بحران آب در ایران| تنش آبی در‌ بزرگ‌ترین استان کشور به مرز فاجعه رسید / کرمان در آستانه تابستانی سخت و طاقت‌فرسا


بحران آب در ایران| تنش آبی در‌ بزرگ‌ترین استان کشور به مرز فاجعه رسید / کرمان در آستانه تابستانی سخت و طاقت‌فرسا

گروه استان‌ها- استان کرمان در آستانه تابستانی سخت و طاقت‌فرسا قرار دارد و معلوم نیست تهمیدات مسئولان چه میزان پاسخگوی نیاز آبی کرمان در تابستان امسال است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، تا تابستان راهی نمانده و استان کرمان، بزرگترین استان کشور در خشک‌ترین سال آبی 50 سال گذشته خود در آستانه تابستانی سخت و طاقت‌فرسا قرار دارد و مردم کرمان در آستانه فصل گرما، نگرانی‌ها و دغدغه‌های زیادی دارند؛ وضعیت آب منابع آبی، میزان آب در دسترس، جیره بندی آب و تمهیدات و وعده‌هایی که امید چندانی نیست تا تابستان امسال محقق شده و به نتیجه برسد.

با وجودی که تابستان با گرما طاقت فرسای خود در پهنه کویری کرمان هنوز آغاز نشده مشکلات تامین آب و افت فشار آن در برخی از مناطق شهر باعث نارضایتی برخی از مردم شده است.

سریال پر تکرار و قدیمی کمبود آب حکایت امروز و دیروز و امسال و پارسال نیست؛ مشکل سالیان طولانی است، واقعیت چندین ساله حاکم بر بزرگترین استان کویری ایران است و مردم تشنه کویر نشین در برخی از نقاط آن ساعت‌ها و شاید روزها باید به انتظار رسیدن تانکر آبرسانی بنشینند و به نظر می‌رسد در تمامی این سال‌ها مسئولان صرفاً به فکر حل اورژانسی و کوتاه مدت این معضل بودند و راهکارهای اندیشیده شده برای حل این بحران در استان کرمان هنوز نتیجه‌ای به دنبال نداشته است.

عدم توجه مسئولان به این مسئله و کوتاهی‌ها و بی‌توجهی‌ها باعث شده که امروز کرمان در یک تنش آبی و بحران شدید قرار داشته باشد و آبرسانی سیار به بیش از 700 روستا در این استان تنها گوشه‌ای از این بحران است و بحرانی که شدت آن در مرکز این استان پهناور بیشتر است و بنا به اظهارات کارشناسان، کرمان بزرگ‌ترین مرکز استان کشور است که آب شرب خود را از آب‌های زیرسطحی تأمین می‌کند و تا زمانی که برای تأمین آب به منابع زیرزمینی وابسته است این مشکل روزبه‌روز و سال‌به‌سال بدتر هم خواهد شد.

در ماه‌های اخیر خبرهای زیادی از پیگیری تامین آب کرمان از سوی مسئولان این استان و نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در سطح ملی مطرح شد اما به نظر می‌رسد که تمامی این پیگیری‌ها چاره‌ای برای بحران تابستان امسال کرمان نیست.

حمید صمدانی مدیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهرستان کرمان با بیان اینکه شهر کرمان در پهنه‌ای از جغرافیای کم بارش کشور قرار گرفته است اظهار داشت: وضعیت کم بارشی کرمان نسبت به سال گذشته 70 درصد عقب ماندگی دارد و قطعاً و طبعاً امسال سال بسیار سخت و دشواری را نسبت به سال گذشته داریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر استحصال آب تولیدی ما از چاه‌های عمیق حدود 300 متری هزار و 934 لیتر بر ثانیه است گفت: این در حالی است که پیش بینی نیاز آبی ما در پیک مصرف 3 هزار و 77 لیتر برثانیه است؛ یعنی چیزی در حدود هزار و 143 لیتر بر ثانیه کمبود آب.

مدیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهرستان کرمان با اشاره به اینکه قطعاً امسال تابستانی بسیار سختی را در پیش داریم افزود: در این شرایط مجبوریم که در ساعات شب ذخیره سازی آب را داشته باشیم، البته حدود 17 سالی است که در کرمان از ساعت حدود 10 شب ذخیره سازی آب در شهر کرمان آغاز شده و صبح‌ها موقع نماز صبح فشار آب شبکه مناسب می‌شود و قطعاً در ساعات شب فشار آب در شبکه بسیار پایین است و مردم باید به سمت ذخیره سازی و استفاده از پمپ مناسب با نصب مخزن بروند.

وی با بیان اینکه داریم به تابستان و زمان اوج مصرف نزدیک می‌شویم گفت: استاندار و نمایندگان مردم کرمان در مجلس در حال پیگیری برای حل مشکل آب کرمان هستند و امیدواریم هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد.

صمدانی با اشاره به اینکه امسال با کمبود بیشتر آب روبه‌رو هستیم و ‌تابستان سخت و طاقت‌فرسایی را پیش رو داریم  افزود: از مهرماه سال گذشته جلسات گذر از بحران 1400 را آغاز کردیم و تجهیز و مهندسی مجدد 12 حلقه چاه را در برنامه داشتیم.

وی با بیان اینکه حفر 7 حلقه چاه جدید در یک دشت بکر و نو را آغاز کردیم که 5 حلقه چاه آن حفر شده و 2 حلقه چاه آن در دست اقدام است و امیدواریم تا فصل گرم این 7 چاه وارد مدار شود گفت: امسال مشکلات بیشتری را به دلیل کم بارشی داریم اما تلاش می‌کنیم که جیره بندی آب نداشته باشیم، البته ممکن است زمان ذخیره سازی آب افزایش یابد.

مدیر شرکت مهندسی آب و فاضلاب شهرستان کرمان با اشاره به اینکه امسال حدود 10 حلقه چاه روشن بیشتر از گذشته داریم افزود: در شرایط موجود تنها راه گذر از بحران صرفه جویی همشهریان است و همراهی ادارات و شهرداری‌ها در مدیریت آبیاری فضاهای سبز است.

وی با بیان اینکه بزرگترین مشکل ما کولرهای آبی هستند گفت: هر کولر آبی بین 300 تا 500 لیتر در شبانه روز مصرف آب دارد که درخواست می‌شود همشهریان استفاده از کولرهای آبی را در حد امکان کمتر کرده و سرویس کولرها و استفاده از سایبان میزان مصرف آب آن را کاهش دهند.

انتهای پیام/511/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon