۸۱۱ هزار دلار محصولات صنایع دستی استان بوشهر صادر شد


811 هزار دلار محصولات صنایع دستی استان بوشهر صادر شد

گروه استان‌ها - در استان بوشهر بیش از ۱۱ نوع محصول و رشته صنایع دستی تولید می‌شود که سال قبل افزون بر ۸۱۱ هزار دلار از این محصولات به کشورهای مختلف صادر شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهریکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر تولید انواع محصولات کشاورزی، دریایی، صنعتی، پرورشی و صنایع دستی است که برخی از محصولات این استان در کشور برند است.

مردم هنرمند استان بوشهر از دیرباز در کنار محصولات تولیدی با هنرمندی و خلاقیت خاص زمینه تولید محصولات دستی در بخش‌‌های مختلف فراهم می‌کنند که تولید فرش‌های گلیم، گبه ، حصیر و محصولات صنایع دریایی آنها دارای شهره جهانی است.

به گفته معاون صنایع دستی استان بوشهر در بیشتر منازل روستایی استان ساخت محصولات صنایع دستی مورد توجه قرار دارد و هنرمندان این دیار به‌ویژه زنان با خلاقیت و نوآوری علاوه بر پیوند هنر و اقتصاد، معیشت و اشتغال خانوارها را تأمین می‌کنند.

لیلا رحیمی، بافت حصیر از شاخه‌های نخل، محصولات دریایی از صدف در سواحل، عبا از پشم شتر، بافت‌ فرش از جمله گلیم، گبه از پشم گوسفند، سفال سنتی، انواع ساز مانند نی‌انبان، دمام، گره چینی و گرگوربافی را از جمله تولیدات صنایع دستی استان بوشهر دانست.

در این استان 11 رشته صنایع دستی تولید می‌شود

وی با بیان اینکه در این استان 11 رشته صنایع دستی تولید می‌شود اظهار داشت: از جمله محصول صنایع دستی مهم استان عبا است که با پشم و کرک شتر به شیوه سنتی تولید و به سبب دوام و ثبات رنگ و مرغوبیت جنس آن از بهترین نوع تولیدی آن محسوب می‌شود.

معاون صنایع دستی استان بوشهر تولید محصول سفال را از دیگر محصولات صنایع دستی استان بوشهر دانست و بیان کرد: از دیر باز کارگاه‌های تولید کوزه برای خنک کننده آب در استان بوشهر فعال بود که حبانه، کشک ساب، کاسه و بشقاب از جمله محصولات در بخش سفال است.

رحیمی به تولید گبه که نوعی فرش است پرداخت و خاطر نشان کرد:  گبه نوعی قالی با پودهای تقریباً ضخیم و دراز است که غالباً با مواد اولیه خود رنگ در طرح‌های بدیع و سنتی و به شیوه قالی بافت می‌شود.

وی با بیان اینکه گبه برجسته‌ترین صنعت دستی و خانگی این استان است افزود: علاوه بر آن بافت گلیم در استان بوشهر رواج دارد و گلیم بعد از گبه شاخص‌ترین صنعت دستی و خانگی استان بوشهر است که توسط زنان و دختران در مناطق روستایی بافت می‌شود.

معاون صنایع دستی استان بوشهر، تولید محصولات حصیری از شاخه‌های نخل را از دیگر محصولات صنایع دستی دانست و تصریح کرد: بافت محصولات حصیری در استان بوشهر به سبب فراوانی برگ و الیاف درخت خرما و گیاهان خودرو در مناطق باتلاقی از دیرباز رایج بوده است و تقریباً اکثر روستاییان به‌ویژه مردان در دوران فراغت از فعالیت‌های کشاورزی به آن اشتغال می‌ورزند.

1500 کارگاه صنایع دستی در استان بوشهر فعال است

رحیمی از فعالیت 1500 کارگاه صنایع دستی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: 75 درصد شاغلان در بخش صنایع دستی بانوان هستند که بیشتر در روستاهای استان است.

وی یافت محصولات حصیری را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه شهر آبپخش دشتستان به عنوان شهر حصیر و کپو بافی ثبت ملی شده است گفت: بیش از 100 کارگاه تولید محصولات حصیری در آبپخش دشتستان فعال است که وجود نخلستان‌های سر به فلک کشیده در این شهر زمینه تولید انواع محصولات حصیری را فراهم کرده است.

معاون صنایع دستی استان بوشهر افتتاح خانه حصیر در آبپخش دشتستان خبر داد و گفت: نخستین خانه حصیر در آبپخش هفته آینده افتتاح می‌شود که زمینه حمایت از این صنعت بیش از پیش فراهم می‌کند.

رحیمی صادرات محصولات صنایع دستی استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: سال قبل افزون بر 811 هزار دلار از این محصولات به کشورهای مختلف صادر شده است که نسبت به سال ماقبل آن افزایش 10 برابری دارد.

وی، حضور در 62 نمایشگاه داخلی صنایع دستی کشور، راه‌اندازی 72 بازارچه محصولات صنایع دستی، صدور 113 پروانه تولیدی و برگزاری دوره‌های آموزشی را از دیگر برنامه‌ها معاونت صنایع دستی استان بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: احیا 4 رشته صنایع دستی منسوخ یا در دست فراموشی در ایجاد اشتغال در جوامع روستایی استان نقش مهم داشته است.

محصولات صنایع دستی استان بوشهر به عنوان اساسی‌ترین بخش تولید در حوزه فرهنگ، نماد برجسته و مصداق بارز از زیبایی، ظرافت، اصالت، رویش و حیات دوباره و به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و بیانگر تاریخ و تمدن این استان است.

انتهای پیام/190/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon