خبری از حمایت و بخشودگی مالیات اصناف استان کرمان در همه‌گیری کرونا نیست


خبری از حمایت و بخشودگی مالیات اصناف استان کرمان در همه‌گیری کرونا نیست

گروه استان‌ها- اصنافی که ماه‌ها به دلیل محدودیت‌های کرونایی تعطیل بودند روزگار سختی را می‌گذرانند و به نظر می‌رسد خبری از حمایت و بخشودگی مالیاتی نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، پرداخت مالیات همیشه یکی از مهمترین دغدغه‌های اصناف و بازاریان بوده و شیوع ویروس کرونا این مسئله را تشدید کرده است، به طوری که در بیش از 15 ماهی که از شیوع این ویروس می‌گذرد اصناف متحمل خسارت‌های زیادی شده و روزها سخت زیادی را پشت سر گذاشتند؛ اگر به تعطیلی‌های طولانی و وقت و بی‌وقت کرونایی، کاهش قدرت خرید مردم، اجاره، چک‌های برگشتی، تورم، بیمه و مالیات را اضافه کنیم عمق فاجعه مشخص می‌شود؛ فاجعه‌ای که نه تدبیرهای مسئولان چاره‌ای برای حل آن شد و نه حمایت‌هایشان مرهمی بر زخم ناسور آنها.

پای صحبت و درددلشان که بنشینی با وجود گستردگی، تعداد زیاد و تنوع و تفاوت فراوان خدمات، محصولات و فعالیت کاری آنها، مشکلاتشان در چند مورد خاص خلاصه می‌شود و مالیات جزو مهمترین دغدغه‌های آنها است.

اصناف از پرداخت مالیات فرار نمی‌کنند چرا که به خوبی میدانند مالیات یکی از منابع مهم درآمدی دولت‌ها بوده و هر کشوری را سر پا نگه می‌دارد اما انتظار دارند در این ماه‌های سختی که صورتشان را با سیلی سرخ نگه داشته‌اند مسئولان قدری عادلانه‌تر و با ارفاق بیشتر از آنها مالیات دریافت کنند.

یکی از کسبه شهر کرمان که به دلیل قرار گرفتن در دسته سوم اصناف تعطیلی‌های زیادی را پشت سر گذاشته بود گفت: اعمال محدودیت‌های کرونایی و تعطیلی اصناف ماه‌ها ما را خانه نشین کرد هر چند قبل از آن هم به دلیل کوچک شدن سبد خرید خانوار، وضعیت اقتصادی جامعه و مشکلات اقتصادی، فروش ما به اندازه زیادی کم شده بود.

وی با بیان اینکه تمام واحدهای صنفی معتقد به پرداخت مالیات هستند افزود: پرداخت مالیات باید براساس درآمد واقعی ما باشد اما مالیات‌های سنگین و ناعادلانه کمر اصناف را خم کرده است.

یکی دیگر از کسبه کرمانی با اشاره به فرار مالیاتی که در بخش غیررسمی اتفاق می‌افتد گفت: اصناف در شرایط شیوع کرونا و رکود اقتصادی وضعیت خوبی نداشته و قشری هستند که مظلوم واقع شده و پرداخت مالیات فشار زیادی بر آنها وارد کرده است.

وی با اشاره به اینکه تعطیلی‌های کرونا باعث شد حداقل درآمد اصناف در روزهای کرونایی هم قطع شده و گذران زندگی روز به روز برایشان سخت و سخت‌تر شود بیان کرد: نه وعده ‌ها مسئولان مرهمی بر زخم بی‌پولیشان شد و نه تسهیلات کرونا چاره‌ای برای مشکلاتشان.

وی با بیان اینکه در شرایط شیوع ویروس کرونا اصناف متحمل خسارت‌های زیادی شدند افزود: اصناف در همه عرصه‌ها برای کمک به دولت پیشتاز بوده و در شرایط شیوع ویروس کرونا در صف نخست تعطیلی‌ها قرار داشته و خسارات زیادی دیدند و انتظار دارند دولت به کمک آنها آمده تا بتوانند بار دیگر سرپا بایستند و فعالیتشان را آغاز کنند .

یکی از بازاریان شهر کرمان نیز با اشاره به اینکه کسبه کرمان در 15 ماهی که از شیوع کرونا گذشته است یا تعطیل بودند یا با رکود ناشی از کرونای حاکم بر بازار دست و پنجه نرم می‌کردند گفت: امورمالیاتی نباید در این شرایط از صنوف مالیات اخذ کند.

وی با بیان اینکه با وجود تعطیلی‌های طولانی مدت، پرداخت مالیات و عوارض در کنار پرداخت کرایه مغازه‌ای که تعطیلی بوده و درآمدی نداشته، سخت است افزود: تا کنون هیچ بخشودگی مالیاتی شامل حال ما نشده است.

محمد سلمانی مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان با بیان اینکه بخشودگی مربوط به جرائم مالیاتی است و اصل مالیات را کسی نمی‌تواند ببخشد اظهار داشت: مگر اینکه مالیاتی به ناحق نوشته شده باشد و در مراجع حل اختلاف آن را کم کنند.

وی با بیان اینکه تا سال قبل بخشودگی جرائم مالیاتی را داشتیم به طوری که تا اول مهرماه 100 درصد جرائم بخشوده می‌شد گفت: پس از آن نیز به ازای هر ماه 2 درصد از بخشودگی جرایم مالیاتی تا پایان سال بخشیده شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان با بیان اینکه ما براساس قوانین و دستورالعمل‌های کشوری و تفویض اختیاری که به ما داده شود نسبت به بخشودگی جرائم مودیان اقدام می‌کنیم افزود: کسانی که تا پایان اردیبهشت ما و ظرف یک ماه مبلغ مالیات خود را از زمان قطعی شدن پرداخت کنند 70 درصد جرائم مالیاتی آنها بخشیده می‌شود و این تفویض اختیار بخشودگی جرائم تا پایان خرداد ماه نیز تمدید شده است.

وی با بیان اینکه برخی کسبه اعتراض داشتند که ما چند ماه تعطیل بوده و کار نکردیم افزود: براساس اظهارنامه ارائه شده و اسناد و مدارک موجود در پرونده مالیات اصناف برآورد می‌شود و کسانی که فروش و درآمدی نداشته باشند مالیاتی هم از آنها اخذ نخواهد شد.

سلمانی با اشاره به اینکه از سال 98 تشخیص علی الراس نداریم و مالیات براساس اسناد و مدارک موجود در پرونده و مدارک ارائه شده مالیاتی صادر می‌شود گفت: تلاش می‌شود همه دستورالعملی‌های صادر شده به رئیس اتاق اصناف، رئیس اتاق بازرگانی و رئیس اتاق تعاون و به همه شهرستان‌ها اطلاع رسانی شود.

وی با بیان اینکه قانون برای همه یکسان است و کسی که مالیات خود را نپردازد باید جریمه شده و ما هم در حوزه اختیارات خود عمل می‌کنیم افزود: این شائبه در بین برخی از مردم وجود دارد که مالیات از کسانی که باید گرفته نمی‌شود و از اقشار خاصی مالیات دریافت می‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان با اشاره به اینکه ما منکر 100 درصد این مسئله نیستیم و نمی‌گوییم که ما کاملاً درست عمل می‌کنیم تصریح کرد: ما در مظان اتهام هستیم اما تمام تلاش خود را بکار می‌بندیم که از افرادی که باید مالیات گرفته شود.

وی با بیان اینکه برای حمایت و کمک به مودیان مالیاتی تمهیداتی اندیشیده گفت: اگر مودی به موقع اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه کرده و درآمد خود را واقعی نشان دهد اما قدرت پرداخت نداشته باشد با اختیاراتی که داریم مالیات وی را تا 36 ماه براساس ماده 167 قانون مالیات‌ها می‌توانیم تقسیط کنیم اما برخی مراجعه نمی‌کنند و زمانی می‌آیند که آخر خط است و راه دیگری نمانده است.

سلمانی با اشاره به اینکه همه اشخاص حقیقی تا پایان خردادماه فرصت دارند اظهارنامه الکترونیکی خود را ارائه کنند و فعلاً برنامه‌ای برای تمدید مهلت آن نیست عنوان کرد: اشخاص حقوقی هم تا پایان تیرماه برای ارائه اظهارنامه مالیاتی خود فرصت دارند.

حالا باید دید که واقعا اگر دولت قصد حمایت از اصناف در دوره همه‌گیری کرونا را دارد و در اخبار مختلف در این زمینه تاکید داشته بازهم به ارایه وعده‌های حمایتی خود ادامه می‌دهد یا اینکه حداقل در برخی موارد مثل بخشودگی‌های مالیاتی، حقوق بیمه‌ای، جلوگیری از برگشت چک و ... دست این فعالان اقتصادی را می‌گیرد یا خیر؟

انتهای پیام/511/ی

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon