"گردشگری" حلقه توسعه استان خراسان جنوبی است

"گردشگری" حلقه توسعه استان خراسان جنوبی است

گروه استان‌ها- گردشگری با گذشت زمان، امروزه به عنوان صنعتی درآمدزا و نجات‌بخش از لحاظ اقتصادی برای کشورهای مختلف معرفی شده و درآمدهای حاصل از آن در برخی کشورها چندین برابر درآمدهای سرشار نفتی کشورهای دیگر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، گردشگری امروزه صنعتی بسیار مهم در تمام جهان محسوب می‌شود و نقش پر رنگی در شکوفایی اقتصادی کشورها ایفا می‌کند.

از این رو  هر چه تعداد گردشگران بیشتری به یک منطقه وارد شوند، مشاغل بیشتری ایجاد می‌شود و این موضوع برای نقاطی که جمعیت جوانی دارند بسیار مهم است.

بنابراین در استان خراسان جنوبی نیز گسترش فعالیت‌های صنایع دستی و گردشگری از محورهای توسعه این استان است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

با توجه به پتانسیل و ظرفیت بالای خراسان جنوبی در زمینه مکان‌ها و بافت‌های تاریخی و گردشگری و به ویژه وجود عرصه‌های پهناور بیابانی و کویری در این منطقه، متصدیان این حوزه باید با ارائه خدمات و برنامه‌های ویژه و همچنین راه‌اندازی تورهای کویرنوردی از طریق دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در حوزه استانی به منظور توسعه و رونق گردشگری انجام دهد، تا روز به روز شاهد پیشرفت گردشگری و حضور گردشگران بسیاری در این منطقه خونگرم و مهمان‌نواز باشیم.

صنعت تازه شکوفا شده گردشگری خراسان جنوبی از سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا در کما فرو رفته و با وجود اینکه امسال سفر به شهرهای آبی و زرد استان بلامانع اعلام شده بود اما باز هم بررسی‌ها نشان می‌دهد که نبض گردشگری و صنایع دستی کند می‌زند.

 ثبت 948 اثر خراسان جنوبی در فهرست آثار ملی کشور 

حسن رمضانی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از ثبت 948 اثر خراسان جنوبی در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و اظهار داشت: یک هزار و 500 اثر تاریخی نیز در این خراسان جنوبی شناسایی شده است.

وی از فعالیت 10 هزار هنرمند صنایع دستی در 60 رشته صنایع دستی در استان خراسان جنوبی خبر داد و یادآور شد: همچنین 10 منطقه گردشگری و 14 روستای هدف گردشگری در استان وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی همچنین از وجود چهار اثر جهانی باغ و عمارت اکبریه، قنات بلده فردوس، بیابان لوت و روستای خراشاد در استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: پنجمین اثر جهانی استان با نام کاروانسراها در تیرماه سال گذشته با حضور کارشناسان سازمان یونسکو ثبت جهانی شد.

رمضانی با اشاره به اینکه 35 نوع از تولیدات صنایع دستی استان دارای نشان مرغوبیت است بیان کرد: همچنین 590 مجوز تولید خانگی نیز در استان صادر شده است.

وی راه‌اندازی دو رصدگاه در پلوند فردوس و سه قلعه سرایان را از برنامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که برای نخستین بار در کشور عملیاتی می‌شود عنوان کرد و افزود: برنامه‌ریزی برای تدوین اطلس گردشگری استان نیز در دستور کار است.

رمضانی یادآور شد: در دولت یازدهم و دوازدهم 30 میلیارد تومان در بحث تامین زیرساخت‌های صنایع دستی هزینه شده و  60 میلیارد تومان  تسهیلات نیز در این مدت پرداخت شده است.

 صنعت گردشگری از محورها و پیشران‌های توسعه خراسان جنوبی 

حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی نیز با اشاره به صنعت گردشگری در خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به تعدد و پراکندگی جاذبه‌های گردشگری در سطح استان، حوزه صنعت گردشگری یکی از محورها و پیشران‌های توسعه خراسان جنوبی است.

وی با بیان اینکه استانی به وسعت خراسان جنوبی می‌تواند به پهنا و گستره‌ای که دارد در گردشگری فعال باشد افزود: صنعت گردشگری نقش مهمی در مسائل توسعه‌ای، اشتغال‌زایی، تولید ثروت و درآمد در استان دارد که در این راستا توجه ویژه به این حوزه ضروری است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه صنعتی به کیفیت صنعت توریسم که هم کم آب بر است و هم اشتغال‌زایی و تولید ثروت را به همراه دارد، نداریم گفت: ما زمانی در بحث بهره‌برداری از صنعت گردشگری موفق خواهیم بود که برنامه عملیاتی قوی، عالمانه، کاربردی و دقیقی در این زمینه داشته باشیم.

ملانوری با اشاره به اینکه گردشگری، محور توسعه استان است اظهار داشت: در این راستا باید در برنامه عملیاتی خود، شرایط را به گونه‌ای پیش ببریم که این ظرفیت تقویت شود.

وی از وجود 4 اثر ثبت جهانی، بیش از 900 اثر ثبت ملی و یک هزار و 500 اثر شناسایی شده در خراسان جنوبی خبر داد و بیان کرد: این مهم نشان می‌دهد شرایط خوبی به لحاظ گردشگری در استان وجود دارد.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در خراسان جنوبی برخی جاذبه‌ها وجود دارند که شاید به طور عادی و طبیعی در شمار جاذبه‌های گردشگری نباشند اما می‌توانند در مسیر صنعت توریسم قرار بگیرند.

ملانوری افزود: معدن، باغ زرشک، مزرعه زعفران، زمین زیرکشت گل نرگس و مواردی از این دست، شاید جاذبه گردشگری نباشند اما باید به کیفیتی اجرا شوند که به عنوان یک ظرفیت گردشگری، درآمدزایی به همراه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی به واسطه مرز مشترک با افغانستان، همجواری با چند مقصد گردشگری کشور، ذخایر در اختیار و غیره در بحث گردشگری هیچ چیزی کم ندارد گفت: توسعه فرودگاه‌ها و افزایش تعداد پروازها از ملزومات رونق صنعت گردشگری است.

استاندار خراسان جنوبی به موزه تاریخی سیاسی استان اشاره کرد و گفت: با توجه به موقعیت و پیشینه ارگ کلاه فرنگی بیرجند، موزه تاریخ سیاسی استان در این مجموعه راه‌اندازی شود.

با رونق صنعت گردشگری و ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه در سال‌های اخیر گردشگری در برخی از شهرهای خراسان جنوبی صاحب هویت شده است که نیازمند حمایت بیشتر است.

انتهای پیام/255/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon