رونق گردشگری روستایی خراسان رضوی زمینه‌ساز "مهاجرت معکوس" است

رونق گردشگری روستایی خراسان رضوی زمینه‌ساز "مهاجرت معکوس" است

گروه استان‌ها ــ یکی از مقولاتی که در سال‌های اخیر در خراسان رضوی مانور زیادی روی آن شده رونق گردشگری روستایی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، گردشگری از دیرباز یکی از مهمترین منابع درآمدی کشورهای توسعه یافته محسوب می‌شده به این معنا که برای خروج از اقتصاد تک محصولی یکی از راهکارها سرمایه‌گذاری در زمینه جاذبه‌های گردشگری بوده است.

در استان خراسان رضوی ظرفیت‌های متعددی از این حیث وجود دارد که توجه به آنها می‌تواند بسترساز رونق گردشگری و همچنین تحول در پایه‌های اقتصادی استان شود.

یکی از مشکلات اصلی در حوزه گردشگری اما از دیرباز عدم حمایت لازم از فعالان این حوزه بوده و به ویژه که در شرایط کرونایی نیز فعالیت این گروه‌ها با سختی‌های بیشتری مواجه شده است.

خانه‌های تاریخی و بومگردی‌ها اما در سال‌های اخیر در استان خراسان رضوی توسعه پیدا کرده‌اند و شاخه‌ای جدید جهت رونق گردشگری شهرستان‌های استان ایجاد کرده‌اند و این رویکرد نوین و جدید می‌تواند بسترساز تحولات جدیدی در اقتصاد استان باشد.

آمار و ارقام بیانگر این است که خانه‌های تاریخی در سال‌های اخیر مورد بازدید بسیار خوبی از سوی علاقمندان قرار گرفته‌اند و ادامه این روند می‌تواند فعالان بخش خصوصی را ترغیب به واگذاری منازل تاریخی و قدیمی خود برای این امر کند.

در شهرستان گناباد که در جنوب استان خراسان رضوی قرار دارد نیز در سال‌های اخیر گام‌های مهم و اساسی برای احیاء و ایجاد خانه‌های تاریخی و بومگردی برداشته شده است.

علیرضا شناسایی، رئیس میراث فرهنگی گناباد در این زمینه می‌گوید: در سال‌های اخیر تمرکز بالایی در زمینه توسعه گردشگری در شهرستان داشته‌ایم و تلاش کرده‌ایم به نوعی تمرکززدایی نیز در حوزه گردشگری داشته باشیم به این معنا که از شهر به سمت روستا رفته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در نتیجه اقدامات صورت گرفته و توسعه گردشگری روستایی بعضا شاهد رونق مهاجرت معکوس به روستاها نیز بوده‌ایم گفت: یکی از ارکان مهم در روستاها این است که زمینه اشتغال در روستا فراهم گردد تا از مهاجرت جلوگیری شود و هیچ رسته‌ای مانند صنایع دستی و گردشگری در این زمینه توانمند نیست.

شناسایی ادامه داد: نگاه ویژه‌ای نیز به بومگردی در شهرستان در سال‌های اخیر داشته‌ایم و اعتبارات مناسبی نیز به این سرفصل اختصاص پیدا کرده است.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی موجود در شهرستان، گناباد می‌تواند در چهارفصل سال پذیرای مهمانان و گردشگران باشد و توسعه بومگردی‌ها در این زمینه کمک وافری به ما خواهد کرد.

شناسایی افزود: علاوه بر این تلاش کرده‌ایم صنایع دستی و رسته‌های سنتی مثل گلیم و جاجیم را نیز در شهرستان و در روستاها احیا کنیم.

انتهای پیام/281/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon