توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای عضو اوراسیا منوط به حذف قوانین مزاحم است
گروه استانها-رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه منوط به حذف قوانین مزاحم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، هادی تیزهوش تابان امروز در نوزدهمین اجلاس شورای همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی صنعت منطقه دریای خزر اظهار داشت: کمک به گسترش تجارت در حوزه کشورهای دریای خزر، توسعه تجارت بینالمللی در کشورهای همین حوزه و تجزیه و تحلیل سیستم موجود همکاریهای تجاری ـ صنعتی از جمله اهداف مدنظر این شورا بودند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به دیگر اهداف شورای بینالمللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی کشورهای حوزه دریای خزر گفت:
تدوین و طراحی برنامه توسعه همکاری، تبادل اطلاعات بازرگانی و حقوقی برای اجرای فعالیتهای تجاری، برگزاری کنفرانسها، سمینارها، نمایشگاهها و تبادل هیئتهای تجاری و اقتصادی جزو دیگر اهداف است.
تیزهوش تابان دریای خزر را دریای دوستی، صلح و همکاریهای مشترک دانست و خاطرنشان کرد: اتاقهای بازرگانی کشورهای آذربایجان و ترکمنستان نیز به این شورا پیوستند و در حال حاضر حدود 40 اتاق بازرگانی از کشورهای فوق به عضویت شورای مذکور در آمدند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با بیان اینکه 18 اجلاس قبلی در شهرهای آستراخان، الیستا، ساراتف، ولگاگراد، تهران، مشهد، گرگان، بابلسر، رشت و انزلی تشکیل شده است تصریح کرد: اجلاس فعلی نیز قرار بود در یکی از شهرهای روسیه برگزار شود که بهدلیل شرایط ویروس کرونا قرار شد به شکل ویدیو کنفرانس برگزار کنیم.
وی بالا بودن تعرفههای گمرکی را مانع بزرگی برای توسعه صادرات برشمرد و افزود: عضویت موقت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصت بسیار مغتنمی برای توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه با حذف قوانین مزاحم است و ما امیدوار هستیم که کشورهای آذربایجان و ترکمنستان نیز به عضویت این اتحادیه درآیند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه دولتها بایستی بسترهای لازم را برای فعالیت اقتصادی ایجاد کنند تصریح کرد: توسعه حمل و نقل دریایی در دریای خزر، گسترش روابط تجاری را بههمراه دارد از طرفی خطوط کشتیرانی توریستی بین بنادر ساحلی کشورهای حاشیه خزر نیز موجب گسترش همه جانبه روابط میشود.
تیزهوش تابان اتصال خط راهآهن رشت به بندر کاسپین در منطقه آزاد انزلی را باعث تحولی بزرگ در تجارت بین کشورهای منطقه دریای خزر دانست و افزود: برنامهریزیهای لازم در این زمینه نیز انجام شده تا این پروژه تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان بیان داشت: منطقه آزاد انزلی با توجه به وجود معافیتهای گمرکی، مالیاتی و سایر تمهیدات قانونی میتواند در تقویت ICBC و توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با کشورهای عضو این شورا نقش موثری داشته باشد و به عنوان هاب لجستیکی این منطقه عمل کند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ضمن ارائه پیشنهاد گفت: با توجه به اینکه این شورا 25 سال پیش در آستراخان تشکیل شده است لذا پیشنهاد میشود دبیرخانه دائمی شورا در سرای تجاری ایرانیان در آستراخان تشکیل شود.
تیزهوش تابان برگزاری مستمر این گونه اجلاسها را فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات و آشنایی با امکانات و استعدادهای مناطق مختلف کشورهای حاشیه دریای خزر دانست و بیان کرد: با شناخت مسائل و مشکلات و همچنین انعکاس این موانع به مراجع ذیربط دولتی این شورا امیدوار است تا بتواند گام بزرگی در جهت توسعه اقتصادی استانهای عضو بردارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان افزود: اتاق بازرگانی گیلان با برگزاری چندین نمایشگاه اختصاصی در آستراخان و داغستان روسیه و همچنین اعزام تورهای تجاری به آن کشورها توانسته نمونهای از همکاری بین اتاقهای استانی را به معرض نمایش بگذارد که انتظار میرود به سایر اتاقها نیز تسری پیدا کند.
وی با بیان اینکه موضوع ایجاد یک مرکز لجستیکی در آستراخان جهت نگهداری کالاهای تولید ایرانی و سپس ارسال آن به سال مناطق روسیه در دستور کار اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه قرار دارد تصریح کرد: طرف روسی مساعدت لازم را در خصوص تهیه زمین مناسب برای اجرای این پروژه بهعمل میآورند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار داشت: با توجه به صدور مجوز تاسیس بانک مشترک خارجی در محدوده منطقه آزاد انزلی توسط هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران لذا از کشورهای حاشیه دریای خزر انتظار داریم که اقدامات لازم را برای افتتاح شعب بانکهای خود در منطقه آزاد انزلی با هدف تسهیل در روابط بازرگانی و تجاری انجام دهند.
تیزهوش تابان با اشاره به ضرورت همراهی و وحدت تجاری و سیاسی بین کشورهای عضو این شورا و رابطه محکم سیاسی و اقتصادی میان ایران و روسیه گفت: اتاقهای بازرگانی عضو این شورا در شرایط سخت کنونی که امکان اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری وجود ندارد نسبت به برگزاری ویدیو کنفرانس به شکل دو جانبه و چند جانبه بین تجار و بازرگانان خود اقدام کنند.
به گزارش تسنیم، نوزدهمین اجلاس شورای همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی صنعت منطقه دریای خزر ظهر امروز بهصورت ارتباط تصویری میان پنج کشور عضو شورای بینالمللی همکاریهای تجاری در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تشکیل شد.
انتهای پیام/612/ش