اقداماتی که آمریکایی‌ها انجام دادند، تروریسم دولتی است نه تروریسم فردی.

از این رو تصمیم عراق برای صدور حکم بازداشت اقدامی کاملا صحیح است و طرف ایرانی هم از حکم صادر شده توسط دادگاه عراقی در محافل بین المللی حمایت کرده و تا زمانی که قوه قضائیه بر خواست و حکم خود پافشاری کند، روزی این جنایتکاران دستگیر و به خاطر جنایاتشان محاکمه خواهند شد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت