شکست اطلاعاتی- نظامی اسرائیل در برابر قدرت موشکی حماس / غزه را به چشم گذشته نباید دید/ یادداشت سیاستمدار کُرد عراقی


شکست اطلاعاتی- نظامی اسرائیل در برابر قدرت موشکی حماس / غزه را به چشم گذشته نباید دید/ یادداشت سیاستمدار کُرد عراقی

یک مقام ارشد اتحادیه میهنی کردستان عراق تاکید کرده است که عدم پیش بینی و توان مقابله با قدرت موشکی حماس در این دوره از تحولات فلسطین، شکست بزرگ اطلاعاتی و نظامی اسرائیل محسوب می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "فرید اسسرد" دبیر شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان عراق در یادداشتی با عنوان "رقابت گنبد آهنین و موشک‌های حماس" که در رسانه‌های کُردی منتشر شده است، به بررسی تحولات اخیر فلسطین پرداخته است.

در این یادداشت چنین آمده است:

در تاریخ پر تنش میان اسرائیل و فلسطینی‌ها، در هیچ مرحله‌ای شاهد چنین تاثیرگذاری بر روی پرونده فلسطین نبوده‌ایم. این تحولات از محله الشیخ جراح قدس شروع شد و به سرعت به دیگر مناطق فلسطین به ویژه نوار غزه رسید. به دلایلی این بهترین مرحله برای قدرت نمایی جنبش حماس بوده است، نخست آنکه اسرائیل در شدیدترین بحران سیاسی عدم تشکیل کابینه به سر می برد و دوم آنکه به دلیل مقابله با انتفاضه مردم فلسطین با موج شدید انتقادات افکار عمومی جهان مواجه شده است.

واضح است که اسرائیل چنین حملاتی را در این سطح از سوی حماس پیش بینی نکرده بود. حملات مستمر موشکی حماس به عمق مناطق اسرائیل (فلسطین اشغالی) ضعف و ناکارآمدی سرویس اطلاعاتی این رژیم را روشن ساخته که در پیش‌بینی چنین حملات موشکی آن هم در این سطح از سوی جنبش حماس ناتوان عمل کرده بود، از اینرو با موج نخست حملات، حکام اسرائیل در شوک بزرگی فرو رفتند و سیستم گنبد آهنین هم در مقابله با موشک‌ها ناتوان ماند، سرویس اطلاعاتی هم نتوانسته بود که افزایش و توسعه قدرت موشکی حماس را پیش بینی کند. می‌توان گفت که حمله موشکی فراگیر حماس به ویژه در تل آویو رخدادی غیرمنتظره برای سران اسرائیل بوده است.

 

سرویس اطلاعاتی اسرائیل در گردابی گرفتار شده است و هنوز از چگونگی افزایش قدرت موشکی حماس بی‌اطلاع است.حملات موشکی حماس منجر به تعطیلی فرودگاه‌های مهم اسرائیل شد، چنین حملاتی تغییر در معادله بازدارندگی را به دنبال داشته است، حملات به عمق مناطق اسرائیل نشان از تفکر راهبردی جنبش حماس دارد که تاکنون بی‌سابقه بوده است.

البته اسرائیل از همان ابتدای تاسیس خود نشان داده است که دولتی فاقد عمق راهبردی است و تحولات کنونی و قدرت نمایی موشکی حماس ترس و وحشت زایدالوصفی را به اردوگاه سران آن تزریق کرده است.

بحران موشکی اخیر حائز دو پیام مهم برای اسرائیل است: نخست اینکه در جذب اعراب اسرائیلی یا معروف به اعراب 1948 با شکست مواجه شده است. این اعراب که به صورت رسمی بخشی از ساکنین اسرائیل (فلسطین اشغالی) محسوب می‌شوند، در جریان تحولات کنونی از دیگر فلسطینی‌ها حمایت کردند و در این راه نیز به حمایت و تظاهرات ویژه پرداختند، این بدان معنی است که موشک‌های حماس حتی تاثیر اجتماعی خود را در این مناطق بر جای گذاشته است. دوم آنکه ریاست محمود عباس در تشکیلات خودگردان فلسطین چندان جای اعتماد نبوده و به کلی از روند تحولات به حاشیه رانده شده است.

شکست اسرائیل در حراست از عمق مناطق تحت کنترل، بدین معنی است که در برهه پیش رو نیازمند بازبینی تئوری‌های گذشته و ارزیابی درست و واقع بینانه از امنیت خود است.

شکست عملیات زمینی سال 2014 علیه نوار غزه و پیروزی این بار غزه علیه اسرائیل، نشان از تداوم شکست تل‌آویو در دوران نخست وزیری بنیامین نتانیاهو داشته و لزوم تغییر در رهبری آن را بیش از پیش برجسته ساخته است. تحولات کنونی و قدرت موشک‌ها نشان داد که نه اسرائیل امروز اسرائیل دیروز است و نه غزه دیروز غزه امروز بوده است.

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon