آغاز صادرات نوشتافزار ایرانی به کشورهای منطقه/ جلوی سنگاندازیها گرفته میشود؟
در حالی که تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی در سال ۹۹ با پسلرزههای ویروس کرونا دست و پنجه نرم کردند، قرار است در سال نو محصولات این تولیدکنندگان صادر شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تولیدکنندگان نوشتافزار در سال 99 یکی از پر فراز و فرودترین سال کاری خود را تجربه کردند. گسترش ویروس کرونا از یک سو، تعطیلی مدارس و عدم کشش بازار برای عرضه محصولات جدید از سوی دیگر سبب شد تا فعالان این حوزه سال چندان پررونقی را تجربه نکنند.
برخی از تولیدکنندگان در چنین شرایطی دست از کار کشیدند و منتظر تغییر شرایط شدند و برخی دیگر نیز با تعدیل نیرو به کار خود ادامه دادند. آمارهای اعلام شده نشان میدهد که تولید نوشتافزار در سال گذشته به یکچهارم کاهش یافت و در برخی از اقلام مانند کیف مدرسه این میزان تا یکدهم نیز اعلام شده است.
این در حالی است که تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی اسلامی در سالهای گذشته تلاش کردهاند با ایجاد تنوع در محصولات و ارتقای کیفیت، نظر مصرفکننده را به سمت خود جلب کرده و جایی در سبد خانوادهها داشته باشند. با توجه به شرایطی که کرونا در سال 99 برای اکثر تولیدکنندگان ایجاد و آنها را غافلگیر کرد، به نظر میرسد سال 1400 فرصتی باشد برای این تولیدکنندگان تا با برنامهریزی بهتری به کار خود ادامه دهند. با توجه به اینکه شرایط کماکان مشابه شرایط سال 99 است، تولیدکنندگان میتوانند با بهرهگیری از تجربه سال پیش، سال جدید را به فرصت تبدیل کنند.
محمد یقینی، مدیرعامل مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی، در گفتوگویی با تسنیم با اشاره به برنامههای این مجمع برای توسعه فروش و ایجاد بازارهای جدید برای محصولات داخلی گفت: صادرات محصولات از جمله موضوعاتی است که در سال جدید به آن فکر میکنیم و امیدواریم که زمینههای آن فراهم شود.
وی ادامه داد: نوشتافزار داخلی در سالهای گذشته توانسته کیفیت خود را ارتقا دهد و در برخی از بخشها که به طور صد در صد واردات داشتیم، به خودکفایی برسیم. با توجه به این ظرفیتها تلاش داریم تا محصولات خود را در سال جدید به کشورهایی مانند عراق، سوریه، افغانستان و برخی از کشورهای خلیج فارس صادر کنیم.
به گفته مدیرعامل مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی؛ کار تحقیق بر روی بازارهای هدف آغاز شده است تا بتوان از این طریق، صادرات بهتری صورت گیرد و با نیازسنجی بازارهای مورد نظر، محصولات بهتری عرضه شود. در همین جهت به فکر تشکیل یک شرکت بینالمللی در این زمینه هستیم و به برخی از کشورها نیز رفتوآمد داشتیم تا فضای کار آنها و نیاز و سلیقه مخاطبان را بررسی کنیم.
یقینی تأکید کرد: تولید محصولات در ایران، گاه برای بازارهای خارجی مقرون به صرفه است و این یک ویژگی مثبت محسوب میشود. از سوی دیگر، صادرات این محصولات برای کشور ارزآور است. نکته مهم دیگر در بحث صادرات نوشتافزار ایرانی به بازارهای منطقهای، بحث فرهنگی این اقلام است؛ یعنی صادرات این محصولات هم به لحاظ اقتصادی و هم از منظر فرهنگی برای کشور مفید خواهد بود.
تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی در قریب به یک دهه اخیر نشان دادهاند که علیرغم ناملایمتی بازار، به کار خود ادامه میدهند. زمانی که تولید این دسته از محصولات در کشور آغاز شد، کمتر کسی گمان میکرد که این محصولات میتواند در رقابت با محصولات خارجی با طرحهای غربی مورد اقبال قرار گیرد. با وجود موفقیتهایی که این محصولات در سالهای گذشته داشتهاند، تولیدکنندگان همواره از عدم حمایت مسئولان گلایه داشتهاند؛ گاه از عدم جلوگیری از چاپ طرحهای غربی، گاه از افزایش بیسابقه قیمت کاغذ و در نظر نگرفتن آنها، گاه از عملیاتی نشدن وعدهها و ... حال باید دید که در سال جدید عزم مسئولان برای همراهی با تولیدکنندگان این حوزه چقدر است. موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اعضای هیئت دولت بر آن تأکید داشتند و فرمودند که جلوی سنگاندازی در این مسیر گرفته شود.
انتهای پیام/