چگونه شهید شفیعزاده ابهت صدام را شکست؟/ ترس بعثیها از حملات توپخانه در دفاع مقدس
یک پیشکسوت دفاع مقدس با بیان اینکه بیشترین تلفات بعثیها به دلیل حملات توپخانه رزمندگان اسلام بود؛ از نقش تأثیرگذار شهید شفیعزاده در سالهای دفاع مقدس گفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هشتم اردیبهشت ماه سالروز شهادت اسطوره توپخانه سپاه، شهید سرلشکر حسن شفیعزاده است که در کنار شهید طهرانیمقدم و سایر رزمندگان پایههای اصلی توپخانه را پیریزی کردند و در عملیاتهای مختلف دفاع مقدس، با آتشبارها و راکتاندازها به کمک رزمندگان اسلام شتافتند و باعث پیروزیهای گسترده ملت ایران شدند. برای آشنایی بیشتر با این شهید گرانقدر گفتوگویی با همرزمان ایشان داشتهایم که در ذیل میخوانیم.
فیروز احمدی از رزمندگان دفاع مقدس و از فرماندهان دیدبانی هشت سال جنگ تحمیلی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با تأکید بر اینکه شهیدان تهرانیمقدم و شفیعزاده بنیانگذاران یگان توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند؛ به ذکر خاطرهای از شهید شفیعزاده پرداخت و اظهار داشت: در عملیات والفجر 2 قرار شد لشکر 10 سیدالشهدا تپه 2519 را فتح کند. من از طرف شهید شفیعزاده مأمور بودم که برای هماهنگی به توپخانه بروم. شهید شفیعزاده آنقدر مدیر منظمی بود که آرام و قرار نداشت و نمیتوانست از قرارگاه فرماندهی کند بنابراین تصمیم گرفت خود را به دیدگاه برساند تا خودش آن منطقه را بررسی کند.
این پیشکسوت دفاع مقدس خاطرنشان کرد: شهید شفیعزاده از من درخواست کرد که ایشان را به «ارتفاعات کدو» ببرم، من به ایشان گفتم با توجه به اینکه در اواسط مردادماه هستیم، روز هوا بسیار گرم است اما در آن منطقه شبهای بسیار سردی دارد. اما ایشان تأکید کرد که باید تپههای 2519 را کنترل کنند و طی یک عملیات در اختیار رزمندگان اسلام قرار بگیرد. چراکه این تپه موقعیت استراتژیک ویژهای داشت و اگر در اختیار بعثیها میماند به تمام منطقه اشراف کامل داشتند.
وی با بیان اینکه شهید شفیعزاده شخصاً به آن منطقه آمد؛ اظهار داشت: بنده به ایشان گفتم حتماً اورکت بپوشید چراکه شبهای آنجا بسیار سرد است اما شهید شفیعزاده به من گفت که نیازی ندارم. پس از آن سوار خودرو شدیم و مسیر را طی کردیم یک کیلومتر باقی مانده راه را نمیتوانستیم با خودرو طی کنیم. بنابراین با پای پیاده از آن سر بالایی بالا میرفتیم.
این پیشکسوت دفاع مقدس ادامه داد: مقداری که از پیادهروی ما گذشت، شهید شفیعزاده از شدت سرما به خود میلرزید اما دم نمیزد و خود را موظف میدانست به منطقه برود. وقتی به دیدگاه رسیدیم به لطف خدا یک اورکت اضافه در آنجا بود و آن را به ایشان دادیم وگرنه از شدت سرما ما مجبور بودیم ایشان را با پتو اینور و آنور کنیم.
* توپخانه بیشترین تلفات را از بعثیها گرفت
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش بارز توپخانه در سالهای دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: علاوه بر جانفشانیهای نیروهای پیاده، یگانهای توپخانه تأثیر جدی در پیروزی ملت ایران داشتند چراکه آنها با پشتیبانیهای خود عقبه دشمن را تضعیف کرده، روحیه ارتش رژیم بعث را متزلزل میکردند.
وی با بیان این که شهید شفیعزاده همواره در کنار رزمندگان اسلام بودند و به تک تک سخنان رزمندهها گوش میکردند؛ اظهار داشت: شهید شفیعزاده خود پل ارتباطی میان سپاه و ارتش بود که رزمندگان در خط مقدم بتوانند بهترین پیشروی را انجام دهند و اجازه ندهند چند سانتیمتری از خاک کشور ما زیر چکمههای بعثیها قرار بگیرد.
این رزمنده دفاع مقدس خاکی بودن و ساده زیست بودن شهید شفیعزاده را از ویژگیهای بارز این شهید گرانقدر عنوان کرد و گفت: زمانی که در کنار شهید شفیعزاده حرکت میکردیم هیچگاه تصور قدم زدن با یک فرمانده را احساس نمیکردیم چرا که ایشان به شدت دوست و همراه بودند.
* ترس بعثیها از توپخانه ایران
احمدی با تأکید بر اینکه ایشان بسیار بزرگوار بودند اما خود را کوچک قلمداد میکردند؛ یادآور شد: شهید شفیعزاده با وجود آن که فرمانده بود اما در کنار سایر رزمندگان در خط مقدم جبهه نیز حضور داشتند و منطقه را کنترل میکردند.
وی شهید شفیعزاده را استثنا و اسطوره دفاع مقدس برشمرد و افزود: اقدامات شهید شفیعزاده در تمام عملیاتها بروز و ظهور داشت اما در عملیات والفجر 8 به قله کمال رسید و ایشان با ابتکارات خود پیروزی ملت ایران را رقم زدند و تلفات سنگینی را به دشمن تحمیل کردند.
این رزمنده دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه اقدامات شهید شفیعزاده در توپخانه شاکله و ابهت صدام و رژیم بعث را از بین برد؛ یادآور شد: بیشترین تلفات بعثیها توسط توپخانه گرفته شد، همچنین طبق ادعای خودشان -یعنی بعثیها- ترس جدی از توپخانه ایران داشتند چراکه نقاط مهم و حساس ارتش بعث را هدفگیری میکردند.
انتهای پیام/