ظرفیت‌های دانشگاهی در معرفی معماری اسلامی باید به کار گرفته شود

ظرفیت‌های دانشگاهی در معرفی معماری اسلامی باید به کار گرفته شود

گروه استان‌ها- معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ظرفیت‌های دانشگاهی در معرفی معماری اسلامی باید به کار گرفته شود گفت: پروژه‌های عمرانی در کشور باید پیوست علمی و معماری اسلامی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه عصر امروز در پیش همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی اراک با اشاره به هنر معماری در کشور اظهار داشت: معماری اسلامی از دوران صفویه آغاز شده است و معماری های آن دوران نشان می دهد در تمدن متفکران توجهی به معماری اسلامی نیز داشته اند.

وی افزود: در این مبحث دو جریان مقابل هم قرار دارند اول اینکه در قرآن کریم آیاتی اشاره به منع پیکره تراشی دارند که معماری در دوره های بنی امیه و بنی عباس به این نکته توجه نکرده اند و در معماری هایشان پیکره تراشی و نقاشی کتیبه داشته‌اند.

خسرو پناه تصریح کرد: جریان مقابل این جریان نیز جریان سنت‌گرایی است که نشانگر معماری اسلامی متاثر از اسلام و حکمت اسلامی بوده و معمولا آن را هنر و معماری قدسی در مقابل معماری مدرن می‌نامند.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: جریان سوم نیز جریانی بوده که آن چنان به سراغ رویکرد تاریخی نرفته و سوالات آنها فلسفی است که نسبت به هنر و زیبایی و حکمت اسلامی مطرح کرده اند.

خسروپناه افزود: اگر در مورد رویکرد اسلامی بخواهیم بگوییم باید نگاهمان به رویکرد تاریخی و منطقی باشد یعنی تاثیر تفکر عرفانی از قرن 5 به بعد را در معماری بررسی کنیم.

وی عنوان کرد: از آن تاریخ به بعد در معماری‌ها از معماری اسلامی و آموزه های قرآنی تاثیر گرفته هر چند از معماری ایران، روم و هند باستان نیز نمی توان غافل شد با این حال معماری اسلامی ساختار درونی و بیرونی دارد که حکمت اسلامی و تاثیر آن را در این ساختارها مانند معرفت شناسی می‌توان دید.

انتهای پیام/711/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
triboon