پشت صحنه "کودکشو" نوروزی|حمید گودرزی: تلویزیون محل تولد و خانه من است/ خیلیها از این خانه رفتهاند! + فیلم
حمید گودرزی بازیگر سینما و تلویزیون و مجری "کودکشو" تلویزیون را محل تولد و خانهاش میداند و آرزو میکند تلویزیون از همه طیفها برای آثار خودش استفاده کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تاکنون برنامههای زیادی در ژانر کودک و خانواده از قاب تلویزیون به نمایش درآمدهاند اما "کودکشو" جزو برنامههایی است که گامهای مؤثری در جهت تحکیم ارکان خانواده برداشته که الگوهایش برخلاف عمده برنامههای تلویزیونی که چون شویی بیشتر از بومیگرایی و تکیه بر زیباییهای ایرانی، نگاه کاملاً خارجی به همه چیز دارند، رفتار نمیکند. حتی برنامههایی که نوع دیالوگها، شوخیها و میزانسنها و لوکیشنهایشان را از ظواهر نمونههای ساخته شده خارجی برداشت میکنند.
این روزها "کودکشو" همچون گذشته در فرهنگسرای بهمن بدون تماشاگر و شرایط سخت کرونایی مشغول آماده کردن فینالی جذاب برای عید نوروز و قسمتهای متنوع و جالب توجهی برای ماه رمضان 1400 است. روزهایی که بدونِ پژمان بازغی مجری قدیمی این برنامه تلویزیونی سپری میشود؛ چند صباحی حمید گودرزی به صندلی اجرای این برنامه تکیه زده و توانسته با اجراهایش مورد استقبال بیننده پروپاقِرصِ این برنامه تلویزیونی قرار بگیرد. آیتمها و رقابتهایی که هر روز در حال نو شدناند و بخشهایی هم که به رقابتهای نوروزی اضافه شدهاند.
وقتی به رضا نصیرینیا کارگردان و مرد شماره اولِ برنامه "کودکشو" میرسیم از خلاقیت و نوآوری میگوید که در شرایط کرونا بیشتر به کار آمد؛ چرا که عدم حضور تماشاگران مقداری هیجانِ رقابت را میانداخت و برای حفظ این شرایط باید آیتمسازی متنوع و تغییرِ بخشهای رقابتی این برنامه را در دستور کار قرار میگرفت که این اتفاق افتاد. البته او به سؤالی درباره انتقاد برخی از مخاطبین نسبت به بزرگسالشدن این برنامه تلویزیونی هم پاسخ داد. دوربین تسنیم هم به سراغِ حمید گودرزی مجری جدید برنامه "کودکشو" رفت و لحظاتی با او به گفتوگو نشست که ویدئوی آن در ادامه منتشر شده است.
چقدر کرونا "کودکشو" را وارد چالش کرد؟/ عید را مردمیتر میگذرانیم
مشروح این گزارش را در ادامه بخوانید:
رضا نصیرینیا کارگردان برنامه "کودکشو" در خصوص این ویژهبرنامه نوروزی به خبرنگار تسنیم گفت: شب عید ما وارد مرحله فینال میشویم و رقابتِ جذاب و دلچسبی را مخاطبین خواهند دید. آیتمها و رقابتها تغییر کرده تا خانوادههای شرکتکننده با چالش بیشتری به رقابت بپردازند. ما میهمان نیاوردیم تا مثلِ برنامههای دیگر نباشیم و عید نوروز را بیشتر مردمی میگذرانیم. اما مسابقات جذاب و آیتمهایی از فصول قبل که حدوداً 270 هنرمند حضور پیدا کردند، داریم که به نوعی خاطرهبازی است. این آیتمها خالی از لطف نیست و جذابیتی را برای بیننده ایجاد خواهد کرد. به هر حال تصمیم برنامهساز این بوده که مردمیتر به استقبال بهار 1400 برویم.
وی با اشاره به پخش ویژه "کودکشو" از 29 اسفندماه، تأکید کرد: از روز 29 اسفندماه، برنامه ویژه ما آغاز خواهد شد و چهار شب ما ساعت 23 روی آنتن خواهیم بود و سه شب هم "خندوانه"؛ این مراحل فینال و نهایی ادامه خواهد داشت تا عید فطر که برنده و قهرمان اصلی این فصل معرفی خواهد شد.
نصیرینیا در پاسخ به این سؤال که چقدر کرونا برای این برنامه چالش ایجاد کرد، گفت: وقتی حضور تماشاچی به دلیل شیوع کرونا حذف شد، مقداری هیجان برنامه کاهش پیدا کرد. پروتکلها را با جدّیت رعایت میکنیم اما به دلیل اینکه با کودک درگیریم، ریسک نکردیم و حتی حداقلی هم تماشاچی نیاوردیم. به جای آن سعی کردیم با خلاقیت در برنامهسازی و آیتمسازی، هیجان و جذابیت را حفظ کنیم. خدا را شکر مخاطب درک کرد و ریزش نداشتیم.
آیا "کودکشو" فصل بعدی دارد؟
او درباره ادامه "کودکشو" در فصلهای بعدی، توضیح داد: یک سال و چند ماه، عوامل و هنرمندان این کار، روی این فصل کار میکنند و برای ادامه حتماً باید به ایده و اتفاق جدیدی برسیم. با مدیران شبکه هماهنگ کنیم انشاءالله قطعاً در خدمت مردم خواهیم بود.
انتقاد برخی از مخاطبان به بزرگسالانه شدن "کودکشو"/ پاسخ کارگردان
نصیرینیا در پاسخ به این سؤال که برخی اعتقاد دارند "کودکشو" نسبت به قبل بزرگسالانهتر شده است، خاطرنشان کرد: ما از ابتدا هدفی داشتیم که "کودکشو" را راهاندازی کردیم و آن توجه بیشتر به کودکان است. برنامهای که هنوز هم محوریت آن کودک است؛ نمیخواستیم شوی کودک بسازیم. سیاستگذاریمان این بود در فصل اول کودک را نشان دهیم و اهمیت کودک و جذابیتهای کودک را به مردم نشان دهیم. کمکم مهارتهایی برای تربیت کودک، پدرها و مادرها استفاده کنند.
میخواستیم بگوییم بچهها مهمترند
او تأکید کرد: فرق "کودکشو" با برخی از برنامههای دیگر این است که پیام را مستقیم به مخاطب نمیدهد. آیتمهایی داشتیم درباره شناخت همسران نسبت به دیگر؛ برای انتقال بهتر مفاهیم آن از عناصری مثل توپ شلیک کردن برای این شناخت استفاده کردیم. بخش دوبلهشوی ما برای این بود که قصهگویی ترویج پیدا کند؛ در قالب کوکی برای کودکان قصه بگویند و انیمیشنی را دوبله کنند. در فصل چهارم که کرونا آمد، این کرونا باعث شد تفریح و سرگرمیها محدودتر شوند، وارد حوزه بازی شدیم تا نشاط در خانهها بالاتر برود. حتی اعصابسنج ما را همه درست میکنند و رونق پیدا کرد. این اتفاقات را به عمد آوردیم تا کودک مسئله همه ما باشد. برخی از برنامهها توجه ندارند و میانِ کودکان مسابقه میگذارند و با توصیه و رهنمودهای روانشناسان و کارشناسان منافات دارد؛ همه کودکان در مسابقه و رقابت و یا هرچیز دیگری برندهاند.
حمید گودرزی و اجرای "کودکشو"/ باورشان کنیم
حمید گودرزی که بعد از "پنج ستاره"، برای دومین بار مجری برنامهای میشود؛ اما این بار برنامهای با کودکان و آن هم "کودکشو". او با این نکته، گفتوگویش را با خبرنگار تسنیم آغاز کرد: اتفاق خوبی بود که در خدمتِ کودکانم. هیچ سختی ندارد و باید با این قشرِ مهم و حساس، روراست و مهربان باشیم و شاید مهمتر از همه باورشان کنیم. مردم باید ارزیابی کنند اما بازخوردهایی که شنیدم و به من گفتند مردم راضیاند امیدوارم این اتفاق در ادامه هم بیفتد.
تلویزیون محل تولد و خانه من است/ خیلیها از این خانه رفتهاند!
او درباره کارهایی که تلویزیون باید در سال 1400 پیش ببرد و انتظاری که از تلویزیونیها دارد، تأکید کرد: این حمید گودرزی که ایجاد شد و تولد پیدا کرد، از تلویزیون بوده است. پس تلویزیون خانه ما است مثل امثال من که جزو قدیمیهای تلویزیوناند. احساس میکنم تلویزیون در شرایط کرونا نه تنها پا عقب نکشید بلکه کارهای خوب و متنوعی ساخته و میسازد. این اتفاق مهمی است اما اتفاقی که افتاده دوستانمان رفتهاند. خیلیها متأسفانه الان در تلویزیون کار نمیکنند و این خوب نیست. زمانی بود که همه افراد و هنرمندان از همه طیفها در تلویزیون بودند. امیدوارم مثلِ گذشته همه هنرمندان در تلویزیون کار کنند و آثار متنوع و خوبی را شاهد باشیم.
از نقش حمید گودرزی در سریال "طلاق" تا نقش یک روحانی در سینما
گودرزی در ادامه آرزو کرد که کرونا برود؛ " اول و آخر آرزوی من رفتن کرونا است". او همچنین درباره فیلمهای آماده و حضورش در سریال تلویزیونی "طلاق" ابوالقاسم طالبی، گفت: هم سینمایی دارم و هم سریال؛ سریال "طلاق" ابوالقاسم طالبی که نقش کوتاهی دارم و خودِ حمید گودرزی را بازی میکنم. فیلم "شب لرزه" محمدرضا رحمانی، سریال "پیکسل" حامد عنقا و فیلم سینمایی "سلام علیکم حاج آقا" را آماده نمایش دارم که هرکدام به نمایش درآیند خوشحال میشوم. البته در کار حسین تبریزی (سلام علیکم حاج آقا) نقش یک روحانی را بازی میکنم.
خنده معروف و تلویزیون ندیدن چند سلبریتی!
او همچنین درباره خنده معروفش در برنامه "کودکشو" و سلبریتیهایی که میگویند تلویزیون نمیبینیم، گفت: تلویزیون در خانه همه ایرانیان هست و مربوط و محدود به چند سلبریتی نمیشود. بخواهیم یا نخواهیم، خوشبختانه یا متأسفانه، تلویزیون وسیله جمعی برای تمام ایرانیان است. در خصوص خنده معروفی که دربارهاش صحبت میشود در بخش توپخانه "کودکشو" ایجاد شد که آقای نصیرینیا خوششان آمد و از آن استفاده میکنم.
انتهای پیام/