رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: ۵۲ درصد کاهش بارندگی در سطح کشور داریم

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: 52 درصد کاهش بارندگی در سطح کشور داریم

گروه استان‌ها - معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تنش آبی در سطح کشور گفت: قریب به ۵۲ درصد کاهش بارندگی در سطح کشور داریم و امیدی هم تا پایان سال آبی و زراعی نداریم ، در حال حاضر عمدتا از ذخیره سال ۹۸ استفاده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، اسماعیل نجار ظهر امروز در ستادپیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: تغییر اقلیم واقعیتی است که باید پذیرفت، سال 98 ترسالی حاکم بر کشور خساراتی داشت و مردم بسیار از سیل ناله کردند، اما 250 سد ما پرآب شد و بالای 70 درصد آب‌گیری صورت گرفت، 67 تالاب کشور پرآب شد، دریاچه ارومیه نیز با تمام هزینه‌های قبلی 55 میلی‌متر ذخیره آبی افزایش یافت.

وی ادامه داد: 2.9 میلیون تن میزان مصرف برنج کشور با سرانه 35 کیلو است، 243 درصد افزایش کاشت در سال 98 داشته و 190 هزار هکتار کشت برنج در خوزستان صورت گرفت که تولید ما برابر با میزان مصرف کشور شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به خشکسالی‌های امسال، گفت: قریب به 52 درصد کاهش بارندگی در سطح کشور داریم و امیدی هم تا پایان سال آبی و زراعی نداریم ، در حال حاضر عمدتا از ذخیره سال 98 استفاده می‌شود.

وی بیان داشت: 18 سال با خشکسالی و دوسال با ترسالی نرمال و امسال هم با خشکسالی رو به رو هستیم، با تغییر، نوع، پراکندگی و زمان بارش،  نهایت کاهش تولید، اشتغال و ... در بخش کشاورزی رخ می‌دهد و باید امنیت غذایی مورد توجه قرار گیرد که بسیار حائز اهمیت است.

نجار با اشاره به راهکار برای وضع موجود، خاطرنشان کرد: سازگاری و برنامه‌ریزی درست و صحیح در این وضعیت تنها راه است و باید در همه ابعاد صرفه جویی کرد.

 معاون وزیر کشور خاطرنشان کرد:  در بحث تنش آبی در سطح کشور نگرانی وجود داشت و به این نتیجه رسیدیم که در حال حاضر توان پرداخت اعتباراتی که برای سازمان برنامه و بودجه میسر است حدود 3 هزار میلیارد تومان است.

 رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت:  در جلسه کارشناسی این 3 هزار و 220 میلیارد تومان تقسیم شد البته نه به نسبت مساوی بلکه به نسبت تنش آبی و مشکلاتی که در سطح کشور وجود دارد. اگر وضعیت مناسب‌تر شد در مرحله دوم ما می‌توانیم 2 هزار میلیارد تومان دیگر برای کاهش مشکلات در نظر بگیریم.

وی با اشاره به بخش کشاورزی، تصریح کرد: با چند جلسه کارشناسی با توجه به وضعیت کشور و مشکلات مالی، در گذشته 6 هزار میلیارد تومان برای اجرای بند خ ماده 33 هزینه شد و سهم استان چهارمحال و بختیاری 130 میلیارد تومان بود و اکنون هم 2 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

نجار گفت: هزار میلیارد تومان برای تملک صورت گرفت که بیش از این هم نمی‌شود و 2 هزار میلیارد تومان هم برای تسهیلات و حوادث کشاورزی در امسال برنامه‌ریزی شد. همیشه نمی‌توان از دولت برای حل تمام مشکلات توقع داشت، با برنامه‌ریزی صحیح و همراهی کشاورز، دامدار و مرغدار باید مسائل حل شود. 3 هزار میلیارد تومان برای صندوق توسعه بیمه کشاورزی در نظر گرفته شد خوشبختانه قانون بیمه حوادث اجباری تصویب شد و اجرا می‌شود.

 رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت: امسال 200 میلیارد تومان تملک و 200 میلیارد تومان تسهیلات برای صندوق عشایر تخصیص یافت.

وی با اشاره به بیمه صد در صدی طیور، تصریح کرد: امید است با توسعه بیمه بتوان همه بخش کشاورزی را بالخص آنهایی که ریسک بالایی دارند بیمه کرد‌.

نجار با اشاره به اینکه یکی از اساسی‌ترین کار ما استفاده از ظرفیت کشور است، مطرح کرد: از ظرفیت بخش خصوصی باید استفاده شود و حتی اگر بخش خصوصی از فرامین استاندار استنکاف کرد باید به دادگاه معرفی شود ضمن اینکه باید هزینه‌ها و خسارات داده شود.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: ظرفیت کشور باید در حوادث مورد توجه و استفاده قرار گیرد بالاخص پیشگیری که باید در تمام کارها اولویت داشته باشد.

 130 مورد سیل طی 40 سال گذشته با حدود 15 هزار میلیارد تومان خسارت 

اقبال عباسی، استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه اظهار داشت: بام ایران با اینکه محاسن زیادی دارد اما معایب هم دارد و از معایب آن بیشتر خسارت دیده‌ایم مثلا 130 مورد سیل در طول 40 سال، 15 هزار میلیارد تومان خسارت زد یعنی چیزی حدود دو برابر پولی که دولت در طول این 40 سال به این استان داده است.

وی بیان داشت: به طور متوسط اگر در هر سال 500 میلیارد تومان طی این چهل سال در نظر گرفته شود مجموع آن بیست هزار میلیارد تومان می‌شود که از این عدد 15 هزار میلیارد تومان آن را سیل برده است.

استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی، باغات، دام و زراعت دو هزار و 666 خسارت وارد شده، تنش آبی هم در استان وجود دارد یعنی مشکل در روستاها و آب سیار و آب ثابت هم دچار مشکل شده‌اند.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon