بازتاب‌های سفر ظریف در رسانه‌های آسیای مرکزی

بازتاب‌های سفر ظریف در رسانه‌های آسیای مرکزی

سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ۴ جمهوری آسیای مرکزی هم‌زمان با حضور وزیر دفاع تاجیکستان در تهران طی روزهای اخیر مورد توجه رسانه‌های کشورهای این منطقه قرار گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بسیاری از رسانه‌ها سفر وزیر امور خارجه کشورمان به تاجیکستان و یک هفته بعد به چهار کشور دیگر آسیای مرکزی را نشانه‌ای از رویکرد جدید ایران به این منطقه راهبردی در نظر گرفته‌اند.

محمدجواد ظریف عصر یکشنبه 8 فروردین برای شرکت در اجلاس «قلب آسیا-روند استانبول» عازم دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شد. وی همچنین از تاریخ 16 فروردین دور جدید سفرهای خود به آسیای مرکزی را با بازدید از ازبکستان آغاز کرد.

ظریف پس از آن نیز دیدارهایی با مقامات قرقیزستان در بیشکک و قزاقستان در نورسلطان ترتیب داد. ترکمنستان نیز آخرین سفر وزیر امور خارجه کشورمان در آسیای مرکزی بود. در همین بازه، وزیر دفاع تاجیکستان نیز به منظور برگزاری برخی مذاکرات و رایزنی‌ها در حوزه همکاری‌های دفاعی به تهران سفر کرد.

ازبکستان

در ازبکستان تقریباً تمام رسانه‌های بزرگ سفر وزیر امور خارجه کشورمان به تاشکند و دیدار با مقامات این کشور را به طور کامل پوشش دادند.

خبرگزاری رسمی دولتی ازبکستان UZA به بررسی جزئیات رسمی دیدارهای وزیر امور خارجه با مقامات ازبکستان پرداخت. خبرگزاری KUN نیز که از جمله پربازدیدترین رسانه‌های ازبکستان محسوب می‌شود، ضمن پوشش اخبار سفر ظریف، این دیدارها را نشانه‌ای از توسعه روابط دو کشور عنوان کرد.

روزنامه Uzdaily نیز با اشاره به علاقه‌مندی ایران به شرکت در کنفرانس «آسیای مرکزی و جنوبی: ارتباطات منطقه‌ای»، نقش همکاری‌های ایران و ازبکستان را در مساله افغانستان مهم ارزیابی کرد.

پایگاه «گازیتا» نیز در گزارشی به ابعاد مختلف روابط اخیر ایران و ازبکستان در حوزه لغو روادید، کاهش تعرفه‌های گمرکی، برقراری پروازهای منظم از تهران به تاشکند و بخارا و دیگر حوزه‌های تعامل دو کشور پرداخت.

خبرگزاری «دریا» نیز گزارش خود را بر امضای سند تفاهم‌نامه همکاری وزارتخانه‌های خارجه دو کشور با تاکید بر سفر سال 2018 عبدالعزیز کامل‌اف به تهران متمرکز کرد.

قرقیزستان

خبرگزاری دولتی «خبر» با اشاره به دیدارهای ظریف با سادیر جباروف، رئیس‌جمهور و روسلان قزاق‌بایف، وزیر امور خارجه قرقیزستان، روابط دو کشور را رو به رشد توصیف کرد.

خبرگزاری «آکی‌پرس» نیز با پوشش دیدارهای ظریف، دعوت رسمی وزیر امور خارجه ایران از همتای قرقیزی‌ و نیز رئیس‌جمهور این کشور به تهران را مورد تاکید قرار داد.

پایگاه خبری-تحلیلی «کاکتوس» با انتشار گزارشی تحت عنوان «راه‌ها و ترانزیت: چه حوزه‌های دیگری، تجار ایرانی را به قرقیزستان جلب می‌کند؟» به بررسی مهم‌ترین ابعاد تعاملات ایران و قرقیزستان پرداخت.

در این گزارش به میزان زیادی بر پتانسیل‌های همکاری دو کشور در حوزه ترانزیت تاکید شده است. خبرگزاری «24» اما تیتر خود را بر «دعوت رسمی از سادیر جباروف برای سفر به ایران» اختصاص داد.

پایگاه‌های خبری و رسانه‌های دیگر قرقیزستان نیز از جمله پایگاه «آسیای مرکزی»، «بارکلد»، روزنامه «وچرنی بیشکک» و ... همگی به پوشش دیدارهای وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات قرقیز پرداختند.

قزاقستان

در میان رسانه‌های کشورهای آسیای مرکزی بیشترین بازخوردها در رسانه‌های قزاقستان مشاهده می‌شود.

«کازاینفورم» به عنوان خبرگزاری رسمی دولتی این کشور در صفحه روسی خود به تنهایی 6 گزارش مختلف از ابعاد گوناگون سفر وزیر امور خارجه کشورمان به قزاقستان از جمله در حوزه تجارت، چشم‌انداز توسعه همکاری‌ها و دیدارهای سیاسی ظریف منتشر کرد.

پایگاه خبری- تحلیلی «نور» نیز در گزارش خود به دعوت رسمی از قاسم ژومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان به تهران توسط ظریف پرداخت. پایگاه خبری «زاکون» نیز که یکی از پربازدیدترین خبرگزاری‌های قزاقستان محسوب می‌شود، در چند گزارش اخبار سفر وزیر امور خارجه کشورمان به این کشور را پوشش داد.

در همین راستا پایگاه خبری-تحلیلی «بایگه نیوز» با تاکید بر ظرفیت‌های ترانزیت در همکاری‌های دو کشور، دسترسی قزاقستان به خلیج فارس به واسطه همکاری با ایران را در تیتر اصلی خود مورد تاکید قرار داد. در این گزارش همچنین بر ضرورت توسعه همه ابعاد روابط در خصوص بهره‌مندی از ظرفیت‌های ترانزیتی نیز تاکید شد.

پایگاه خبری-تحلیلی «کاپیتال» نیز با انتشار یک گزارش در خصوص کاهش واردات گوشت قرمز از قزاقستان توسط ایران، در گزارش دیگری که در همان روز منتشر شد با اشاره به کاهش 37 درصدی مبادلات تجاری دو کشور در سال 2020، بر توافقات صورت گرفته میان طرفین در زمینه توسعه مبادلات تجاری تاکید کرد.

تاجیکستان

اگرچه وزیر امور خارجه کشورمان سفر خود را به تاجیکستان حدوداً یک هفته قبل به پایان رسانده بود، ولیکن بازخورد دیگر سفرهای ظریف به آسیای مرکزی و همچنین اخبار و تحولات مربوط به دیدارهای شیرعلی میرزا، وزیر دفاع تاجیکستان در تهران در رسانه‌های این کشور پوشش داده شدند.

خبرگزاری رسمی و دولتی خاور طی اخباری که در صفحات فارسی و تاجیکی خود منتشر کرد، به سفر وزیر دفاع این کشور به تهران اشاره کرد. پایگاه روزنامه «فرژ» طی گزارشی به سفر محمدجواد ظریف به ازبکستان پرداخت و بر ابعاد توسعه مناسبات تهران و تاشکند تاکید کرد.

صفحه تاجیکی خبرگزاری اسپوتنیک نیز طی یک گزارش دیدارهای اخیر وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات قزاقستان را پوشش داد و بر توسعه مناسبات ایران و آسیای مرکزی تاکید کرد. خبرگزاری آسیاپلاس اما تنها به پوشش سفر وزیر دفاع تاجیکستان به تهران و مساله صادرات احتمالی تسلیحات ایران به تاجیکستان در کنار فرایند استرداد زندانیان پرداخت.

خبرگزاری «پرسا» نیز با انتشار دو گزارش از دیدارهای وزرای دفاع ایران و تاجیکستان، ضمن اشاره به لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران توسط شورای امنیت، بر توافقات احتمالی دفاعی دو کشور تاکید کرد.

صفحه تاجیکی رادیو آزادی نیز صرفاً به انتشار خبری از سفر وزیر دفاع تاجیکستان به تهران و مبادلات صورت گرفته در حوزه زندانیان پرداخت. با این حال «آزدا‌تی‌وی» ضمن انتشار چند تحلیل در خصوص دیدارهای مقامات دفاعی دو کشور، گزارش‌هایی نیز از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای آسیای مرکزی منتشر کرد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت