کشاورزی آذربایجانغربی نامتوازن و غیرعلمی است
گروه استانها-فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی آذربایجانغربی با اشاره به این که در یک دهه اخیر مقوله کشاورزی در استان توسعه بیش از پیش پیدا کرده و این توسعه نامتوازن و غیر علمی است گفت: مقوله کشاورزی میتوانست یکی از عناصر توسعه آذربایجانغربی باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، سیدمحمود صفری در نشست بررسی چالشهای توسعه کشاورزی آذربایجانغربیاظهار داشت: کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است.
فرمانده ناحیه بسیج دانشجویی آذربایجانغربی تصریح کرد: خودکفایی در کشاورزی یکی از بارزترین جلوههای استقلال کشور بوده که استقلال نیز یکی از اصلیترین شعارهای انقلاب اسلامی است.
وی افزود: کشاورزی نه به عنوان یکی از عرصههای اقتصادی بلکه به عنوان یکی از راهبردهای امنیت ملّی هر کشوری مطرح است و توسعههای سیاسی و اقتصادی در بسیاری از وجوه خود به امنیت غذایی در مقوله ی کشاورزی گره خورده است.
صفری در خصوص کشاورزی در آذربایجان غربی تاکید کرد: در آذربایجانغربی کشاورزی تنها یک بخش مستقل نیست بلکه با تمام بخشهای جامعه در هم آمیخته شده و زمانی که کشاورزی و اقتصاد کشاورزی رو به راه است، در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی تاثیرات مثبت خود را خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از پایان جنگ تحمیلی، تلاش و هدفگزاری بر این شد که کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی مدرن سوق بیابد و در دولتهای مختلف با فراز و نشیبهایی همراه بود.
صفری با اشاره به این که در یک دهه اخیر مقوله کشاورزی در آذربایجانغربی توسعه بیش از پیش پیدا کرده و این توسعه نامتوازن و غیر علمی است بیان کرد: مقوله کشاورزی که میتوانست یکی از عناصر توسعه آذربایجانغربی باشد به یکی از چالشهای جدّی مبدل شده که بعضاً تبعات بسیار زیادی در عرصههای سیاسی و اجتماعی به عینه برای کشور و آذربایجان غربی ایجاد کرده است.
وی افزود: در سایه برخی سوء مدیریتها در آذربایجان غربی، مقام معظم رهبری به جای آن که به امور کلان کشور و جهان اسلام رسیدگی کنند در خصوص مقوله سیب آذربایجانغربی دو بار در فرمایشات خود به این مسئله اشاره صریح کردهاند، اما جای تأسف آنجا است که با وجود فرمایشات مقام معظم رهبری اقدامات جدّی در این بخش صورت نگرفته است.
صفری با اشاره به این که استفاده از ظرفیتهای کشاورزی آذربایجانغربی یکی از شعارهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات است، تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای کشاورزی آذربایجانغربی و مبدل شدن آن به قطب کشاورزی در سطح کشور و توسعه کشاورزی، جزو وعدههای انتخاباتی همه نامزدهای انتخاباتی در شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی است اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم با وجود ظرفیتهای بالقوه ای که در آذربایجانغربی موجود است، با حل مشکلات این حوزه فاصله بسیاری وجود دارد و متأسفانه هر سال نیز با بروز مشکلات این چنینی جلسات و نشست هایی برگزار میشوند که به سرانجامی نمی رسد.
وی ادامه داد: طی بررسیهای صورت گرفته مشکل اساسی در بخش کشاورزی خلأ راهکار در زمینه توسعه کشاورزی نیست بلکه ضعفهای مدیریتی و اجرایی، بیشترین سهم و تأثیر را در شکل گیری وضعیت فعلی دارد.
انتهای پیام/7548/ش