بیمارستانهای استان زنجان در مواجهه با قطعی برق چه میکنند؟
گروه استانها - با اینکه این روزها بیمارستانها یکی از نقاط پر رفت و آمد محسوب میشود و باید توجه ویژهای به آن داشت ولی متاسفانه قطعیهای برق آن هم بدون اطلاع قبلی سبب اخلال در کارهای بیمارستانهای استان شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، امروزه علاوه بر وجود بیماری منحوس کرونا، قطعیهای پی در پی برق هم به خستگی کادر درمان اضافه کرده است. متاسفانه قطعیهای بدون اطلاع برق در چند هفته گذشته سبب اعتراض مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و روسای بیمارستانهای استان شده و این در حالی است که اداره برق هیچ پاسخ قانعکنندهای را در زمینه چرایی قطع برق بدون اطلاع قبلی نمیدهد.
حتی کار به جایی رسید که مجلس با فراخواندن اردکانیان وزیر نیرو در این زمینه از وی سوال پرسید؛ اگرچه اردکانیان هم پاسخ مناسبی برای این موضوع ارائه نکرد.
از سوی دیگر چندی پیش حجتالاسلام شجاعی نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در گفتوگو با این رسانه ضمن تذکر به وزیر نیرو اعلام کرده بود: قطعیهای بدون اطلاع قبلی اصلا قابل توجیه نیست و وزیر نیرو باید پاسخگوی خسارات مردم باشد.
با تمام اینها کارشناسان معتقدند از آنجایی که کار بیمارستانی بسیار حساس است و به عبارتی دیگر با جان انسانها به طور مستقیم ارتباط دارد باید تمهیداتی اندیشیده شود که برق بیمارستانها در زمان قطعی برق قطع نشود و یا حداقل با اطلاع قبلی صورت بگیرد.
حال سوال این است، بیمارستانهای استان زنجان در زمان قطعی برق با چه مشکلاتی مواجه شدند و آیا در این زمینه خسارتی دیدهاند؟
پرویز قزلباش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: متاسفانه هفتههای اخیر شاهد قطعی پیدرپی برق در تمام استانها بودیم و استان زنجان نیز از این موضوع مستثنی نبود.
وی در ارتباط با برق اضطراری بیمارستانها تصریح کرد: بر اساس اصول پدافند غیرعامل تمام بیمارستانها دارای برق اضطراری هستند و در مواقع قطعی برق، برق اضطراری به شکل خودکار متصل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: مراقبت و نگهداری از دستگاههای برق اضطراری کار دشواری است چرا که هزینه تامین قطعات این دستگاهها در صورت بروز مشکل در سیستم، بسیار بالا میباشد و جایگزینی آن به دلیل بالا بودن هزینهها کار بسیار دشواری است. علاوه بر این هنگام قطع برق بسیاری از دستگاهها دچار اختلال میشوند.
وی با بیان اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت در دو سال گذشته مشکلات زیادی پشت سر گذاشتهاند، عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ فرد بیماری به دلیل قطعی برق فوت نشده اما تمام سعی ما این است در دورانی که با قطعی برق مواجه میشویم مشکل خاصی در دستگاههای ژنراتور نداشته باشیم زیرا در صورت بروز اشکالات فنی هزینههای گزافی به سیستم مالی بیمارستان تحمیل میشود.
هزینه سربار برق اضطراری
از سوی دیگر کبری شاکری رئیس بیمارستان امام حسین (ع) زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: متاسفانه قطعیهای برق بر روند کار این بیمارستان نیز اثر گذاشت. اگرچه این بیمارستان مجهز به برق اضطراری است ولی هزینههای هنگفت نگهداری آن مشکلات زیادی را به بخش مالی بیمارستان تحمیل میکند.
وی عنوان کرد: البته با توجه به اینکه قطعیهای برق افزایش یافته، بیمارستان نیاز مبرم دارد ژنراتور جدیدی را هم خریداری کند تا در صورت خسارت دیدن دو دستگاه نخست، از این دستگاه استفاده شود.
با تمام این تفاسیر آنچه که مسلم است، گرمای هوا و از کار افتادن سیستمهای خنک کننده، اکسیژنسازها، آزمایشگاهها، آسانسورها و اخلال در کارهای اداری همگی جز آسیبهای قطعی برق در بیمارستانها محسوب میشود. با این حال امیدواریم مسئولان استانی تمهیدات لازم را برای مقابله با بروز مشکلات احتمالی داشته باشند، چرا که با یک مسئله حیاتی مواجه هستیم و هر گونه کوتاهی در این موضوع سبب به خطر افتادن سلامتی بیماران خواهد شد.
انتهای پیام/ی