دعای روز نهم ماه رمضان / تفسیری از رحمت خدا در دعای صحیفه
در بخشی از دعای روز نهم از خداوند نصیبی از رحمت واسعهای که در عالم قرار داده، درخواست میکنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، در دعای روز نهم ماه مبارک رمضان سه درخواست را از خداوند طلب میکنیم: 1ـ نصیبی از رحمت واسعۀ خدا 2ـ راهنمایی بسوی برهانهای روشن 3ـ بردن بسوی رضایت فراگیر الهی: «اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ، وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ، وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَى مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ، بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ.» یعنی خدایا برای من در این ماه بهره ای از رحمت گسترده ات قرار ده، و به جانب دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به محبتت ای آرزوی مشتاقان.
در فراز اول این دعا از خداوند نصیبی از رحمت واسعهای که در عالم قرار داده، درخواست میکنیم؛ همچنان که خداوند در قرآن میفرماید «وَ رَحْمَتی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ» یعنی رحتم همه چیز را در بر گرفته است. (اعراف156) و در دعای کمیل، امیرالمؤمنین علیهالسلام خداوند را به همین رحمت واسعهاش سوگند میدهد و میفرماید «بِرَحْمَتِکَ الَّتِىوَسِعَتْ کُلَّ شَىْءٍ». این آیه گویای آن است که خداوند قاعدهای را در عالم قرار داده، به این ترتیب که رحمتش همه اشیاء را در بر گرفته است و رحمت در یک تعریف کلی یعنی «عطای بدون استحقاق».
انسان مؤمن به خدا بارها در زندگی خود مشاهده میکند که خداوند خطاها و گناهان او را با یک توبه مورد قبول قرار میدهد و بلکه گاهی نعمت را جایگزین نقمت میکند؛ امام سجاد (ع) در صحیفۀ سجادیه این نوع رفتار خداوند را اینگونه توضیح میدهد: «یَا مُبَدِّلَ السَّیِّئَاتِ بِأَضْعَافِهَا مِنَ الْحَسَنَات» یعنی ای تبدیلکنندۀ بدیها به چند برابر نیکیها. بنابراین ضروری است خداوند را با رحمتش بشناسیم و بدانیم اگر سختیای در زندگی وجود دارد و یا گاهی خداوند اثر گناهان را در وجودمان و زندگیمان جریان میدهد، از باب رحمت و از جنبۀ تربیت عبد نسبت به معبود است.
انتهایپیام/