بدون میراث فرهنگی نمیتوان به توسعه پایدار رسید
گروه استانها مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بدون میراث فرهنگی نمیتوان به توسعه پایدار رسید و باید از تجارب آن استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، محمدرضا کارگر امشب در مراسم اختتامیه هفته میراث فرهنگی اظهار داشت: میراث فرهنگی یکی از موضوعات بسیار مهم است زیرا هویت، تاریخ و ریشه ما به شمار میرود.
وی افزود: برخی شهرداریها گمان میکنند بافت و بنای تاریخی مانع توسعه شهر است و توسعه را در نوسازی میبینند.
کارگر ادامه داد: بدون میراث فرهنگی نمیتوان به توسعه پایدار رسید، نباید در تاریخ بمانیم و نباید به تاریخ بی توجه باشیم.
مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: همه سیاسیون جهان اذعان دارند مردم ایران متمدن و دارای پیشینه غنی هستند.
کارگر افزود: شاید نتوانیم با یک سفال تاریخی آب بخوریم اما به درد هویت، وحدت و غرور ملی میخورد، اگر نخستین امپراطوری جهان بودیم امروز هم میتوانیم اولین باشیم.
وی اضافه کرد: این یک امید و افتخار ملی برای جوانان ما است و همه مردم ایران به یک میزان در آن سهم داریم.
کارگر یادآور شد: برای رسیدن به توسعه پایدار راهی به جز استفاده از تجارب میراث فرهنگی نیست و باید آن را جدی بگیریم.
مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: هم افزایی فرهنگهای مختلف در گلستان تحسینبرانگیز است و میراث فرهنگی میگوید تنوع اقوام یک قدرت برای هر منطقه است.
سرانه مرمت هر بنای تاریخی در گلستان تنها 60 هزار تومان است
احمد تجری در این مراسم اظهار داشت: استان گلستان از پیشنیه تاریخ غنی برخوردار است و باید نسبت به حوزه میراث فرهنگی نگاه متفاوتی داشته باشیم.
وی افزود: فرهنگ و پرداختن به آن از مهمترین شاخصهای توسعه پایدار است و نمیتوانیم از میراث و هویت فرهنگی به سادگی عبور کنیم.
وی با بیان اینکه میراث و پیشینه فرهنگی ما در موزهها نمود دارند، ادامه داد: هر موزه مجموعهای از آداب، رسوم، علم، هنر و غیره است و باید آنها را حفظ و توسعه دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: نخستین خانه موزه روستایی استان در مینودشت و موزه فرش در گنبدکاووس به بهره برداری رسید و نمایشگاه موقت هم در گرگان افتتاح میشود تا کاوشهای انجام شده و ظرفیتها به نمایش گذاشته شود.
تجری با اشاره به پروژههای محوری میراث فرهنگی گلستان خاطرنشان کرد: ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان به عنوان یک اثر طولانی در مرحله مطالعات و نقشهبرداری است و امیدواریم تا شهریورماه ثبت جهانی شود.
وی افزود: اعتبار ویژهای برای موزه روستایی قرق در نظر گرفته شده و امیدواریم فاز نخست آن را برای بهره برداری هر چه زودتر به پایان برسانیم.
تجری ادامه داد: سرانه مرمت هر بنای تاریخی در استان گلستانبین 55 تا 60 هزار تومان است که کار مرمت و احیای بناهای تاریخی استان را سخت خواهد کرد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با کمک مردم و سرمایهگذاران بخش خصوصی مرمت 10 بنای تاریخی به منظور کاربری گردشگری انجام شد که سه مورد آن افتتاح و 7 مورد دیگر طی امسال و سال آینده افتتاح میشود.
جای موزه باستانشناسی در گلستان خالی است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان هم در این مراسم گفت: جای موزه باستان شناسی در استانها از جمله گلستان خالی است.
میرمحمد غراوی اظهار داشت: گلستان جاذبههای طبیعی فوق العادهای دارد و در سند توسعه استان به محورهای کشاورزی و فرهنگی توجه شده است.
وی افزود: متاسفانه پس از انقلاب نتوانستیم شرایط را در استان برای یک موزه فاخر فراهم گنیم که آثار تاریخی به نمایش گذاشته شوند.
غراوی ادامه داد: نتوانستیم از آثار باستانی ارزشمند حفظ و حراست کنیم و غربیها از آن درآمد کسب میکنند و نتوانستیم با گذشت بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی جای موزه باستان شناسی در استانها خالی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: وضعیت منابع اعتباری در سطح کشور متغیر است و احداث پروژههای مختلف و بهره برداری از آن زمان بر خواهد بود.
غراوی افزود: برای احداث موزه منطقهای گنبدکاووس اتفاق خاصی رخ نداده و تا به سرانجام برسد زمان میبرد. مجبور هستیم آثار کشف شده را منتقل کنیم و پس از افتتاح موزه برگردانیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان ادامه داد: یکی از دغدغههای ما این بوده که توسعه موجب تخریب آثار تاریخی نشود و خوشبختانه در گرگان هویت قدیمی بافت تاریخی را حفظ کردیم.
غراوی خاطرنشان کرد: شهرداری گرگان در بافت تاریخی گرگان هزینه زیادی انجام داده اما منابع شهرداریها محدود است.
انتهای پیام/588/ح