کشف اسرار جدید از نخستین سیاه‌چاله جهان

کشف اسرار جدید از نخستین سیاه‌چاله جهان

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد نخستین سیاه‌چاله جهان که در سال ۱۹۶۴ کشف شد ۵۰ درصد بزرگ‌تر آز آن است که تصور می‌شد و جرم آن نیز ۲۰ برابر جرم خورشید است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ سیاه‌چاله "Cygnus X-1" یکی از معروف‌ترین  و نخستین سیاه‌چاله‌ جهان است که در نوع خود به یکی از موارد مهم مطالعات فضایی دانشمندان تبدیل شده است و در گذشته این موضوع باعث شرط‌بندی بین 2 فیزیکدان مشهور "استیون هاوکینگ" و "کیپ‌تورن" شده بود که تورن در سال 1974 مدعی شد که این شی یک سیاه‌چاله است و هاوکینگ نیز در سال 1990 این موضوع را پذیرفت.

اکنون ستاره‌شناسان مرکز بین‌المللی تحقیقات نجوم رادیویی (ICRAR) جزئیات جدیدتری از سیاه‌چاله کشف شده بدست آوردند مبنی بر اینکه هم جرم این سیاه‌چاله بسیار حجیم است و هم بسیار دورتر از آنی است که دانشمندان تصور می‌کردند؛ برای اندازه‌گیری دقیق‌تر فاصله تا جسم، محققان از یک رادیوتلسکوپ متشکل از 10 دیش در سراسر آمریکا و روشی مبتنی بر مشاهده شی از زوایای مختلف هنگام چرخش زمین استفاده کردند.

پروفسور "جیمز میلر جونز" محقق ارشد از دانشگاه کرتین می‌گوید: اگر بتوانیم یک شی مشابه را از مکان‌های مختلف مشاهده کنیم، می‌توانیم فاصله آن را با اندازه‌گیری میزان حرکت جسم نسبت به پس‌زمینه محاسبه کنیم؛ اگر انگشت خود را جلوی چشمان خود بیرون نگه داریم و هر بار آن را یک چشم مشاهده کنیم، متوجه خواهیم شد که انگشت شما از یک نقطه به یک نقطه پرش می‌کند و این دقیقاً همان اصل است؛ داده‌های اخیراً جمع‌آوری شده با قرائت قبلی که یک دهه پیش گرفته شده بود مقایسه شد که به کشف جرم اضافی سیاه‌چاله‌ها کمک کرد.

پروفسور میلر جونز می‌گوید: در بیش از شش روز مدار کاملی از سیاه‌چاله را مشاهده کردیم و از مشاهدات گرفته شده از همان سیستم با همان آرایه تلسکوپ در سال 2011 استفاده کردیم؛ این روش و اندازه‌گیری‌های جدید به ما نشان می‌دهد که این سیاه‌چاله دورتر از آن است که تصور می‌شد و همچنین با یک سیاه‌چاله‌ای مواجه هستیم که به طور قابل توجهی گسترده‌تر است.

نتایج جدید نشان‌ می‌دهد جرم سیاه‌چاله 21 برابر خورشید است که 50 درصد بیشتر از آنچه در گذشته تصویر می‌شد، است؛ نکته عجیب دیگر درباره این سیاهچاله آن است که یک ستاره فوق‌العاده غول‌پیکر دارد که اندازه آن 22 برابر خورشید است. این ابرغول و سیاهچاله به دور هم نزدیک و بسیار سریع می‌چرخند و هر 5.5 روز یک مدار را کامل می‌کنند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon